MEČ DANA: Austrija – Norveška: Bitka za prvo mesto u grupi!

Austrija će u okviru 4. kola Lige nacija B divizije dočekati selekciju Norveške, a upravo ovaj meč bi mogao odlučiti poredak u ovoj grupi. Norveška je sa 7 osvojenih bodova prva na tabeli, dok je Austrija na drugom mjestu sa 4 osvojena boda (koliko ima i Slovenija). Utakmica u Lincu je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Austrija: Kazahstan je bio samo zagrijavanje!

Jedan detalj sa novinskih stubaca najbolje je svijedočio o tome kakav je iskorak Austrija napravila pod vođstvom Ralfa Rangnika. Kada su u poslednjem kontrolnom meču pred Euro u komibnovanom sastavu odigrali “samo” 1:1 protiv najjačeg tima Švajcarske javnost je bila nezadovoljna i tražila se dlaka u jajetu. Prosto, Austrija je u kvalifikacijama za Euro izgledala toliko dobro da je navikla naciju da gazi rivale, čak i ako su do skoro bili daleko iznad njenog renomea.
Rangnikova razmišljanja o terenu su mnogima poznata, a tamo se zna šta je njegov osnovni postulat – “gegenpresing” kojim je izgradio Red Bulovu fudbalsku imperiju i inspirisao i trenere kakvi su Jirgen Klop, Tomas Tuhel, Julijan Nagelsman. On sam ga je pokupio gledajući kijevski Dinamo Valerija Lobanovskog. I unaprijedio naravno. Znate već šta je cilj: kad se izgubi lopta, nema povlačenja, cilj je što prije je osvojiti nazad.
Nakon eliminacije u osmini finala protiv Turske, gdje su realno bili favoriti, euforija oko ove reprezentacije je malo splasnula.. Rezultati u Ligi nacija su kasnije dodatno doprinijeli tome. Naime Austrija je u prvom kolu Lige nacija remizirala protiv Slovenije (1:1), da bi potom u Oslu doživjeli poraz od Norveške sa 2:1.
Svoj prvi trijumf u ovoj grupi ostvarili su prije 3 dana, kada su na domaćem terenu ubjedljivo slavili protiv slabašnog Kazahstana – 4:0.
To je ono što Rangniku treba, jer on je trener koji ne živi od improvizacije, već od sistema u kome svako zna u detalj šta mu je tačno zaduženje. I izgleda kao da ih je prilično dobro uputio u sve tajne njegovih zamisli. Uostalom, nije slučajno odbio Bajern kada su ga zvali u Minhen. Vidi on nešto u ovim Austrijancima što drugi ne vide.
Duel protiv Norveške je biti ili ne biti, moraju da napadnu sva 3 boda!

Norveška: Kakva rapsodija protiv Slovenaca!

Norveška je u prethodnom kolu prije par dana pregazila Sloveniju u Oslu, došla do druge pobjede i zadržala lidersku poziciju, na kraju je bilo ubjedljivih 3:0.
Bilo je jasno da ćemo imati prilike da gledamo duel dva vanserijska napadača – Erlinga Halanda i Benjamina Šeška. Obojica su imali zapaženih trenutaka u prvom poluvremenu meča u Oslu. Aleksandar Mitrović je do ovog meča bio lider na vječnoj listi strijelaca Lige nacija sa 14 golova, međutim sada ga je prestigao upravo Haland. Napadač Mančester sitija uspio je u ranoj fazi da iskoristi otpadak posle šuta Antonija Nuse i savalada Jana Oblaka da bi u drugom dijelu iskoristio asistenciju Serlota .
Slovenija je imala mnogo problema sa visokim presingom domaćina i teško je iznosila loptu sa svoje polovine. Trebalo je izabranicima Matjaža Keka da se malo otkrave, dođu do vazduha i presaberu se. Kad su to uradili bili su vrlo blizu toga da izjednače.
Jedna za drugom, ređale su se šanse za goste. Prvo je Šporar imao priliku, pokušao je glavom, međutim preko gola. Potom je Orjan Niland krajnjim naporom zaustavio šut Šeška, da bi se golman Norveške opet istakao posle uigrane kombinacije Timija Elšnika i Adama Gnezde Čerina posle kornera.
Taman kad se činilo da će Slovenija u drugom dijelu krenuti još ofanzivnije, desilo se pomračenje uma Vanje Drukušića. Zvezdin štoper je napravio dva kiksa koja ne bi smijela da se dese igračima koji igraju čak i na nižim nivoima. Najprije je predao loptu u noge Nusi, da bi istu grešku napravio nekoliko sekundi kasnije i maltene dao loptu Serlotu kome nije bilo teško da matira nemoćnog Oblaka.
Tim Stalea Solbakena je još jednom potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi i sigurno je da će rasploženi večeras istrači na teren u Lincu. Prethodno su ih u Oslu početkom septembra savladali sa 2:1 i sada će braniti lidersku poziciju koja garantuje plasman u A diviziju.

Naš prijedlog:

Austrija kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 2.05 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.60, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.45.

Ovde očekujemo jedan zaista zanimljiv duel dvije ekipe koje potenciraju napadački fudbal. Norveška je slavila u prvom meču na kom su viđena 3 gola, a večeras očekujemo trijumf Austrije koja dosta bolje igra pred svojim navijačima. Naš prijedlog je prema tome jedinica po kvoti 2.05 u MozzartBet kladionici. Kao što smo napomenuli riječ je o dvije napadački veoma potentne ekipe, pa vam shodno tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.82, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 1&3+ po kvoti 3.25 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.