Tip dana košarka: Partizan – Bajern: Premijera pred Grobarima i sjajna šansa za prvo veliko slavlje!

Partizan će u okviru 3. kola Evrolige dočekati ekipu Bajerna, čime će ovaj potpuno novi sastav crno-bijelih po prvi put igrati u punoj Areni u Evroligi. Čeka Partizan još uvijek na prvu pobjedu u Evropi, pošto je u uvodna 2 kola poražen prvo od Baskonije a potom i od Real Madrida. Bajern je u prvom kolu slavio protiv Real Madrida, dok su u prethodnom poraženi od Panatinaikosa u Atini. Treba istaći da su Bavarci na poslednja 3 duela slavili protiv Partizana, a večerašnja utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Partizan: Od narednih 12 utakmica čak 10 na domaćem parketu!

Iako je tek oktobar i pred ekipom Partizana je 3. kolo Evrolige, slijedi period koji bi mogao da odredi čitav tok sezone kluba iz Humske u elitnom takmičenju. Naime, raspored je takav da bi velika serija pobjeda mogla da počne baš od večeras kada u beogradsku Arenu stiže Bajern iz Minhena na prvu od mnogih utakmica koje će izabranici Željka Obradovića igrati na svom parketu.
Svi već znaju da je domaći teren i huk sa tribina velika snaga Partizana prethodnih sezona. Do sada ovaj novi crno-bijeli tim to nije imao priliku da osijeti. Jesu igrali domaće utakmice u ABA ligi, ali one jednostavno ne mogu da se porede sa mečevima Evrolige gdje je do sada Partizan samo gostovao. U Vitoriji i Madridu i u oba slučaja su zabilježeni porazi i pored dobre prikazane igre. Sada je vrijeme da se ovaj tim pokaže pred navijačima u Beogradu i u naredna dva mjeseća će imati brojne prilike da igra baš u glavnom gradu Srbije.
Naime, od narednih 12 mečeva u Evroligi Partizan će igrati čak 10 puta u Beogradu. Jedina prava gostovanja sve do sredine decembra biće protiv Fenerbahčea 1. novembra i protiv Pariza 7. novembra. Sve preostale utakmice igraće u Beogradu. Naravno neće biti domaćin, ali s obzirom da u četvrtak igra kao gost protiv Makabija u Beogradu jasno je da je i to idealan momenat da se pobjedi. Pored toga, crno-bijeli igraju i protiv Crvene zvezde u Beogradskoj areni 21. novembra. Sve ostale utakmice igraće kao domaćin.
Kao što smo istakli sve počinje sa Bajernom, potom redom dolaze Virtus Bolonja, Monako, Barselona, Olimpija Milano, Olimpijakos, Žalgiris i za kraj Panatinaikos 5. decembra. Posle te utakmice slijedi gostovanje u Berlinu protiv Albe 12. decembra.
Sve ipak mora da krene od Bajerna koji je ove sezone pokazao da može da bude ozbiljan protivnik, uostalom na prethodna 3 duela Partizan nije uspio da ih savlada.
Tajrik Džons je propustio prošli meč ABA lige zbog povrede, ali će biti spreman. Novitet je Ajzea Majk koji je najzad počeo da trenira 5 na 5.

Bajern: Žilava ekipa!

Napravio je Bajern senzaciju na startu Evrolige savladavši Real i sa čak 97 postignutih poena na tom meču, međutim drugo kolo i gostovanje u Atini nije bili nimalo lako. Panatinaikos je uz odličan šut dominirao pod koševima, imao 10 skokova više na pauzi pa je Bajern bio osuđen na neuspijeh.
Uspio je Bajern serijom 11:2 da održi priključak pred poslednji kvartal i da na početku poslednje dionice priđe na samo pet poena zaostatka, ali to je bilo sve od Bavaraca.
Bajern Minhen stiže na okršaj protiv Partizana na krilima pobjede u Kupu Njemačke. Bavarci su savladali Bon u osmini finalanrezultatom 91:85. Jedan od ključnih igrača na parketu ponovo je bio Vladimir Lučić.
Mijenjaju se treneri, prolaze sezone, ali jedna stvar ostaje ista – Vladimir Lučić je udarna igla Bajerna. Srbin je i na toj utakmici rutinski odigrao skoro 32 minuta na parketu. Postigao je 12 poena, imao četiri skoka i šest asistencija. Pokazao da je i dalje top igrač na svojoj poziciji i da će večeras crno-bijeli morati posebnu pažnju da obrate na nekadašnjeg kapitena.
Ipak, košgeterski najpotentniji je Kaarsen Edvards. On je predvodio Bajern sa 23 poena, a odmah iza njega je Andreas Obst sa 16 i Johanes Vojtman sa 13 poena. Dvocifren je bio još Devin Buker sa 10.
Sva ova imena predstavljaju lidere Bajerna i igrače od kojih se očekuje da pokušaju da naprave iznenađenje u Beogradu gdje crno-bijeli spremno čekaju da dođu do prve pobjede u Evroligi.
U nacionalnom šampionatu Bajern je već odigrao 4 meča, a trenutno su na skoru od 3 trijumfa i jednog poraza. Jedini neuspijeh doživjeli su protiv Ludvizburga u drugom kolu.
Mnogim navijačima Partizana je još uvijek u sijećanju šokantan poraz od Bajerna prethodne sezone, kada su Bavarci slavili sa 78:79. Treba istaći da je tim iz Minhena u seriji od 3 uzastopna trijumfa protiv Partizana.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Partizana iznosi 1.35 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.50.

Sve ulaznice su rasprodate i nema sumnje da nas očekuje spektakl u prepunoj Areni, a upravo ovo bi trebalo da bude dodatni tas na vagi za Partizan. Svakako da mislimo da će domaćin trijumfovati, te vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.35 u MozzartBet kladionici. Pored toga vjerujemo da će crno-bijeli izvojevati pobjedu od minimum 5 poena razlike, pa vam predlažemo i hendikep H1 (granica 4.5) po kvoti 1.70. Mišljenja smo da bi ovo mogao biti i jedan veoma efikasan meč, pa za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo i kombinaciju 1&UP+ po kvoti 2.70 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.