MEČ DANA: Bosna i Hercegovina – Mađarska: Barbarez još čeka na prvi trijumf, mogu li Mađari pasti na Bilinom Polju?

Bosna i Hercegovina će u okviru 4. kola A divizije Lige nacija ugostiti selekciju Mađarske. Zmajevima je ovo možda i najbitnija utakmica do sada, pošto su sa samo jednim bodom na poslednjem mjestu na tabeli. Gosti su sa druge strane osvojili 2 boda i ova utakmica će mnogo toga razriješiti. Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta na stadionu Biliono Polje u Zenici.

Bosna i Hercegovina: Vidan je pomak pod komandom Barbareza!

Prije tačno šest mjeseci Sergej Barbarez imenovan je za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Još tada se znalo da će imati vraški težak posao, budući da je BiH od ranije osigurala nastup u Ligi Nacija A divizije. Dueli sa evropskim fudbalskim velesilama su izazovi i za mnogo kvalitetnije reprezentacije od BiH.
Prethodnih mjeseci izabranici Sergeja Barbareza imali su vrlo zahtjevne utakmice. Sve je krenulo od prijateljskih duela sa Italijom (0:1) i Engleskom (0:3), da bi potom startovala Liga Nacija. Ubjedljiv poraz u Ajndhovenu od Holandije (2:5), onda remi u Budimpešti sa Mađarskom (0:0), a potom i poraz od Njemačke u Zenici od prije par dana (1:2). Dakle, u pet utakmica novi selektor je upisao čak četiri poraza, pa i dalje čeka na prvu pobjedu u selektorskom mandatu.
Oktobarski ciklus u Ligi nacija prilika je za premijeru pred domaćom publikom. Meč protiv Njemačke je bio vatreno krštenje za čovjeka koji je ostavio veliki trag upravo u Njemačkoj tokom igračke karijere. I na ovom okupljanju bilo je određenih igračkih rokada, pošto neki od najstandardnijih nisu tu, poput Amara Dedića koji je povrijeđen te Ahmedhodžića koji je završio reprezentativnu karijeru, pa je Barbarez morao da improvizuje. Sa šireg spiska upali su Nail Omerović iz Osijeka i Enver Kulašin iz Borca.
Nadaju se u domaćem taboru da će imati gromoglasnu podršku sa tribina, jer su karte rasprodate uveliko rasprodate, te da to može biti bitan faktor u duelu sa glavnim konkurentom u ovoj nimalo lakoj grupi.
Fudbalska reprezentacija Mađarske nije odradila trening na Bilinom polju. Mađari su se odluči samo da prošetaju i osjete teren, što govori da su iscrpljeni došli u BiH i da ih je meč sa Holandijom u prošlom kolu sigurno i emotivno istrošio.

Mađarska: Zamalo da savladaju Holanđane!

Jeste dobila ’petardu’ od Njemačke u Dizeldorfu na startu grupne faze, ali to nikako ne znači da Mađarskoj nije mjesto u elitnoj diviziji Lige nacija. I to je prije par večeri još jednom demonstrirala.
Izabranici Marka Rosija su u Budimpešti bili nadomak velike pobjede, prve protiv Holandije posle okruglo 40 godina, samo da bi im je Denzel Damfirs sedam minuta prije kraja izbio iz ruke.
Premijerno izdanje Lige nacija započela je iz treće divizije, ali od tada je reprezentacija Mađarske u konstantnom usponu. Preko Srbije se u drugom izdanju domogla do elitnog društva, a u prethodnom grupu sa Njemačkom, Italijom i Engleskom završila na drugom mjestu. A na meču protiv Holandije je još jednom pokazala da uprkos tome što nema previše zvučnih imena u timu može da se nosi sa najvećima, držala je Lale u šaci skoro sat vremena i kada se učinilo da će dođi do još jednog u nizu velikih skalpova što je uzela pod Rosijevom palicom, posustala je.
Lale su već nekoliko minuta bile sa igračem manje, dugo već dijelovale bezidejno, ali im je jedan dobro organizovan prekid bio dovoljan da izvuku bod, s obzirom na okolnosti maksimum kojem su mogli da se nadaju. Pa iako je možda zbog svega što (ni)su prikazali Mađari nisu ni zaslužili, svakako će žaliti zbog ispuštene pobjede jer bi se zahvaljujući njoj bodovno izjednačili sa Holanđanima na drugom mjestu. Ovako će, ako ne dođe do većih iznenađenja u grupi, morati sredinom novembra na Johan Krojf Areni da pojuri pobjedu ne bi li se nadala prolasku u nokaut fazu.
Mađari su imali jasnu ideju da loptu prepuste rivalu, samo što Holanđani nisu tokom prvog poluvremena bili sigurni šta će sa njom. Imali su je u nogama 84 odsto vremena, ali iz tolikog posijeda nisu uspijeli da izrode nijednu ozbiljniju akciju. Domaćin je s druge strane rijetko imao priliku da organizuje napad, no, gotovo svaka bi izazivala paniku u odbrani gostiju. Rosijevi izabranici su uostalom na pauzu otišli sa minimalnom prednošću. Nakon što je povukao kontru, Žolt Nađ je sa lijevog krila zavrnuo loptu pred gol Barta Verbrugena, a Miki van de Ven u pokušaju da pokrije Virdžila van Dajka ostavio samog na drugoj stativi Rolanda Salaja, koji je uhvatio volej na drugoj stativi za delirijum dobro popunjenih tribina Puškaš Arene. Isti igrač je petnaestak minuta ranije još jednom mogao da obraduje naciju. Dijelili su ga centimetri, pošto je sa ivice šesnaesterca zatresao stativu.
Večeras u Zenici nemaju imperativ pobjede, sigurno je da će biti zadovoljni i sa bodom koji bi ih ostavio na trećoj poziciji.

Naš prijedlog:

Gosti kao favoriti ulaze u ovaj meč, a kvota na trijumf Mađarske iznosi 2.15 u SuperBet kladionici. Trijumf Bosne i Hercegovine plaća se kvotom 3.60, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 3.35.

Ruku na srce jeste Mađarska kvalitetnija selekcija u ovom momentu, a gostujući sastav je svakako i dosta iskusniji. Međutim pored svega mišljenja smo da im neće biti nimalo lako da osvoje sva 3 boda u Zenici, pošto Bosna dosta bolje igra pred svojim navijačima. Vjerujemo da će ovo biti jedan zanimljiv meč i predlažemo da pokušate sa igrom GG po kvoti 1.90 u SuperBet kladionici. Pokazali su Barbarezovi izabranici u Budimpešti da mogu da se nose sa Mađarima, pa vam predlažemo i igru 1X po kvoti 1.78. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da hrabro pojurite čistu jedinicu po kvoti 3.60 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.