Tiket dana (utorak, 15.10.2024)

Tiket dana

Danas se završava ”reprezentativni prozor”, naredna dva dana biće sušni period za kladioce ali brzo će petak i ponuda će opet biti maksimalna. Kvote iz tiketa važile su u momentu sastavljanja predloga.

Iran – Katar – 1,0-3 @ 2.00 u King

Ovo je jedan od najvećih derbija kada su u pitanju azijeske kvalifikacije za Mundija. Sastaju se, sada već redovni, učesnik Svetskih prvenstava, selekcija Irana, i dvostruki uzastopni azijski šampion Katar. Gosti su prvi put na Mundijalu nastupili pre dve godine, kada su bili domaćini istog, ali im se svidelo i sada žele i na drugo uzastopno najveće svetsko fudbalsko takmičenje. U trećoj fazi kvalifikacija, u grupi sa Iranom i Katarom nalaze se još selekcije Uzbekistana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kirgistana i Severne Koreje. Dve najbolje idu u SAD; Meksimo i Kanadu, a druge dve u plej-of. Svakako da su Iranci najveći favoriti, a Katar bi mogao da pokuša da sustigne Uzbekistan. Ove dve selekcije su se poslednji put sastale u polufinalu prethodnog Azijskog kupa u Kataru a slavio je domaćin sa 3:2 i otišao u finale koje je dobio. Iran će u Teheranu želeti osvetu a uz jedinicu dodajemo mali broj golova. Za 1,0-3 kvota je 2.00 u kladionici King.

Jordan – Oman – 1 @ 1.83 u King

Jordan je vicešampion Azije i svakako da ih ta činjenica stavlja u ulogu favorita u meču sa Omanom. U tom finalu odigranom pre 8 meseci izgubili su od domaćina Katara, ali je sam plasman u meč za titulu doživeljen kao fantastičan uspeh. Ambicije su skočile i Jordanci sada žele i na Mundijal. Posle tri kola u trećoj fazi kvalifikacija sakupili su 4 boda i u leđa gledaju Južnoj Koreji i Iraku koji imaju po 7 poena. Jordan je na svom terenu izgubio već 5 bodova, remi sa Kuvajtom i poraz od Korejaca, a slavili su samo kao gosti protiv Palestine, doduše na neutralnom terenu U meču sa Omanom iamju imperativ pobede jer bi još jedan izostanak iste gotovo ugasio nade u osvajanje makar drugog mesta. Gosti su osvojili 3 boda do sada, izgubili su od Iraka i Južne Koreje ali su pobedili pre pet dana Kuvajt sa čak 4:0. Na poslednjih 8 odmeravanja snaga Jordana i Omana palo je ukupno 6 golova, pa ih ni sada neće biti mnogo a mi verujemo u pobedu domaćina. Za jedinicu se u kaldionici King dobija kvota 1.83.

Poljska – Hrvatska – 3+ @ 2.02 u King

Hrvati su imali mnogo sreće u meču sa Škotskom pre tri dana kada je gostima poništen gol u poslednjoj sekundi, bukvalno, za 2:2. Ofsajd je bio minimalan, ali je ipak bio, pa su tri boda ostala na Maksimiru i ostavila Vatrene u trci sa Portugalcima za prvo mesto u ovoj grupi A divizije. S obzirom da Portugalija ima sve tri pobede do sada, Hrvatska bi morala da pobedi i u Poljskoj i u Škotskoj pa da u međusobnom okršaju sa Ronaldom i društvom rešava pitanje pobedika grupe. Po igrama ne verujemo da će se to desiti jer su Hrvati iskazali brojne slabosti čak i kada su pobedili Poljsku i Škotsku. Poljacima će izgleda onaj trijumf u Glazgovu biti zlata vredan i ostaviti ih u najjačoj diviziji. Trebaće im barem bod u novom odmeravanju snaga sa Škotima, ali bi pomogao i neki u duelu sa Hrvatskom. U prvom meču odigranom u Osijeku viđen je samo jedan gol, postigao ga je Luka Modrić iz slobodnog udarca, a sada očekujemo pune mreže. Bilo je efikasno u duelu Poljske i Portugalije pre tri dana, gosti su slavili sa 3:1, a barem tri gola ukupno očekujemo i sada. Za 3+ kvota je 2.02 u kladionici King.

Severna Irska – Bugarska – 1 @ 1.83 u King

U ovoj grupi C divizije ima svega osim golova. Na vrhu tabele je Belorusija sa 5 bodova i gol razlikom 1:0, dok isti broj bodova ima i Bugarska i identičnu gol razliku. Jedino je efikasnija Severna Irska koja je dala dva gola, primila jedan i ima 4 boda na kontu. Luksemburg još nije dao gol a primio je tri na isto toliko mečeva. Bugarska je pre tri dana podbacila i na svom terenu odigrala bez golova sa Luksemburgom. Isti učinak imala je i Severna Irska, samo su oni osvojili bod protiv belorusije kao gosti. Svaki gol vredan je tri boda u ovoj grupi i ne treba očekivati goleadu ni sada. U Belfastu je Severna Irska pobedila Luksemburg sa 2:0, ali na dva gostovanja nije dala ni gol, u Bugarskoj je izgubila minimalnim rezultatom a protiv Belorusije u Mađarskoj mreže su mirovale. Prednost ipak dajemo domaćinu koji bi pobedom došao blizu plasmana u B diviziju. Za jedinicu se u kladionici King dobija kvota 1.83.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici King iznosi 13.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.