Tip dana košarka: Turk Telekom – Cedevita Olimpija: Zmajčeki već sada imaju više pobeda u Evropi nego čitave prethodne sezone!

Turk Telekom će u okviru 3. kola grupne faze Evrokupa dočekati ekipu Cedevita Olimpije. Predstavnik ABA lige je prošle godine u 18 zvaničnih mečeva u Evrokupu upisao svega 1 trijumf, dok su već sada nakon 2 odigrana kola ostvarili 2 trijumfa. I domaćin iz Ankare je za sada maksimalan, a ovaj susret na programu je od 18 časova i 30 minuta.

Turk Telekom: Na klupi dobro poznato lice!

Turk Telekom se ponovo spojio sa Erdemom Džanom, a on se odlučio da po receptu svog učitelja Željka Obradovića uradi kompletan reset i promjeni cio tim! Ostao je samo Atakan Bidžer, a došli su Melih Tundža, Mete Tekdževik, Joan Makundu, Kajl Aleksander, Olivije Hanlan, Kan Tarla, Maks Hajdeger, Berkan Durmaz, Vasilis Haralampopulos, Dževon Bes, Mahir Agva, Ismet Akpinar, Entoni Braun i Ardan Ozdogan. Previše novih imena, ali dosta potencijala za dobar rezultat. Da li i za samu završnicu, ostaje da vidimo.
Utakmicom Turk Telekoma i Lijetkabelisa otvoren je Evrokup za takmičarsku 2024/25. Turski sastav slavio je rezultatom 72:66. Sastav Nenada Čanka bio je živ do poslednjeg trenutka, Vitenis Lipkevičijus je ubacio dva slobodna bacanja na 100 sekundi do kraja uz rezultat 68:66 za domaćina. Imali su gosti posle dobre odbrane šansu i da preokrenu ili da bar izjednače pred poslednji minut, ali je Martinas Varnas promašio dva slobodna bacanja što je Entoni Braun kaznio i odveo Turk Telekom na +4 (70:66). On je i zaokružio trijumf sa realizovanim penalima, jer Lijetkabelis do kraja više nije uspio da pogodi ništa.
Entoni Braun je utakmicu završio sa po 11 poena i skokova, isti broj koševa ubacio je i Kajl Aleksander uz devet uhvaćenih lopti. Joan Makundu je ubacio 12 poena.
U drugom kolu Turk Telekom je na vrućem gostovanju u Solunu savladao Aris rezultatom 63:68 i u treće kolo ulazi sa maksimalnim skorom.
Sjajan meč odigrali su za vikend na otvaranju šampionata Turske, a kao prvi veliki skalp trijumfovali su protiv Galatasaraja rezultatom 72:70.

Cedevita Olimpija: Upisali su i prvi trijumf u ABA ligi!

Nova sezona, novo poglavlje. Cedevita Olimpija trebalo je da bude projekat koji će donijeti stabilnost, umjesto toga posle odlaska Jurice Golemca treneri i naročito igrači se i dalje mjenjaju kao čarape, pa nije ni realno da se očekuju velike stvari.
Posle razočaravajuće prošle sezone u ABA ligi i posebno Evrokupu, Zmajčeki su Zorana Martića zamjenili Zvezdanom Mitrovićem, čime se krenulo u sklapanje potpuno novog tima. Otišli su Zoran Dragić, Nikola Radičević, Alen Omić, Džastin Kobs, Šon Džons.
Osvajač Evrokupa sa Monakom donosi veliko trenersko iskustvo i ambiciju da se konačno uradi nešto konkretnije u regionalnom takmičenju i Evrokupu. Produžen je ugovor sa Jakom Blažičem, ostali su Di Džej Stjuart, Gregor Glas i Rok Radović, dok je praktično ostatak ekipe promjenjen. Osam novih igrača stiglo je u klubu, plus je vraćen Lovro Gnjidić sa pozajmice iz Mege.
Aleksej Nikolić donosi iskustvo na bekovskim pozicijama, Brajnton Lemar je strijelac koji je u Hapoelu iz Jerusalima prošle sezone imao 11,2 poena uz 2,5 skokova. U Evropi je sedam godina i ovo mu je prvo iskustvo u ABA ligi.
Nije Cedevita Olimpija dobro započela sezonu u ABA ligi, ali pobjedi su se radovali na otvaranju Evrokupa. Zmajčeki nisu dobro počeli kampanju u ABA ligi pošto su izgubili od FMP-a, ali su ostavili mnogo bolji utisak na terenu Kluža slavivši sa 86:93.
Fantastičan je u sastavu trenera Zvezdana Mitrovića bio američki dvojac Devin Robinson i Brinton Lemar koji je zajedno ubacio 38 poena. Prvi je imao 20, dok je drugi upisao dva manje.
Konačno je za vikend Cedevita Olimpija trijumfovala i u regionalnom takmičenju. Posle dva poraza na startu nove sezone ABA lige, slovenački predstavnik slavio je protiv prvog kandidata za ispadanje – Mornara iz Bara.

Naš prijedlog:

Domaćin kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Turk Telekoma u MozzartBet kladionici iznosi 1.50. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.65.

Biće ovo sudar dvije ekipe koje gaje potpuno različite filozofije, pošto domaći Turk Telekom od početka sezone igra veoma tvrde utakmice sa malim brojem poena, dok gosti iz Ljubljane forsiraju dosta bržu igru i na njihovim utakmicama pada veliki broj poena. Ipak mišljenja smo da će granica od 155 poena biti probijena na ovom meču, pa vam predlažemo igru UP (granica 155.5) po kvoti 1.70 u MozzartBet kladionici. Domaćin izgleda zaista moćno na startu sezone i mišljenja smo da će trijumfovati i na ovom meču. Kvota na pobjedu domaćina iznosi 1.50, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1P-H1 (granica 5.5) po kvoti 2.55 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.