Tiket dana: Poeni igrača

Večerašnjim utakmicama završava se 5. kolo košarkaške Evrolige. Naredne sedmice očekuju nas dva. Kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Najdžel Hejz-Dejvis (Fenerbahče) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.91 u MaxBet

Apsolutni derbi kola je meč u Istanbulu gde Fener dočekuje aktuelnog prvaka Evrope tim Panatinaikosa. Turski tim ima tri pobede i jedan poraz do sada, a taj jedni neuspeh doživeli su od Crvene zvezde pred svojim navijačima. Ubedljivo najbolji i najkonstantniji košarkaš Fenerbahčea na startu sezone je Najdžel Hejz-Dejvis sa prosekom od 15 poena i 5 skokova po meču u Evroligi, čije je nadmašio odličan prošlogodinšnji učinak. Interesantno je da je najbolju partiju pružio baš u porazu protiv Zvezde kada je meč završio sa 20 koševa i 8 skokova, ali ni to nije bilo dovoljno da tim Šarunasa Jasikevičijusa makar pripreti Beograđanima. Sada će naspram sebe imati igrače evropskog prvaka, videćemo ko će mu biti direktan rival pošto je Mitoglu povređen, ali je Hejz-Dejvis toliko potentan u napadu da očekujemo da bude makar na svom ovosezonskom proseku. Granica je na 14,5 koševa a za (+) kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Matijas Lesor (Panatinaikosa) – Poeni + (granica 14,5) @ 1.87 u MaxBet

Dva poraza doživeo je Panatinaikos u prethodnoj sedmici u Evroligi. Prvo u Parizu od novajlije, a onda i u velikom derbiju od Reala u Madridu. To je pomalo neočekivano za tim koji se dodatno pojačao ovog leta. Zelene i ove sezone predvode fantastički Kendrik Nan, na spoljnim, i Matijas Lesor na unutrašnjim pozicijama. Moraće još neko da bude konstantan jer Pao ima ponovo šampionske ambicije. Priključuju se novajlija Čedi Osman i Juančo Ernangomez u nekim utakmicama, a u nekim ih nigde nema. Lesor je bio nešto slabiji protiv Reala, ali je protiv Pariza imao dabl-dabl, a Bajernu je ubacio 22 poena. Sada ga u Istanbulu čeka gorostasni Bobi Marjanović, ali će mu posao biti olakšan zbog izostanka Sertača Šanlija. Neće ni Marjanović moći da se dugo nosi sa Lesorom, koji je mnogo brži od njega, pa će verovatno i Nikolo Meli morati da pati na snažnog Francuza. Za (+) poene na Lesora kvota je 1.87, a granica je na 14,5 koševa u kladionici MaxBet.

Devin Buker (Bajern) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.89 u MaxBet

Obrni-okreni Bajern je zadovoljavajuće otvorio novu sezonu u Evroligi. Kući su pobedili Real i Pariz, a na strani izgubili od Panatinaikosa i Partizana. Pokazalo se da će Bavarci i ove sezone biti tvrd orah za mnoge evroligaše i da tim nije ništa slabiji posle odlaska nekoliko košarkaša i trenera Pabla Lasa. Jedan od igrača koji igra iznad očekivanja u prvom delu sezone je iskusni centar Devin Buker. trener Gordon Herbert ima u njega veliko poverenje i Buker u proseku ubacuje 14,5 koševa po meču u elitnom takmičenju, ali i hvata 5 lopti u proseku. Igra više od 25 minuta po meču iako Bajern na centarskim pozicijama ima i iskusnog Vojtmana, kao i mnogo mlađe Da Silvu i Brankovića. U pobedi nad Parizom Buker je bio sjajan, ubacio je 21 poen i uhvatio 7 lopti, i izgleda da mu je povratak u Minhen, posle četiri godine, baš prijao. Podsećamo da je ovaj košarkaš posle Bajerna, u koji se vratio prošle sezone, nastupao za Himki i Fenerbahče. Protiv Olimijakosa imaće težak posao protiv Milutinova i Fala, a granica za poene mu je na 11,5. Za (+) koševe kovta je 1.89 u kladionici MaxBet.

Tomas Vokap (Olimpijakos) – Asistencije + (granica 5,5) @ 1.65 u MaxBet

Gledajući poenterski učinak vrsnog plejmejkera čini se da on uopšte nema poverenje trenera Jorgosa Barcokasa ali je situacija sasvim drukčija. Vokap skoro uopšte ne šutira i u potpunosti je posvećen ekipi, pa na parketu provodi skoro 22 minuta po meču u Evroligi. Ubacuje 1,5 poene, ima 2,3 skoka ali i čak 6 asistencija po meču. S obzirom da je Najdžel Vilijams-Gos povređen, a da Vildoza još nije uhvatio ritam u crveno-belom dresu posle dolaska iz Panatinaikosa, opet će Vokap provesti najviše vremena u igri kao organizator. Imaju Pirejci skorere, tu su Vezenkov, Furnije, Piters, Dorsi, Mekisik, ali je svima potreban igrač kao reprezentativac Grčke koji će ih pravovremeno uposliti. Vokap se u poptunosti podredio timu, ne igra za ličnu statistiku, pa verujemo da će i u Minhenu imati dosta uspešnih dodavanja. Granica za asustencije za Tomasa Vokapa je na 5,5 a za (+) kvota iznosi 1.65 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 11.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.