Utorak, 29/10 - Fudbal, Nemačka, Kup Nemačke
29/10Kickers Offenbach vs Karlsruher SCDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
27/10/2024 12:34
U drugom kolu nemačkog kupa lokalni regionalni ligaš dočekuje ekipu Karlsruea člana Cvajte. Meč u Ofenbahu igra se u utorak od 18 časova.
Kikers Ofenbah

Ekipa iz mestašca pored Frankfurta igra odlično ove sezone u regionalnoj ligi Jugozapad. Posle 14 odigranih kola Kikers je na trećem mestu sa 31 bodom, što je za 7 manje od vodećeg FSV Frankfurta, inače komšijskog rivala. Između ova dva tima smestio se i drugi tim Hofenhajma, koji u ovom momentu ima dva boda više od Kikersa. Ofenbah je bukvalno predgrađe Frankfurta i u ovom gradiću se voli lokalni klub mada on do sada nije imao većih uspeha. U prvom kolu DFB kupa ove sezone Kikers je napravio veliko iznenađenje i kao domaćin pobedio Magdeburg, jedan od boljih timova iz Cvajte. U prvenstvu su bez pobede na poslednje dva utakmice, u Vilingenu su izgubili 3:2 a onda, prošlog vikenda, na svom terenu podelili bodove sa Gisenom 1:1.

Karlsrue

Ekipa iz grada na granici sa Francuskom bila je pravi evropski hit pred kraj prošlog veka. Tada je Karlsrue bio standardni bundesligaš a pravio je zapažene rezultate i u evropskim takmičenjima kao predstavnik Nemačke. U ovom veku su imali mnogo probema, skliznuli su i u treću ligu ali su sada u Cvajti već neko vreme i spadaju u red boljih timova. Imali su veliku šansu da zasednu na vrh tabele posle subotnje utakmice sa Hertom iz Berlina, međutim poraženi su na svom terenu sa 3:1 i trenutno su treći ali samo sa bodom manje od trenutnog lidera Fortune iz Dizeldorfa. I prošle sezone je Karslrue bio kandidat za ulazak u Bundesligu, na kraju su završili kao peti i nisu stigli no do baraža. Ove sezone, tako nam se barem čini, liga je još izjednačenija i ravnopravo za prva dva mesta konkuriše bar desetak timova, među njima i Karlsrue.

Predlog

Sigurno da Karlsrue ima veće ambicije u najmasovnijem takmičenju od Ofenbaha ali bi i oni pristali da odmah ispadnu iz kupa kada bi znali da će im to pomoći i bici za ulazak u Bundesligu. U prvom kolu DFB kupa Karlsrue je lako slavio protiv Lotea, još jednom tima iz četvrte lige, bilo je 5:0, ali očekujemo mnogo neizvesniji meč u Ofenbahu. Naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.60 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.