Najava: La Liga, 9. kolo: Derbi na “Vanda Metropolitanu” i još mnogo zanimljivih susreta!

Španska Primera

Posle reprezentativne pauze nas ovog vikenda očekuje već deveto kolo španske La Lige. Svakako, derbi ovog kola se igra u Madridu gde će Atletiko na svom “Vanda Metroplitanu” dočekati fudbalere Valensije. Od ostalih susreta izdvajamo gostovanje Reala kod Majorke, kao i gostovanje Barselone kod Eibara koji pruža sve bolje partije nakon katastrofalnog starta.

Granada – Osasuna – 1 @ 2.45 u Meridianbet

Ovog vikenda su na programu mečevi devetog kola španske La Lige, a u prvom meču u okviru ovog kola će snage ukrstiti fudbaleri Granade i Osasune. Nema sumnje da su fudbaleri Granade za sada svakako najprijatnije iznenađenje u ovom šampionatu, a svakako je najbolji pokazatelj za to i odlično četvrto mesto na tabeli, na kom se ova ekipa trenutno nalazi, i to mimo svih očekivanja. I u prošlom kolu je Granada odigrala jedan sjajan meč, ali su ipak doživeli poraz na gostovanju kod Reala (4:2). Što se tiče Osasune, ova ekipa se ove sezone konačno vratila u prvu ligu i nema sumnje da će glavni cilj biti opstanak u društvu najboljih. Za sada Osasuna pruža i više nego dobre partije, jer se trenutno nalaze na odličnom 11. mestu na tabeli, a do sada su doživeli samo jedan poraz, i to na gostovanju kod Real Madrida, gde nije ni bilo za očekivati da ostvare povoljniji rezultat. Ipak, kada je ovaj susret u pitanju, veliku prednost dajemo domaćoj ekipi koja igra fantastično ove sezone pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.45.

Eibar – Barselona – 2 @ 1.47 u 10bet

Prvi meč subotnjeg programa kada je La Liga u pitanju nam donosi duel između Eibara i Barselone, koji bi svakako mogao da bude dosta zanimljiv. Eibar je katastrofalno startovao u ovom šampionatu, ali su stvari krenule na bolje po ovu ekipu kada su na svom terenu uspeli da naprave veliki preokret protiv Sevilje i slave sa 3:2, iako su Andalužani posle prvih 45 minuta vodili sa 0:2. Nakon tog meča je Eibar upisao još jednu pobedu na svom terenu i to nad Seltom, da bi najzad u prošlom kolu remizirali na gostovanju kod Betisa, što je svakako sjajan rezultat. Što se Barse tiče, utisak je da izabranici Ernesta Valverdea mogu puno bolje ove sezone, iako Katalonci u poslednja tri meča imaju isto toliko pobeda, iako su u pitanju bili izuzetno ozbiljni rivali. U prošlom kolu je Barselona na svom terenu ostvarila više nego ubedljivu pobedu protiv Sevilje i tako se probili na drugo mesto na tabeli. Sa sjajnim rezultatima bi ekipa sa Nou Kampa mogla da nastavi i na ovom izuzetno teškom gostovanju, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.47.

Atletiko Madrid – Valensija – 1 @ 1.75 u 1xbet

Svakako najinteresantniji meč ovog kola se igra u Madridu gde će Atletiko na svom predivnom “Vanda Metropolitanu” dočekati fudbalere Valensije. Mora se priznati da smo svi nekako od Atletika očekivali dosta bolje partije na početku sezone. Naime, izabranici Čola Simeonea se u ovom trenutku nalaze tek na trećem mestu na tabeli, a u poslednje vreme im blago rečeno ne “cvetaju ruže”. Najbolji pokazatelj za to su i dva remija u prethodna dva kola, pošto su “jorgandžije” prvo remizirale na svom terenu protiv Reala, što i nije tako loš rezultat ozbirom da su bili slabiji rival na terenu u tom meču. Nakon toga je usledio novi remi bez golova i to na gostovanju kod Valjadolida, što je samo dalo jasnu potvrdu da se izabranici trenera Simeonea nalaze u velikoj krizi. Što se tiče Valensije, po nekom nepisanom pravilu ova ekipa igra loše u prvih nekoliko kola šampionata, ali onda postepeno dižu formu i dolaze do glavnog cilja, a to je naravno plasman u Ligu šampiona. Takav slučaj je bio u prethodne dve sezone, a kada je ovaj šampionata u pitanju, “slepi miševi” se trenutno nalaze na sedmom mestu na tabeli, uz podatak da na četiri poslednja meča nisu doživeli nijedan poraz. Prvo su dva puta remiirali, a onda u prethodna dva kola ostvarili dve veoma važne pobede, i to prvo protiv Bilbaa u gostima, a potom i protiv Alavesa na svom terenu. Što se ovog susreta tiče, smatramo da bi Madriđani konačno trebali da upišu tri boda i nastave borbu za titulu, pa vam zbog toga toplo preporučujemo da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.75.

