Tiket dana Evroliga (četvrtak, 24.10.2024)

Večeras se igra pet utakmica 5. kola košarkaške Evrolige. Nema nekog izraiztog derbija ali ko garantuje da to ne može biti bilo koji od ovih duela. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Monako – Pariz – 1,UP+ (granica 167,5) @ 2.55 u Primobet.

Od ove sezone dobili smo još dva francuska evroligaška okršaja pored onog između Asvela i Monaka. Sada je tu i osvajač Evrokupa, ekipa Pariza, a oni posle 4 kola imaju jedan trijumf i tri poraza i shvataju kolika je razlika između ova dva takmičenja. Sve utakmice bile su im neizvesne a ta jedna pobeda ostvrena je protiv aktuelnog prvaka Evrope Panatinaikosa. Možda su mogli di brejka u minhenu prošle sedmice i tako vrate onaj poraz od Zvezde u ”gradu svetlosti” na startu takmičenja, ali su izgubili sa dva poena razlike. I od Zvezde i Milana su gubili tesno, sa tri odnosno četiri koša razlike i svakako nisu tim protiv koga bilo ko može upisati bodove unapred. Kneževi su izgubili u Barseloni i pobedili tri puta na svom terenu. Dva puta su slavili protiv italijanskiht imova a jednom protiv Makabija. Napadački su i dalje veoma potentni a dolazak Papajanisa trebalo bi malo da učvrsti reket. Znaju se dobro ove dve ekipe, u prvenstvu Francuske uglavnom pobeđuje Monako, a očekujemo da tako bude i sada, uz standardno veći broj koševa ukupno od postavljene granica. Ona je u kladionici Primobet na 167,5 koševa, a za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.55.

Žalgiris – Makabi – H2 (granica 6,5) @ 1.89 u Primobet

Litvanci su se vratili sa Apenina pevajući. Na dva gostovanja tokom prošle sedmice zabeležili su dve pobede, prvo protiv Virtusa u Bolonji a onda i Olimpije u Milanu i to posle zaostatka od 27 poena. Andrea Trinkijeri radi fantastičan posao sa timom, po opštem mišljenju, jednim od najslabijih u ligi, ali se još jednom potvrđuje pravilo dobar tim nije samo skup kvalitetnih pojedinaca. Ovo je Žalgirisu tek drugi meč pred svojim navijačima, u prvom su srušili Barselonu a jedini poraz doživeli su u Pireju od Olimpijakosa. Priliku da nastave pobednički niz imaju protiv Makabija koji nije neka gostujuća ekipa ali su već navikli da igraju bez podrške svojih navijača. Ponos Izraela ima samo dve pobede u prva četiri kola, onu protiv Efesa u dramatičnom finišu, i protiv Asvela na premijeri. Slabiji su nego prošle sezone ali mogu da iznenade, što su umalo uradili u Monte Karlu. Očekujemo neizvestan meč i smatramo da Makabi, ako uopšte izgubi, to neće biti sa više od 6 razlike. Za H2 (granica 6,5) kvota je 1.89 u kladionici Primobet.

Milano – Anadolu Efes – 2 @ 2.01 u Primobet

Pivari igraju dramatične utakmice iz kola u kolo. Nekad kuglica padne na njihovo polje, kao protiv Olimpijakosa, a nekad ne, kao protiv Makabija, i sve to u samo dva dana prošle sedmice. Imaju dva pobede, nad Virtusom na strani i Olimpijakosom kući, kao i dva poraza, od Fenera na svom parketu i Makabija u Beogradu. I dalje sve zavisi od učinka Šejna Larkina, ali su dobili dosta i od dolazaka Poarjea, Nvore i Šmitsa. Videće mo da li će biti spreman Oturu za meč u gradu mode, a sigurno je da će trener domaćih Etore Mesina imati jođ veće probleme jer će njegov tim opet igrati bez Džoša Niba, Usmane Diopa a pod znakom pitanja je i Zek Ledej. Olimpija je krenula loše, samo jedna pobeda u četiri kola, a poraz od Žalgirisa prepričavaće se godinama. Kako i ne bi, Milanezima je bila nedovoljna prednost od 27 poena da ostvare pobedu. Ovo je lepa prilika za Efes i Mijatovića da ostvare još jednu pobedu u Italiji, pošto ovakve probleme sa povredama rivala morate iskoristiti. Pokušajte s dvojkom, za nju se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.01.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Primobet iznosi 9.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.