TIP DANA: Flamengo – Fluminense: Spektakl na Marakani!

U četvrtak je takođe veoma slaba ponuda za klađenje, međutim, noć između četvrtka i petka nam donosi najveći derbi brazilskog fudbala, pošto će snage na Marakani odmeriti ekipe Flamenga i Fluminensea.
Početak ovog susreta između dva ljuta rivala je zakazan za 01:00h.

Flamengo: Pobedom se Flamengo uključuje u borbu za naslov prvaka!

Flamengo spada u red najtrofejnijih brazilskih klubova a do sada je ovaj tim tri puta osvajao Kopa Libertadores, uz sedam naslova prvaka Brazila, ali i četiri trofeja u brazilskom Kupu i dva u Superkupu ove zemlje. Ne smemo naravno zaboraviti ni na 38 naslova prvaka u državnom prvenstvu “Karioka”, a poslednji put je to bio slučaj ove godine, kada je Flamengo u velikom finalu u dvomeču bio bolji od ekipe Nova Iguacu, i ukupnim rezultatom 3:0 došao do novog trofeja u svojim vitrinama. Ipak, verovatno i najveći uspeh je ovaj klub postigao 1981. godine, kada je u Tokiju došao do trofeja na svetskom klupskom šampionatu, nakon što je u finalu deklasiran favorizovani Liverpul sa 3:0.
Prošlu sezonu je brazilski velikan završio tek na četvrtom mestu na tabeli, nakon čega je i sezona proglašena neuspešnom.
Primarni cilj je naravno pre početka Serije A bila borba za naslov prvaka Brazila, ali situacija nije nimalo povoljna za ovaj tim, koji se na desetak kola pre kraja nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz devet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Botafogo, ali i uz meč manjka u odnosu na ovu ekipu, što znači da bi eventualnim trijumfom nad svojim najljućim rivalom tim sa Marakane stigao do šest bodova manjka u odnosu na lidera na tabeli i bio konkurentan kada je u pitanju borba za naslov prvaka.
Na poslednjih pet mečeva u elitnom rangu brazilskog fudbala puleni Felipe Luisa su ostvarili dva trijumfa, doživeli isto toliko poraza i jednom remizirali, i to na svom stadionu protiv Vaska, kada je bilo 1:1.
Inače, u prošlom kolu je nekadašnji šampion Brazila odigrao dosta dobar meč na gostovanju kod Baije, kada je bilo 0:2, dok je pre toga Flamengo upisao još jedan trijumf, ovog puta na svom stadionu protiv Atletiko Paranensea, kada je bilo 1:0.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada je četvrtoplasirani tim na tabeli odigrao četrnaest mečeva na Marakani i ostvario devet trijumfa, tri remija i dva poraza.
Pomenimo i to da Flamengo dosta dobro gura u brazilskom Kupu, gde je ova ekipa u prvom polufinalnom meču savladala Korintijans na svom stadionu sa 1:0, ali je brazilski predstavnik pomalo i neočekivano eliminisan iz četvrtfinala Kopa Libertadores, i to od urugvajskog Penjarola.

Fluminense: Meč koji Tijago Silva i drugari ne smeju da izgube!

Fluminense je za razliku od Flamenga u svojoj 122 godine dugoj istoriji osvojio daleko manje trofeja, a onaj najvažniji osvojen je prošle godine kada je Fluminense stigao do naslova prvaka Južne Amerike, i to pošto je u velikom finalu Kopa Libertadores ova ekipa bila bolja od Boke Juniors.
Pored toga, do sada je Fluminense četiri puta dolazio do naslova prvaka Brazila, a poslednji put je to bio slučaj 2012. godine. Naravno, ne smemo potceniti ni jedan trofej u Brazilskom kupu, do kog je ovaj tim stigao 2007. godine, a za kraj, tu su i 33. naslova državnog šampionata “Karioka”, uz konstataciju da se to poslednji put dogodilo prošle godine.
Prva asocijacija na prošlu sezonu je svakako premijerni trofej za ovu ekipu u Kopa Libertadores, a što se tiče Serije A, na kraju je aktuelni šampion Južne Amerike sezonu završio tek na sedmom mestu na tabeli.
Nakon osvajanja elitnog klupskog takmičenja, pre početka sezone su čelni ljudi Fluminensea najavljivali i napad na naslov prvaka Brazila, međutim, utisak je da ni oni najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da će ovaj tim igrati ovako loše u ovogodišnjem izdanju Serije A.
Naime, situacija je alarmantna, pošto se na desetak kola pred kraj šampionata Fluminense nalazi na katastrofalnom šesnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na Vitoriju i Korintijans, koji se nalaze na poziciji koja nažalost na kraju sezone znači i selidbu u niži rang.
Nije se aktuelni šampion Južne Amerike do sada proslavio pošto je ova ekipa na 28 odigranih mečeva doživela čak 14 poraza, šest remija i samo osam pobeda, što je svakako premalo za tim koji je pre početka sezone bio jedan od glavnih favorita za šampionsku titulu. Na poslednjih pet mečeva ovaj tim je ostvario dva trijumfa uz čak tri poraza, a u prošlom kolu su Marselo i drugari ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Kruzeira, kada je bilo 1:0.
Inače, kada se radi o partijama na strani, do sada je Fluminense odigrao četrnaest mečeva na strani i ostvario trijumfa, jedan remi uz čak deset poraza.
Nedavno je ovaj tim nažalost eliminisan i iz četvrtfinala Kopa Libertadores, i to od Atletiko Mineira, koji je u dvomeču slavio ukupnim rezultatom 2:1, čime je ugašena i poslednja nada da bi Fluminense drugu uzastopnu sezonu mogao da završi sa makar jednim trofejom.

Naš predlog

Flamengu su bodovi preko potrebni kako bi se ova ekipa uključila u borbu za naslov prvaka, a šta tek reći za Fluminense koji se trenutno nalazi na samo bod od selidbe u niži rang.
Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između dva gradska rivala, uglavnom nije bilo previše pogodaka, i sva je prilika da ih neće biti ni ove večeri na Marakani, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Mozzartbet odredila koeficijent 1.55
.

Veoma zanimljivo je da Flamengo nije poražen od Fluminensea u poslednjih devet međusobnih mečeva, međutim, za očekivati je da se još uvek aktuelni šampion Južne Amerike opredeli za jedan defanzivan pristup kako bi izbegao poraz od favorizovanog gradskog rivala, pa vam hrabro preporučujemo da vaš fokus usmerite ka duploj šansi X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.86.

Za kraj, nije isključeno da ovaj najveći derbi brazilskog fudbala bude završen bez pobednika, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate X, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.35 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.