Hetafe – Leganes – 1 @ 1.80 u Bet365

Već sada je izvesno da će fudbaleri Hetafea vrlo teško ponoviti prošlu sezonu kada su uspeli da zauzmu peto mesto i na taj način se plasiraju u Ligu Evrope, što je svakako predstavljalo ogroman uspeh za ovu ekipu. Hetafe se u ovom trenutku nalazi na 12. mestu na tabeli, što i nije tako loše, pošto će verovatno glavna ambicija ove ekipe biti opstanak u društvu najboljih. U prošlom kolu je Hetafe ostvario veliku pobedu na gostovanju kod Sosijedada, a taj meč je završen 1:2. U goste im dolazi Leganes koji igra zaista katastrofalno ove sezone a najbolji pokazatelj za to je i trenutna pozicija na tabeli, pošto se ova ekipa nalazi na poslednjem mestu sa samo dva osvojena boda. U prošlom kolu je Leganes odigrao jedan solidan meč, ali su ipak doživeli poraz na svom terenu od Levantea, a taj meč je završen rezultatom 1:2. Mišljenja smo da je ipak domaćin veliki favorit u ovom susretu pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica Bet365 plaća sa kvotom 1.80.

Majorka – Real Madrid – 2 @ 1.44 u 10bet

Majorka se ove godine posle dosta vremena vratila u La Ligu i svakako da će glavna ambicija u povratničkoj sezoni biti opstanak u društvu najboljih. Ipak, nema sumnje da će to biti izuzetno težak zadatak obzirom da je ove sezone konkurencija u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala možda i nikad jača. Trenutno se Majorka nalazi na 18. poziciji na tabeli a u prošlom kolu su ostvarili izuzetno važan trijumf na svom terenu protiv Espanjola, što im je i bila druga pobeda u šampionatu. Real Madrid pokazuje dva lica ove sezone, od kojih je ono dobro u La Ligi gde se posle osam odigranih kola nalaze na prvom mestu na tabeli uz dva boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Barselonu, koja će im bez sumnje i ove sezone biti glavni rival u borbi za naslov prvaka na koji u Madridu čekaju baš dugo. Ipak, izabranici Zinedina Zidana igraju katastrofalno u Ligi šampiona, pošto su posle dva kola osvojili samo jedan bod, i to u prošlom kolu kada su na svom terenu samo remizirali protiv Klub Briža što i nije tako loše obzirom da su gubili u tom susretu sa 0:2. Iako Majorka igra dosta dobro na svom terenu, prednost u ovom meču dajemo Realu koji je rešen u tome da ove sezone konačno dođe do titule. Predlažemo vam da ovde odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.44.

Alaves – Selta – 3+ @ 2.55 u Meridianbet

Prvi meč nedeljnog programa kada je u pitanju španska La Liga biće odigran u Baskiji gde će fudbaleri Alavesa dočekati Seltu. Alaves se posle osam odigranih kola 17. mestu na tabeli i kako sada stvari stoje nema sumnje da im ove sezone predstoji velika borba za opstanak. Do sada su Baskijci ostvarili samo dve pobede, i to obe na svom terenu gde po nepisanom pravilu pružaju dosta dobre partije. Što se tiče Selte, kada se sve sabere i oduzme, nema sumnje da smo od ove ekipe očekivali bolje parije na startu ove sezone, ali je trenutno situacija takva da se ekipa iz Viga nalazi tek na 15. mestu na tabeli španske La Lige sa svega devet osvojenih bodova. Ipak, u prošlom kolu je Selta ostvarila jedan zlata vredan trijumf, pošto su na svom terenu bili bolji od Atletik Bilbaa koji pruža sjajne partije u ovom šampionatu. I jedna i druga ekipa će bez sumnje ići na pobedu u ovom susretu pa vam iz tog razloga preporučujemo da probate sa golovima, kojih bi i te kako trebalo da bude na ovom meču i odigrate igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.55.

