Meč dana: Holandija – Grčka: Lalama su bodovi imperativ

Stigla je i ta reprezentativna pauza, a posle dva dana veoma loše ponude i malo utakmica, danas ponovo imamo pregršt zanimljivih duela. Za vas smo pripremili analizu meča grupe B kvalifikacija za EURO u kom se sastaju reprezentacija Holande i Grčke, a meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Holandija: Najjači sastav napada Grke

Nakon žrijeba i odluke da Holandija nastupa u grupi B zajedno sa Francuskom, Grčkom, Irskom i Gibraltarom, bilo je jasno da će se do samog kraja voditi ogromna bitka za to drugo mjesto u grupi koje direktno obezbijeđuje plasman na Euro 2024. godine, pošto je Francuska realno favorit za prvu poziciju. To se i potvrdilo, jer nakon 4 odigrane utakmice u grupi Francuska zauzima prvo mjesto sa maksimalnih 12 poena, dok je na drugom mjestu današnji protivnik Holandije, selekcija Grčke, sa ukupno osvojenih 6 bodova iz 3 odigrana meča. Holandija je tek na četvrtom mjestu sa 3 osvojena boda, ali i sa utakmicom manje od Grčke.

Očigledno je bilo da je Holandija u značajnom padu forme nakon poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru od selekcije Argentine. U prvom meču kvalifikacija, koji je odigran još u martu mjesecu, u derbiju ove grupe Holandija je u Parizu poražena glatko od selekcije Francuske rezultatom 4:0, koja je time jasno dala do znanja Holandiji da prvo mjesto čuva ljubomorno samo za sebe. Utakmica u Parizu je bila prva zvanična nakon tog poraza u Kataru, te se jasno vidjelo da u selekciji još nizu zaboravili taj poraz.

Tri dana nakon tog poraza, ugostili su ekipu Gibraltara i očekivano upisali svoje prve bodove pobjedom 3:0. Dok su ostale reprezentacije igrale prijateljske mečeve, selekcija Holandije je imala priliku da se upusti u borbu za još jedan reprezentativni trofej i to kao domaćin. Naime, oni su se ranije plasirali u polufinale Lige nacija, a sama završnica tog turnira se igrala upravo u Roterdamu, na čuvenom De Kajpu. Tamo ih je čekao duel sa uvijek nezgodnom selekcijom Hrvatske. Meč se igrao polovinom juna i Holandija je u taj duel ušla kao apsolutni favorit. Počelu su dobro, čak i poveli 1:0 preko Donija Malena, ali je u drugom poluvremenu Hrvatska uspijela da preokrene i povede rezultatom 1:2, da bi Noa Lang izrastao u junaka i u dubokoj sudijskoj nadoknadi selekciji Ronalda Kumana donio produžetke. A u produžecima jednom riječju – POTOP – vremešni Luka Modrić je sa jednom asistencijom i pogotkom sa penala rastužio domaće navijače i lišio Holandiju finala, na kraju je bilo 2:4. U duelu za treće mjesto su se susreli sa selekcijom Italije koja je ranije poražena od Španije rezultatom 2:1. I ponovo nisu uspijeli, poraženi su pred nešto više od 20 hiljada domaćih navijača i tako neslavno završili još jedno takmičenje.

Meč sa Grčkom je idealna prilika za njih da se oduže navijačima i bar malo smire strasti u reprezentaciji. Na spisku selektora Ronalda Kumana se nalaze sve prve zvijezde tima, tu su Doni Malen, Memfis Depaj, Frenki De Jong, Van Dajk, Gakpo, Verghost… Ova imena ulivaju povjerenje i Holandija jednostavno mora ovde napasti od prvog momenta i ići na pobjedu, jer nakon ove utakmice gostuju u Dablinu, pa nepovoljan rezultat u ovom meču bi ih sigurno stavio pod dodatni pritisak.

Grčka: Bod bi ovde bio kao kuća

Jasno je bilo Grcima još od samog starta da će za drugu poziciju morati da izbjegnu poraze od selekcija Holandije i Irske, jer su to dvije reprezentacije koje pored njih pretenduju na tu drugu poziciju koja vodi na Euro 2024. godine. Grčka već dugo nije igrala na nekom velikom fudbalskom turniru, a na poslednja dva Evropska prvenstva se nisu kvalifikovali, pa je to još jedan dodatni motiv za ovu selekciju.

Do sada su u ovoj grupi odigrali 3 meča, jedan više od današnjeg protivnika. Na startu kvalifikacionog ciklusa u martu su na gostovanju Gibraltaru očekivano slavili rezultatom 3:0. Već u sledećem kolu, koje se igralo 3 mjeseca nakon prvog kvalifikacionog kola, su imali dosta ozbiljniji zadatak i duel sa direktnim konkurentom. U Atini su ugostili selekciju Irske i pred skoro 18 hiljada navijača uspijeli da upišu novu pobjedu i tako naprave prvi mali korak ka plasmanu. Rezultat je na kraju bio 2:1, a golove su postigli Bakasetas za 1:0 a nakon njega i Mazuras, koji je postigao pobjedonosni gol za 2:1 i erupciju oduševljenja na OPAP stadionu u Atini. Tek tri dana nakon izvojevane pobjede protiv Irske, gostovali su u Francuskoj aktuelnom vicešampionu svijeta. Jasno je bilo od početka da se Grci neće previše obazirati na protivnički gol. Pružili su veoma dobru defanzivnu partiju u prvom poluvremenu pa je posle prvog poluvremena na semaforu bilo 0:0, da bi tek kasnije pogotkom Mbapea sa kreča njihov otpor bio slomljen. Iako su poraženi, ovaj meč im je sigurno ulio dosta samopouzdanja da mogu igrati i sa dosta kvalitetnijim reprezentacijama.

Ono što takođe može tješiti igrače i selektora Grčke su blijeda izdanja njihovog protivnika i konkuretna za plasman na Evropsko prvenstvo. Ove selekcije su se poslednji put susrele prije 7 godina u prijateljskom meču, a Grčka je tada slavila rezultatom 1:2. Najbolji strijelci u dosadašnjem kvalifikacionom ciklusu Basektas i Mazuras će i u ovoj utakmici biti na raspologanju selektoru Pojetu koji je inače, zanimljivo, Urugvajac.

Ovaj meč naravno neće presuditi i najveće bitke tek predstoje za obje selekcije, ali biće važno vidjeti koliko koja reprezentacija može u ovom maratonu zvanom kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Naš prijedlog:

Favorit u ovom meču je svakako reprezentacija Holandije, koeficijent na pobjedu u MozzartBet-u je 1.45. Koeficijent na pobjedu gostujuće reprezentacije je čak 7.00, dok se za neriješen rezultat nudi kvota 4.50 takođe u MozzartBet kladionici.

Mi vam predlažemo da kombinujete konačan ishod sa golovima, mišljenja smo da će ovde slaviti selekcija Holandije uz raspon golova od 2 do 5. Koeficijent na igru 1,2-5 je 2.00 u MozzartBet kladionici.

Za vas koji jurite veće kvote prijedlog prelaz 1-1,2-5 po kvoti 3.00 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.