Tip dana košarka: Real Madrid – Crvena zvezda: Kako zaustaviti gorostase iz Madrida bez Bolomboja?

Real Madrid će u okviru 5. kola Evrolige dočekati ekipu Crvene zvezde. Kraljevski klub nije na najbolji način otvorio sezonu ali se čini da su se koliko toliko konsolidovali, dok je Zvezda tim koji je i dalje na čelu Evrolige sa skorom 3-1. Utakmica u Madridu je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Real Madrid: Nemaju kontinuitet!

Nešto je slabije Real Madrid ušao u sezonu i tim Ćusa Matea se i dalje traži. Posle poraza u finalu Superkupa Španije od Unikahe uslijedio je šokantan poraz od novog prvoligaša Korunje, a zatim i dva poraza u gostima u Evroligi. Bilo je priča da će Ksavijer Rejtan-Mejs dobiti otkaz jer se pokačio sa veteranima u svlačionici, ali je to na kraju ispeglano i dijeluje da je Realu malo krenulo na bolje.
Spreman je Real Madrid za Crvenu zvezdu. Dijeluje da je ekipa Ćusa Matea pronašla pravi napadački ritam, pošto su na domaćem terenu za vikend pobjedili Đironu rezultatom 85:67, u meču četvrtog kola španske ACB lige.
Muči se Real Madrid u gostima, ali kod kuće lagano pobjeđuje, što u domaćem prvenstvu, što u Evroligi. Posle pobjede nad Panatinaikosom u evropskom takmičenju, pala je lako i Đirona za tek drugu pobjedu u španskom šampionatu, s obzirom da su ih pobjeđivali Bilbao i Korunja.
Ovoga puta nije bilo problema protiv katalonske ekipe, koju su zakucali za dno tabele i tako odradili generalku pred meč sa Crvenom zvezdom u petom kolu Evrolige koji je na programu večeras od 20 časova i 45 minuta.
U poslednja tri meča kod kuće Real je pobjedio crveno-bijele, dok je prije te serije beogradski tim slavio dva puta uzastopno u glavnom gradu Španije. To su i jedine dvije pobjede Zvezde na gostovanju u Madridu od 11 odigranih utakmica u gostima protiv Reala od 2000. godine.
Što se tiče meča sa Đironom, najbolji su bili Kampaco, Hezonja i Tavares sa po 14 poena. Ispratio ih je Rejtan-Mejs sa 13, dok su po devet postigli Abalde, Gonzalez i Ljulj. Ćus Mateo je svima podijelio minutažu, najviše je igrao Mario Hezonja (24 minuta), Dek je odigrao 13, a Musa je bio na terenu samo 11 minuta.

Crvena zvezda: Težak raspored ali i sjajna šansa!

Izgubila je Zvezda nesrećno od Barselone u prethodnom kolu, ali su i dalje na liderskoj poziciji na tabeli. Mogu li da je zadrže i posle ovog kola? Pitanje je.. Upravo meč protiv Barse mogao je da ih košta i trijumfa u Podgorici.
Prekidi, uvrede na račun supruge Nemanje Nedovića, izbacivanje iz hale prvog čovjeka Crvene zvezde Željka Drčelića, povreda Džoela Bolomboja…. Ma, svega je bilo u ponedeljak veče u Morači gdje smo vidjeli sve najbolje i najgore što jedan derbi nosi. I na kraju posle više od dvo i po časovne utakmice pobjedu crveno-bijelih rezultatom 73:75 čime su upisali treći, ali nevjerovatno bitan trijumf za nastavak ne samo regionalnog takmičenja, već cijelokupne sezone.
Podsetio je na “dobru staru” atmosferu linča iz nekih prethodnih godina. Zvezdi je gorelo pod nogama, Budućnost je htjela da zadrži maksimalan učinak. Strasti su bile na nedopuštenom maksimumu, prečesto su prelazile mjeru, a pobjedu je uz sjajnog Nedovića koji je ubacio 24 poena (6/8 za tri), donio Miloš Teodosić sa linije penala. Penali su upravo ono što je koštalo domaćina slavlja pošto su u trenucima odluke neprecizni bili Alen Omić i Mekinli Rajt koji je lako mogao da izraste u heroja pošto je napunio koš gostiju sa 20 poena.
Janis Sferopulos sada na “petici” raspolaže samo sa iskusnim Lukom Mitrovićem i novajlijom Urošem Plavšićem koji je u dosadašnjem toku sezone šansu dobijao na kašičicu i zasad nije ubjedio stručni štab da na njega može da se osloni. Pogotovo u Evropi. Bolomboj je bio prvi strijelac i skakač ekipe u elitnom takmičenju, neko ko je praktično jedini na svakom meču bio na visini zadatka i ko je radio za dvojicu. Prosto, nikada nije imao loš dan i činio je prave stvari za ekipu. One koje niko drugi nije.
Istorijski dobar start u Evroligi, uz konsolidaciju i na Jadranu je davao sve razloga za optimizam među pristalicama kluba. A, momak rodom iz Donjecka je bio jedan od najzaslužnijih za to. Uz Nemanju Nedovića svakako najbolji igrač ekipe.
A Crvena zvezda je dobila toliko čekano pojačanje. Novi prvotimac crveno-bijelih postao je reprezentativac Srbije, Filip Petrušev, koji se zvanično vratio na Kalemegdan posle višemjesečnih pregovora.
Vjeruje se da će Petrušev (24) biti kapitalno pojačanje Crvene zvezde na poziciji četvorke, a na Malom Kalemegdanu će ostati do kraja sezone.

Naš prijedlog:

Očekivano Real kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, te je kvota na trijumf domaćina 1.20 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju iz Beograda plaća se kvotom 4.40.

Zvezda je do sada igrala sjajnu odbranu, međutim u meču protiv Barselone su primili čak 84 poena u regularnom dijelu. Mišljenja smo da će Real večeras postići preko 85 poena, pa vam predlažemo igru D+ (granica 84.5) po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Takođe smo mišljenja da će Zvezda pružiti dobar otpor u Madridu, te vam predlažemo i igru H2 (granica 10.5) po kvoti 1.70. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru H2 (granica 4.5) po kvoti 2.65 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.