TIP DANA: Španija – Srbija: Orlovi preleteli Alpe, mogu li i Pirineje?

U utorak je veoma bogata ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope i Južne Amerike očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta analizirali duel između selekcija Španije i Srbije.
Početak ovog susreta je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Španija: Može li neko da Furiji ugrozi prvo mesto?

Dosta puta smo pričali o blistavim partijama Španije na prvenstvu Evrope, iako je utisak da su Furiji pre početka turnira davane nikad manje šanse za samu završnicu.
Odmah u prvom kolu se videlo da ova reprezentacija i te kako ima kvaliteta za tako nešto, pošto je demolirana selekcija Hrvatske sa 3:0.
Potom je usledio duel protiv Italije, koja je u tom trenutku bila aktuelni šampion Evrope, i taj meč je Furija dobila sa minimalnim rezultatom, i već tada je postalo jasno da ćemo ovu reprezentaciju gledati u osmini finala EP, što na kraju i jeste bio primarni cilj. U poslednjem kolu je selektor Luis De La Fuente izveo rezerviste, koji su ostavili dosta dobar utisak i savladali Albaniju sa minimalnim rezultatom.
Voljom žreba, u osmini finala je Španija odmerila snage sa Gruzijom, koja je savladana sa 4:1, iako su Kvarackelija i drugari prvi došli do vođstva na tom duelu. U četvrtfinalu po mnogim mišljenjima finale pre finala i meč Španija – Nemačka, pošto su i jedni i drugi do tog trenutka najviše pokazali na turniru.
Na kraju je Furija uspela da eliminiše domaćina turnira i to nakon gola Merina u poslednjim trenucima drugog produžetka, nakon što je regularan tok meča završen rezultatom 1:1.
U polufinalu je Španija ponovo imala veoma težak zadatak, pošto je protivnik bila Francuska, koja je nakon preokreta savladana sa 2:1, uz spektakularan pogodak Jamala.
Najzad, u velikom finalu je četa De La Fuentea za protivnika dobila Englesku, koja je i pored blistavih partija Španaca slovila za favorita na tom susretu, ali je na kraju Španija golom Ojrazabala u finišu susreta slavila sa 2:1 i došla do trofeja, i to potpuno zasluženo pošto je na putu do prvog mesta ova reprezentacija uspela da savlada ekipe poput Italije, Nemačke, Engleske, Francuske i Hrvatske.
Naravno, na startu Lige nacija ova selekcija ima najviše moguće ambicije, ali nije sve počelo onako kako su to svi očekivali pošto je Furija samo remizirala na gostovanju kod Srbije, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez pogodaka. Usledila je fantastična partija na veoma teškom gostovanju kod Švajcarske, koja je savladana sa 1:4.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Evrope uz dosta muke slavio na svom stadionu protiv Danske, i to sa minimalnim rezultatom, a čovek odluke bio je Zubimendi, koji je postigao sjajan pogodak u 79. minutu susreta, nakon čega su Španci izbili na prvo mesto na tabeli sa sedam osvojenih bodova.
Naravno, poznato je da De La Fuente ima dosta kadrovskih problema pošto za ovaj ciklus ne može da računa na Rodrija, Karvahala, Olma, Vilijamsa i još nekolicinu standardnih fudbalera, ali to se barem u meču sa Danskom nije previše osetilo na terenu.

Srbija: Sjajna partija protiv Švajcaraca!

Posle 24 godine posta, Orlovi su ove godine uspeli da dođu do plasmana na Evropsko prvenstvo, i to prvi put pod imenom Srbija. Poslednji put kada je ova selekcija učestvovala na EURU, bilo je to 2000. godine, na turniru koji je održan u Holandiji i Belgiji. Puleni pokojnog Vujadina Boškova su stigli do plasmana u četvrtfinale, gde je jedan od domaćina turnira, selekcija Holandije bila prejaka i slavila sa više nego ubedljivih 6:1.
Naravno, treba biti realan pa reći da je kvalifikaciona grupa bila baš po meri Srbije, uz konstataciju da se postavlja veliko pitanje da li bi Orlovi stigli do plasmana na završni turnir, da je konkurencija bila nešto jača. Ovog puta srpska sportska javnost nije imala velika očekivanja kao što je to bio slučaj u Kataru, a na kraju su puleni Dragana Stojkovića zauzeli poslednje mesto u grupi sa dva osvojena boda.
U prvom kolu je Engleska slavila sa minimalnim rezultatom, iako se Orlovima nema šta zameriti, da bi u drugom kolu Srbija golom Luke Jovića u poslednjim sekundama izbegla poraz od Slovenije (1:1).
Usledio je meč biti ili ne biti protiv Danske, koji je završen bez pogodaka, pa su Skandinavci izborili plasman u osminu finala, dok je Srbija nažalost eliminisana.
Iako je čitava sportska javnost bila nezadovoljna selektorom, Piksi je još pre prvenstva Evrope potpisao novi dvogodišnji ugovor, pa zapravo oko novog selektora i nije bilo previše polemike.
U međuvremenu se Srbija odrekla nekoliko veoma bitnih fudbalera, uz napomenu da je dojučerašnji kapiten Dušan Tadić završio reprezentativnu karijeru.
U dosta izmenjoj postavi su Orlovi započeli prvi meč u ovogodišnjem izdanju Lige nacija na domaćem terenu protiv Španije, i čini se da je to bio pun pogodak, pošto je taj duel završen bez pogodaka, što je svakako sjajan rezultat ako uzmemo u obzir da je Španija ne tako davno došla do naslova prvaka Evrope.
U drugom kolu su Piksijevi puleni ponovo zaličili na onu ekipu iz prošle godine, i doživeli poraz na gostovanju kod Danske kada je bilo 2:0, uz konstataciju da gosti praktično i nisu ozbiljnije zapretili golu Skandinavaca, koji su tom pobedom izbili na prvo mesto sa maksimalnih šest osvojenih bodova.
Usledio je meč sa starim znancima – Švajcarcima, i to u Leskovcu, a konačno su Orlovi posle duže vremena imali priliku da igraju pred punim tribinama. Bio je to jedan od najboljih mečeva ove reprezentacije u poslednje vreme i konačno su Sajdžije savladane, rezultatom 2:0, a heroj je kao i mnogo puta do sada bio Aleksandar Mitrović koji je postigao sjajan pogodak.
Za kraj, utisak je da Orlovi nemaju šta da izgube na ovom gostovanju, a Dragan Stojković ovog puta neće moći da računa na Lukića koji je povredio rame u duelu protiv Švajcarske.

Naš predlog

Iako su Orlovi pre samo nekoliko dana odigrali svoju najbolju partiju u poslednjih nekoliko godina, evidentno je da je aktuelni šampion Evrope veliki favorit na ovom duelu pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom, za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.40.

Srbija nema razloga da igra defanzivno, već će puleni Dragana Stojkovića Piksija pokušati da se nadigravaju sa verovatno i trenutno najboljom reprezentacijom na svetu, pa se vrlo lako može desiti da vidimo makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom GG koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.95.

Za kraj, sva je prilika da nas ove večeri u Kordobi očekuje jedan veoma efikasan duel, zbog čega vam preporučujemo da se oprobate sa igrom 3+, a sve to uz kvotu 1.75 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.