NBA tiket (utorak-sreda)

Noćašnji tiket oborio je skakački učinak Jonasa Valančijunosa. Litvancu su nedostajala dva skoka da nas obraduje, ali su stali predlozi bili pun pogodak. Evo novog tiketa, a predložene kvote i granice su podložne promenama.

Minesota Timbervulfsi – Šarlot Hornetsi – Ukupno poena prvo poluvreme + (granica 124.5) @ 1.78 u Meridianbet

Timbervulfsi (30-27) se nalaze na 7. mestu u Zapadnoj konferenciji, u poslednje vreme igraju malo neobuzdane utakmice, ali očigledno da je to način igre koji im odgovara. Naime, na poslednjih 10 od 12 utakmica Timbervulfsi su davali ili primali 124 ili više poena, a na poslednjih 7 od tih 12 utakmica jedna od ekipa u okršaju je imala na svom kontu 130 ili više poena. Minesota ima dva igrača u prvih dvadeset najboljih poentera u ligi ove sezone, Karl Entoni Tauns se nalazi na 14. mestu sa 24.1 poena po meču, a Entoni Edvards je na deobi 19. i 20. mesta liste elitnih košgetera sa 22.4  poena u proseku. Trojac Timbervulfsa upotpunjuje i Deanđelo Rasel sa 19.1 poenom i 6.8 asistencija po meču, Minesota je jedna lepa priča i po svemu sudeći će biti nagrađeni učešćem u doigravanju, a Karl Entoni Tauns će po treći put u karijeri biti učesnik Ol-star meča.

Šarlot Hornetsi (29-29) su potonuli na tabeli u Istočnoj konferenciji, nalaze se na 9. mestu na lestvici, u poslednjih 8 mečeva tim iz Severne Karoline ima samo jedan trijumf i to protiv ekipe sa najslabijim odnosom pobeda i poraza Detroit Pistonsima (12-45). Tim Hornetsa ne samo da gubi u poslednje vreme već i ne igraju dobro, možda im Ol-star pauza dobro dođe za resetovanje pred ključni deo sezone. U finišu roka za razmenu igrača u Šarlot je došao Montrezl Herel, Hornetsi su imali problema sa centarskom linijom ove sezone, ali pitanje koliko je ovaj igrač odgovor za te probleme. Nema sumnje da će Herel doneti poene u napadu sa klupe, novi košarkaš Hornetsa je 2020. godine osvojio nagradu za najboljeg šestog igrača u NBA ligi. Ipak, Hornetsi i nisu imali previše teškoća u davanju poena tokom sezone, njihova glavna barijera je što malo šta mogu da odbrane. Hornetsi se nalaze na 28. mestu u ligi po broju primljenih poena (114.6) po meču, ali i na 2. mestu po broju datih poena (113.8).

Naš predlog su + poeni prvo poluvreme (granica 124.5) u meču Minesote Timbervulfsa i Šarlot Hornetsa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.78.

Entoni Edvards (Minesota Timbervulfsi) + poeni (granica 24.5) @ 1.90 u Meridianbet

Minesota ima relativno mladu, igračku osovinu tima, sva tri glavna igrača Karl Entoni Tauns (1995), Entoni Edvards (2001) i Deanđelo Rasel (1996) imaju ugovor sa timom i van ove sezone, ima još tu prostora za napredak, svakako će im učestvovanje u doigravanju, makar na plej-in turniru, dobro doći. Patrik Beverli je doneo jednu ratničku dimenziju u igri Minesote u kojoj nema izgubljene lopte, zahvaljujući svojim igrama ovaj iskusni košarkaš je dobio jednogodišnje produženje ugovora. Entoni Edvards je bio prvi pik na NBA draftu 2020. godine i u svojoj drugoj sezoni u ligi napreduje velikim koracima, nalazi se u prvih dvadeset košgetera u NBA ligi ove sezone, ima tu i oscilacija ali sve je to karakteristično za mlade i talentovane igrače.

Naš predlog su + poeni na Entonija Edvardsa, granica je postavljena na 24.5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.90.

