Tip dana košarka: Fenerbahče – Panatinaikos: Ataman traži izlazak iz krize na neprijateljskoj teritoriji!

Fenerbahče će u okviru 4. kola Evrolige dočekati aktuelnog šampiona Evrope koji je u maloj krizi rezultata. Domaći sastav je nakon ubjedljivog poraza od Zvezde uspio da se vrati na pobjednički kolosijek, dok su gosti posle poraza u Parizu poraženi i u Madridu od Reala. Utakmica je na programu od 19 časova i 45 minuta.

Fenerbahče: Stigla je i zamjena za Vilbekina!

Došao je sebi Fenerbahče nakon ubjedljivog i nimalo prijatnog poraza kod kuće od Crvene zvezde. Izabranici Šarunasa Jasikevičijusa su kao gosti uspijeli da savladaju berlinsku Albu sa 71:78 i tako upišu treći trijumf iz četiri odigrana kola u Evroligi. Istanbulski tim nije izgledao previše ubjedljivo, ali je od početka druge dionice pa do kraja držao kontrolu nad rezultatom i stigao do važne pobjede.
Do poluvremena je uspio Fener da anulira prednost domaćina i na veliki odmor ode sa sedam poena plusa (31:38). Odmah po nastavku je turski šampion došao do najvećih plus 12, i kada je izgledalo da polako lomi otpor Albatrosa, uslijedio je povratak domaćina koji je na polovini poslednjeg perioda prepolovio deficit. Ipak, dovoljno pribranosti su imali Jasikevičijusovi momci i tako bez veće drame zatvorili duel.
Najefikasniji kod pobjednika je bio Najdžel Hajs-Dejvis sa 14 poena i pet skokova, dok je 13 dao Vejd Boldvin. Po 12 su ubacili Nikolo Meli i Tarik Biberović koji se vratio u sastav posle odslužene suspenzije. Zbog povrede opet nije bilo Marka Gudurića, ali je zato Boban Marjanović za 18 minuta imao osam poena uz šest skokova.
Bilo mu je potrebno dvije nedelje, ali Fenerbahče je na kraju uspio da pronađe zamjenu za Skotija Vilbekina. Nimalo lak zadatak pašće na pleća Skajlara Mejsa.
Istanbulski klub je prvo naciljao Manisino otkriće Sejbena Lija, ali mu ga je ispred nosa oteo Makabi Tel Aviv te se Fener potom okrenuo 27-godišnjem Amerikancu i sa njim potpisao ugovor do kraja sezone.
Mejsa je 2020. godine kao 50. pika drafta pokupila Atlanta i od tada je u NBA ligi upisao 105 nastupa. Prošle sezone je nastupajući za Lejkerse i Portland na 38 utakmica u prosijeku bilježio 4,1 poen i 2,2 asistencije, a prije nekoliko nedelja potpisao je ugovor sa Minesotom samo da bi ga početkom ove nedelje Timbervulvsi otpustili.
Iskustvo u Feneru biće mu prvo u evropskoj košarci i neće mu biti nimalo lako budući da će morati da odmjeni jednog od lidera turske ekipe koja je vrlo dobro započela novu evroligašku sezonu.

Panatinaikos: Nisu favoriti!

Loše je prošlo duplo evroligaško kolo za aktuelnog šampiona Evrope. Štaviše, katastrofalno jer je nakon poraza od debitanta Pariza, Panatinaikos u poslednjem kolu izgubio i na terenu madridskog Reala sa 90:86. Malo ko se tome nadao, još više s obzirom da je sezonu započeo sa dva trijumfa, dok su i francuski, a pogotov španski tim bili u totalnoj rezultatskoj dubiozi.
Ovako, u nju je upala četa Ergina Atamana koja je u trećem periodu gubila i sa punih 17 razlike, da bi do kraja uspijela da se trgne i barem dostojanstveno položi oružje. Ipak, to ne mjenja činjenicu da se ekipa nalazi u krizi i da će nešto morati da promjeni u nastavku sezone ukoliko želi da ponovi prošlogodišnje uspijehe.
Već u prvom kvartalu je domaćin stigao do dvocifrenog plusa, ali su Atinjani do poluvremena uspijeli da se povrate i spuste minus na samo pet poena (43:38). Posle nešto ujednačenijeg nastavka, Real pravi seriju 19:4 i odlazi na najvećih plus 17 sredinom trećeg perioda igre (68:51).
Nije se šampion predavao, ali protiv raspoloženog domaćina nije mogao. Spustio je deficit Panatinaikos koliko je mogao, a s obzirom da je svaki koš važan ili može da bude važan, uradili su Zeleni dobra posao.
Dobrano se iskazao Kendrik Nan koji je nastavio sa sjajnim izdanjima na startu sezone. Američki bek je ubacio 23 poena uz pride šest uspiješnih dodavanja. Huančo Ernangomez je imao 13, a Džedi Osman 12.
Seriju od 2 uzastopna trijumfa su prekinuli za vikend kada su trijumfovali u domaćem šampionatu protiv AEK-a sa 94:74. Najefikasniji u redovima šampiona Evrope bio je Lorenco Brauna sa 22 ubačena poena, dok ga je Grigonis ispratio sa 17 poena. To im je bio treći trijumf u 3 kola, čime su ostali maksimalni i na vrhu tabele.
Treba napomenuti da je prethodne sezone Panatinaikos slavio u oba susreta protiv Fenerbahčea.

Naš prijedlog:

Fenerbahče kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf iznosi 1.70 u MozzartBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 2.40.

Fenerbahče je pokazao dosta slabosti u meču protiv Zvezde na domaćem terenu, a dva uzastopna poraza Panatinaikosa će sigurno podstaći četu Ergina Atamana da pruži maksimum. Igra H2 (granica 5.5) po kvoti 1.55 u MozzartBet kladionici izgleda veoma primamljivo. Takođe mišljenja smo da gosti imaju kvalitetniji sastav i da će trijumfovati u Istanbulu, te vam preporučujemo dvojku po kvoti 2.40. Mišljenja smo da će na meču biti viđeno više od 157 poena, pa za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo kombinaciju 2&UP+ po kvoti 3.20 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.