DERBI DANA: Crvena zvezda – TSC: Crveno-beli sa imperativom pobede napadaju ranjeni TSC!

Crvena zvezda i TSC će termin za utakmice Kupa Srbije iskoristiti da nadoknade zaostali duel 8. kola Superlige pošto su prethodno odigrali duele u najmasovnijem domaćem takmičenju. Meč je na programu od 19 časova.

Crvena zvezda: Bez prava na kiks

iz perspektive aktuelnog šampiona susret koji slijedi sa sobom nosi imperativ pobjede usljed činjenice da za Partizanom zaostaje sedam bodova. Zadatak pred izabranicima Baraka Bahara neće biti lak s obzirom na to da je gost vicešampion Srbije, ali je izraelski strateg istakao da je je samo trijumf prihvatljiv ishod.
U prethodnom kolu je ekipa Crvene zvezde savladala IMT sa 1:2, ali su izabranici Baraka Bahara ponovo primili gol i na kraju strijepili. Mrežu traktorista načeo je Žan Filip Kraso, koji i pored činjenice da ne dobija minutažu kakvu je imao na početku sezone još nosi epitet najboljeg strelca crveno-bijelih sa sedam pogodaka.
Suočen sa gustim rasporedom i posle bitke u Lajpcigu, trener Crvene zvezde je očekivano izmješao sastav, pruživši šansu od prvog minuta djeci kluba, Nedeljkoviću, Lučiću i Jovanu Mijatoviću. Protiv podmlađenog tima IMT-a, Izraelac je prvi put od 2. septembra i duela sa Novim Pazarom u startnu postavu uvrstio jednog od najboljih strelaca Superlige, Žan Filip Krasoa. Upario ga je sa starim znancem Piterom Olajinkom, pa je Zvezda sa njima dvojicom u špicu povremeno podsjećala na letnji uragan.
Nije se Crvena zvezda obrukala u Lajpcigu u meču grupne faze Lige šampiona, u kojoj za sada imaju jedan bod, osvojen u remiju sa ekipom Jang Bojsa na domaćem terenu (2:2). Uspjela je da unese nervozu bar na kratko kod velikog favorita, ali je Dani Olmo dao gol u 84. minutu i tako zapečatio sudbinu srpskog šampiona. Zanimljivo je istaći da je Crvena zvezda u susreti sa TSC-om skoro pa uvijek izlazila kao pobjednik. Na domaćem terenu Zvezda samo jednom nije savladala TSC i to prošle godine u meču bez rezultatskog značaja, kada je bilo 1:1. Takođe na 6 od 7 mečeva na stadionu Rajko Mitić palo je 3 ili više golova, što još jednom pokazuje da u duelima ove dvije ekipe nikada ne manjka golova. Cilj je jasan, nova tri boda i po mogućnosti ubjedljiva pobjeda kao uvertira za najvažnije bitke koje slijede. U suprotnom Baharova stolica koja se već trese, mogla bi i da ga otpiše iz kluba.

TSC: Bez pobjede više od mjesec dana

TSC-u ne ide pa ne ide. Kako god da odigra u poslednje vrijeme, vicešampion Srbije jednostavno ne može da pobjedi. U poslednjoj utakmici ponovo su stvarali šanse, napadali, ali nisu uspjeli da dođu do tri boda na koje čekaju već više od mjesec dana. Poslednji koji im se na tom putu ispriječio je Novi Pazar, koji je došao u Bačku Topolu sa željom da izvuče pozitivan rezultat. I uspio da se vrati kući sa bodom pošto je meč završen rezultatom 1:1.
Umije ekipa Žarka Lazetića da stvori šanse, ponovo su Topolčani napadali, ali lopta nije htjela u gol. Kako to inače biva, poveo je potom Novi Pazar, preuzeo inicijativu ali propustio priliku da dotuče ošamućenog vicešampiona Srbije. Tek u poslednjih desetak minuta se probudio ovogodišnji učesnik Lige Evrope, ali nije uspio da stigne do pobjede i prijeko potrebna 3 boda.
Izgled umije da zavara, nije sve kako se čini. Krene pad, nižu se loši rezultati, ali prekretnica mora negdje da se desi. Više od 40 dana TSC ne zna za trijumf. U više navrata je bio blizu pobjede, koja mu je izmakla za malo. Poraženi su kada nisu smjeli.
U Super ligi Srbije trenutno su na 3. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda, četiri manje od današnjeg protivnika, sa kojim su znali da odigraju neke veoma zanimljive i efikasne duele.
Topolčani su naglasilili da Evropu igraju radi uživanja, što ne znači da će odbiti priliku da se bore za nešto više. Malo ko je očekivao dobra izdanja u Londonu i povratak protiv Olimpijakosa nakon dva gola zaostatka. Posle takvog prikaza igre rastu ambicije kluba sa sjevera Srbije. Međutim u četvrtak su poraženi na domaćem terenu od ekipe Frajburga, iako su prvi stigli do prednosti. Jasno je da će u ovom meču biti dodatno motivisani da prekinuti seriju negativnih rezultata, ali takođe jasno je da im neće biti lako ukrstiti koplja sa ekipom koja nastupa u Ligi šampiona.

Naš prijedlog

Zvezda jeste apsolutni favorit u ovom meču što govori i kvota na pobjedu 1.25 u MeridianBet kladionici, ali ne treba podcijeniti ni nezgodni TSC čija pobjeda se plaća kvotom 10!

Mi vam predlažemo igru GG3+ po kvoti 2.10 u MeridianBet kladionici, a kao bonus tip vam predlažemo igru 1-1i3+ po kvoti 2.05. Mišljenja smo da će ekipa Crvene zvezde u jednom efikasnom meču slaviti, te da će napadački krenuti od prve minute.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.