Deanđelo Rasel (Minesota Timbervulfsi) + asistencije (granica 6.5) @ 1.72 u Meridianbet

Startni bek Minesote Timbervulfsa Deanđelo Rasel ima tek 25 godina, a toliko toga je pregrmeo u svojoj karijeri. Rasel je biran kao drugi pik na NBA draftu 2015. godine od strane Los Anđeles Lejkersa, u sedmoj sezoni u NBA ligi Minesota mu je već četvrti klub, što je ipak mnogo timova za nekoga ko je bio ovako visok pik na draftu. Bilo je tu i objektivnih, ali i subjektivnih prepreka za razvoj Rasela, ali čini se da je napokon došao u pravu sredinu za razvoj svojih košarkaških sposobnosti, daleko od svetla reflektora. Prva 3 tima ovog beka su bili Los Anđeles Lejkersi, Bruklin Netsi i Golden Stejt Voriorsi. Svaka greška Rasela je preuveličavana, previše se od njega očekivalo, čini se da je Minesota u ovom trenutku dobar izbor za ovog košarkaša. Šarlot Hornetsi ne samo da se nalaze među timovima koji primaju najviše poena u NBA ligi već tu škripi u odbrani, po većini statističkih pokazatelja, pa se tako tim iz Severne Karoline nalazi na poslednjem 30. mestu u takmičenju po broju dozvoljenih asistencija. Najveći kvalitet Hornetsa je u nekim trenucima i najveća mana tima, mladi Lamelo Bol se ponekad izgubi u svojoj maštovitosti, zaboravi na svoje defanzivne zadatke. Ipak moraju se imati u vidu mlade godine ovog igrača, Lamelo Bol (2001) ima samo 20 godina i vođa je tima koji se ne nalazi u dobroj formi ali se još uvek drži na mestima koja vode u doigravanje.

Naš predlog su + asistencije na Deanđelo Rasela, granica je postavljena na 6.5 asistencija, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.72.

Džaret Alen (Klivlend Kavalirsi) + skokovi (granica 11.5) @ 2.10  u Meridianbet

Kavalirsi (35-22) se i dalje dobro drže, nalaze se na 3. mestu u Istočnoj konferenciji, premašili su sva očekivanja postavljena pre početka sezone i najveće su pozitivno iznenađenje u NBA ligi. Naime, bukmejkeri su Kavalirse pre početka sezone stavili tek na 27. mesto po broju ostvarenih pobeda, tadašnja granica na više trijumfa je već sad nadmašena i bila je na 26.5 pobeda. Postavljači kvota su davali manje šanse od Klivlenda samo Detroit Pistonsima (24.5), Oklahomi Tander (23.5) i Orlando Medžiku (22.5). Na Ol-star meču, pored Darijusa Garlanda koji je izabran direktno u prvih 12, Kavalirsi će imati još jednog predstavnika, Džaret Alen je dobio naknadnu pozivnicu i nastupiće na domaćem terenu u Klivlendu umesto Džejmsa Hardena. To je velika čast za mladog centra, upravo će odmeniti na utakmici svih zvezda igrača zbog koga je i završio u timu iz Ohaja. Alen je došao u Klivlend u istom trejdu koji je odveo Hardena u Bruklin Netse, pitanje je da li bi sadašnji centar Kavalirsa ovako brzo napredovao i bio već sledeće cele sezone Ol-star igrač da je ostao u Njujorku, u timu sa najvišim ciljevima i gde nema mnogo prostora za greške, sa imperativom pobeda i osvajanja titule koji je sveprisutan. Džaret Alen je trenutno na deobi devetog i desetog mesta u NBA ligi na listi najboljih skakača sa Jusufom Nurkićem, obojica imaju po 11.1 skoka po meču u proseku. Uzdanica  Kavalirsa nije imao najbolju poslednju utakmicu, u direktnom duelu sa jednim od najboljih centara u NBA ligi Džoelom Embidom je izašao poražen, i na timskom, i na individualnom planu. U porazu Klivlenda  Alen je nakon 4 uzastopna meča sa 14 ili više skokova uspeo da zabeleži samo 13 poena i 5 skokova, sa druge strane Embid je upisao 40 poena, 14 skokova i 10 asistencija. U meču protiv Atlanta Hoksa se očekuje pozitivna reakcija u Kavalirsima između ostalih i od Alena, ovo je poslednji meč za Klivlend pred Ol-star pauzu. Sreća za Alena što i nema mnogo centara u NBA ligi kao što je Džoel Embid, sposobni da daju 40 poena sa lakoćom, Kamerunac je ipak jedan od glavnih kandidata za osvajanje nagrade za najkorisnijeg igrača u NBA ligi (NBA Most Valuable Player Award  – MVP)

Naš predlog su + skokovi na Džareta Alena, granica je postavljena na 11.5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 2.10.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 12.22.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.