Tip dana: Sluck – Energetik: Može li lider na tabeli do novog trijumfa?

Ovog vikenda su na programu mečevi osmog kola beloruske “Višaje” a za vas smo ovog puta pripremili duel između najvećeg iznenađenja šampionata – prvoplasiranog Slucka i Energetika koji je izuzetno dobro startovao, ali su onda stvari krenuli nizbrdo.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 16 časova.

Sluck: Ovo niko nije očekivao!

Treba biti realan pa priznati da je malo ko očekivao ovoliko dobre partije Slucka u ovoj sezoni. Naime, ova ekipa, koja inače ima ogromne finansijske probleme se posle sedam odigranih kola nalazi na neverovatnom prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Žodino, i tri boda viška u odnosu na trećeplasirani BATE Borisov, koji je svakako najveći favorit za osvajanje šampionske titule.
Do sada su fudbaleri Slucka doživeli samo jedan poraz i to na svom terenu od Bresta, koji je inače prošle sezone mimo svih očekivanja došao do šampionske titule.
Ono što posebno karakteriše Sluck su fenomenalne partije na gostujućim terenima, pošto je ova ekipa do sada odigrala tri meča van svog terena na kojima su ostvarili isto toliko pobeda.
Poslednji trijumf na gostovanju je Sluck ostvario u prošlom kolu kada su u jednom fenomenalnom susretu slavili kod Dinama iz Minska a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Inače, ne treba zaboraviti da se ova ekipa nalazi u ogromnim finansijskim problemima pošto su ostali bez generalnog sponzora pred sam početak šampionata, čak se pominjalo i da bi Sluck mogao da odustane od takmičenja, ali to se na sreću nije desilo.

Energetik: Fantastičan start, ali onda…

Sa druge strane, fudbaleri Energetika su na jedan izuzetno dobar način započeli ovaj šampionat i to pošto su u prva tri kola ostvarili isto toliko trijumfa, što je bilo naravno dovoljno za prvo mesto na tabeli, iako apsolutno niko to nije očekivao, obzirom da je Energetik prošle sezone jedva došao do opstanka u društvu najboljih.
Međutim, kada su svi očekivali da ekipa iz Minska nastavi sa dobrim partijama iz prva tri kola usledila je strašna kriza ove ekipe. Naime, nakon tri pobede u prva tri kola, Energetik je u sledeća tri susreta doživeo isto toliko poraza.
Ono što je možda i najgore je da ova ekipa na ta tri susreta nije postigla niti jedan gol, što im barem u uvodnom delu šampionata nije bio nikakav problem kada su bili jedna od najefikasnijih ekipa.
U prošlom kolu je Energetik konačno ostvario jedan trijumf i to na gostovanju kod Smoleviča kada je bilo 0:2. Ono što treba napomenuti je da je Energetik u tom susretu mogao da dođe i do ubedljivije pobede, ali su ipak gostujući fudbaleri propustili dosta izglednih prilika za postizanje gola.
Inače, do sada je Energetik odigrao četiri meča van svog terena na kojima su ostvarili dve pobede i dva poraza.

Naš predlog

Sigurno je da nas očekuje jedan izuzetno zanimljiv susret. Sluck igra fenomenalno i potpuno zasluženo se nalaze na prvom mestu na tabeli “Višaje”. Što se tiče Energetika, ova ekipa je fenomenalno startovala, ali kako vreme prolazi čini se da pružaju sve slabije partije. Mišljenja smo da će Sluck i na ovom susretu nastaviti sa dobrim partijama, zbog čega vam savetujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.20. Takođe, treba ovde očekivati i dosta golova, pošto i jedna i druga ekipa umeju da odigraju mečeve sa velikim brojem golova, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.