Utorak, 29/10 - Fudbal, Francuska, Liga 2
29/10Red Star vs Mec1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/10/2024 12:49
Francuski drugoligaši radiće vanredno tokom sedmice. Na programu je 11. kolo Lige 2 a \'\'Crvena zvezda\'\' dočekuje Mec u utorak od 20.30.
Red Star

Francuska \'\'Crvena zvezda\'\' je u krizi i posle serije loših rezultata ovaj duel čeka u zoni ispadanja. Tim iz pariskog predgrađa je dobro započeo sezonu, u prva tri kola imao dve pobede ali od tada nije slavio nijednom. Na narednih sedam utakmica nisu osetili slast trijumf i imaju samo dva remija i čak 5 poraza. U petak su putovali na obalu La manša i poraženi su od Dankerka. Na mestu na kom se odigrala čuvena bitka u Drugom svetskom ratu Red Star je izgubio sa 2:0 i spustio se 16. pozicije na tabeli. Ove sezone će iz lige ispasti direktno samo dva tima, što je vila promena, a jedan će u baraž. Posle ovakvih rezultata Red Star može imati ambiciju jedino da ostane drugoligaš.

Mec

Zbog četiri poraza u poslednja četiri kola prethodnog prvenstva LIge 1 ekipa Meca je morala u baraž za opstanak. Tamo im je rival bio nekada slavni Sent Etjen, a posle dvomeča \'\'zeleni\'\' su bili uspešniji, presudili su produžeci u revanšu, i Mec poslali u drugu ligu nakon pet godina. Veliki je udarac bio to za ovaj klub, zna se da je Liga 2 jedna od najtežih za igranje i da se retko dešava da timovi koji ispadanu uspeju da se ekspresno vrate u elitu. Videćemo da li će Mec u tome uspeti, a za sada ne igraju loše i drže priključak sa vodećim timovima. Posle 10 kola nalaze se na 4. mestu, jeste vodeći Pariz odmakao na 6 bodova razlike ali će u Ligu 1 direktno i drugoplasirani tim, a od Lorijana, koji je na toj poziciji, imaju samo dva boda manje. U prošlom kolu su pobedili Gengan minimalnim rezultatom u Mecu, ali su zato poraženi na dva prethodna gostovanja, kod ekipe Troa i kod Grenobla.

Predlog

Ipak su gosti kvalitetniji tim i ne bi smeli da izgube i treći put na strani uzastopno. Ne samo da bi Pariz mogao da pobegne na velikih 9 bodova razlike, već bi i Dankerk i Lorijan mogli da se odvoje. Red Star je u velikoj krizi i sumnjamo da mogu sada da je prekinu. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.