Tiket dana (četvrtak, 07.09.2023)

Tiket dana

Nastavljaju se kvalifikacije za naredni EURO u Nemačkoj, pa ćemo narednih dana najviše pažnje posvećivati utakmicama kvalifikacionog ciklusa za to takmičenje, mada i u Južnoj Americi kreće bitka za odlazak na Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u momentu pisanja predloga.

Češka – Albanija – 1x,2-3 @ 2.25 u Mozzartbet

Knedličke igraju iznenađujuće dobro u ovim kvalifikacijama i sve su bliže plasmanu na EURO. Njima je odlazak na Mundijal i dalje ”vlažni san”, s obzirom da na najveću svetsku fudbalsku smotru nisu otišli još od 2006. godine, kada se Svetsko prvenstvo igralo u Nemačkoj, a ujedno im je to i jedino ućešće od razdvajanja sa Slovačkom. U prve tri utakmice ovog ciklusa su osvojili sedam bodova. Pobedili su Poljsku na svom terenu i Farska Ostrva u gostima, dok su kiks napravili na gostovanju u Moldaviji gde su odigrali meč bez golova. Protiv Albanije neće biti lako, ova selekcija se ističe čvrstom igrom pa su u Poljskoj izgubili minimalnim rezultatom, ali su zato pobedili Moldaviju i Farska Ostrva i ostali u igri za jedno od dva prva mesta. Albancima je jedino učešće bilo ono u Francuskoj na EURU, a sudeći po sastavu grupe i slabom startu Poljske, mogli bi sada i u Nemačku. Naš predlog je kombinacija duple šanse na domaćina uz umeren broj golova. Za 1x,2-3 kvota je 2.25 u kladionici Mozzartbet.

Slovenija – Severna Irska – 1,0-3 @ 2.30 u Mozzartbet

Iznenađujući izgled ima tabela H grupe. U vođstvu su selekcije Kazahstana i Finske, a tek na trećem mestu je prvi favorit Danska. Slovenija i Severna Irska važile su za ekipe koje će se boriti za drugo mesto, ali se čini da su Severni Irci, već sada, ostali bez ikakvih šansi. Naime, ova selekcija je osvojila tri boda iz četiri meča, i to su zaslužili pobedom u San Marinu u prvom kolu. Usledila su tri identična poraza, sa po 1:0, u Belfastu od Finske i Kazahstana, kao i na gostovanju u Danskoj. Taj poraz u Kopenhagenu nije ragičan, ali jesu dva na domaćem terenu od direktnih konkurenata. Slovenija je krenula odlično, doneta su tri boda iz Astane, pa je pobeđen San Marino u Ljubljani. Nezgodan je bio poraz u Helsinkiju, ali su zato uzeli vađan bod protiv Danaca i još uvek imaju lepu šansu da budu makar drugi na kraju. Ovo je za goste poslednja prilika da se uključe u trku, dok Slovenija mora da pobedi i zadrži dobre šanse. Verujemo u pobedu ”Janeza”, ali ne i u goeladu. za 1,0-3 kvota je 2.30 u kladionici Mozzartbet.

Poljska – Farska Ostrva – 1,0-3 @ 1.96 u Mozzartbet

Jako nas je iznenadio slab start Poljeske u ovim kvalifikacijama i to posle sasvim solidnog nastupa na Mundijalu u Kataru. Čini se da se u ovoj selekciji odvija smena generacija, mada i dalje glavnu reč imaju oni najiskusniji. Posle tri utakmice imaju samo tri boda, pobedili su Albaniju na jedvite jade, a dživeli su bolne poraze od Čeha i Moldavaca. Taj neuspeh u Moldaviji je jedno od većih iznenađenja ne samo ovog kvalifikacionog ciklusa, a posebno činjenica da su Moldavci dali tri gola Poljacima. Za Farska Ostrva se znalo da nemaju šta da traže u ovoj konkurenciji, ali ni oni, odavno već, nisu ”topovska hrana”. Za sada imaju samo jedan bod, uzeli su ga u Moldaviji, ali su zato na svom terenu u Toršavnu poraženi od Čeha i Albanaca. Možda će uspeh njihovog šampiona Ki Klaksvika, koji je prvi tim sa ovog ostrva koji se plasirao u grupn u fazu nekog evropskog kupa, značiti i nacionalnom timu, mada su za ovaj EURO zakasnili. Poljaci će pobediti, ali smatramo da to neće biti katastrofa gostiju. I za domaćine su bodovi najbitniji. Za 1,0-3 koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.96.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 10.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.