Real Sosijedad – Betis – 1 @ 1.75 u 1xbet

Fudbaleri Real Sosijeda igraju fantastično ove sezone, i u ovom trenutku se nalaze na petom mestu na tabeli koje na kraju sezone donosi plasman u Ligu Evrope, što bi svakako bio veliki uspeh za ovu ekipu. Ipak, u poslednja dva kola je Sosijedad vezao dva poraza, pošto su prvo doživeli poraz od Sevilje na gostovanju u jednom fantastičnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, a nakon toga i na svom terenu od Hetafea, što je svakako bilo iznenađenje obzirom da je Hetafe poznat kao ekipa koja igra dosta slabije na gostovanjima nego na svom terenu. U goste im dolazi Betis koji je bez sumnje jedno od najvećih razočarenja ove sezone kada je španska La Liga u pitanju. Naime, ova ekipa se trenutno nalazi tek na 16. mestu na tabeli, i ukoliko ne počnu sa boljim partijama nema sumnje da im predstoji velika bora za opstanak, što je svakako mimo očekivanja. U prošlom kolu je Betis na svom terenu odigrao jedan solidan meč ali su ipak samo remizirali sa Eibarom koji je u naletu. Sosijedad generalno igra dosta dobro ove sezone, pa im najviše zbog toga i dajemo prednost u ovom susretu i predlažemo vam da odigrate 1 koji kladionica 1xbet plaća sa kvotom 1.75.

Espanjol – Viljareal – 3+ @ 2.01 u Meridianbet

Bez sumnje, fudbaleri Espanjola su najveće razočarenje u dosadašnjem toku španske La Lige. Naime, ekipa iz Katalonije se posle osam odigranih kola nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa svega pet osvojenih bodova, što je zaista ispod svakog nivoa kada su ambicije ove ekipe u pitanju, a poznato je da je godinama unazad glavni cilj Espanjola plasman u neko od evropskih takmičenja. U prošlom kolu je Espanjol odigrao jedan izuzetno loš meč i doživeo poraz na gostovanju kod Majorke, čime su samo potvrdili da im ne ide ove sezone. Što se tiče Viljareala, nema sumnje da svi navijači ove ekipe mogu da budu zadovoljni sa načinom na koji igraju njihovi fudbaleri ove sezone. U ovom trenutku se Viljareal nalazi na solidnom devetom mestu na tabeli, što je svakako bolje u odnosu na prošlu sezonu kada je “žuta podmornica” praktično u poslednjim kolima došla do opstanka u ligi. I jedni i drugi igraju mečeve sa velikim brojem golova pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.01.

Atletik Bilbao – Valjadolid – 1 @ 1.62 u 10bet

Fudbaleri Atletik Bilbaa su na sjajan način započeli ovu sezonu, ali je utisak da u poslednje vreme ne igraju na najbolji mogući način. Najbolji pokazatelj za to su i dva poraza u poslednja dva kola, pošto su Baskijci prvo poraženi od Valensije na svom terenu, a potom i od Selte u gostima. Rezultat na oba meča je bio 1:0, što i ne čudi pošto je poznato da Bilbao važi za ekipu koja dosta teško prima golove, ali ih još teže i daje. Što se tiče Valjadolida, i više nego solidno ova ekipa igra na startu šampionata i trenutno se nalaze na 13. mestu na tabeli. U prošlom kolu su odigrali još jedan sjajan meč pošto su na svom terenu remizirali protiv Atletiko Madrida, a u tom meču nije bilo golova, iako je utisak da je Valjadolid bio bolja ekipa na terenu. Ipak, Atletik bi mogao konačno do pobede pred svojim navijačima gde i inače pružaju sjajne partije pa vam predlažemo da odigrate 1 koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.62.

Sevilja – Levante – 3+ @ 1.50 u Meridianbet

Poslednji meč ovog kola se igra na stadionu “Sančez Pichuan” gde će fudbaleri Sevilje dočekati Levante. Posle prva četiri kola je Sevilja bila prvoplasirana ekipa na tabeli, ova ekipa je ušla u krizu i trenutno se nalaze na šestom mestu na tabeli. Od tada su Andalužani čak tri puta poraženi uz jednu pobedu na svom terenu i to u jednom fantastičnom meču protiv Real Sosijedada, koji je završen rezultatom 3:2. Ipak, evidentno je da Sevilja igra lošije nego na startu sezone, kada su blistali, međutim ima još dosta vremena da poprave svoju igru i dođu do plasmana u Ligu šampiona što je svakako primarni cilj za ovu sezonu. U goste im dolazi Levante koji je klasična domaćinska ekipa, ali su ipak u prošlom kolu ostvarili svoju prvu pobedu na strani pošto su bili bolji od Leganesa, koji igra katastrofalno na startu sezone. Što se ovog sureta tiče, na mečevima i jedne i druge ekipe u ovom prvenstvu pada veliki broj golova pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.