Najava: Premijer liga, 9. kolo: Najveći ostrvski derbi igra se na Old Trafordu

premijer liga

Oduvek je meč Mančester Junajteda i Liverpula izazivao pažnju u celom svetu, a posebno na Ostrvu. Radi se o najvećem engleskom derbiju, mada je dominacija Junajteda obeležila prethodni period, ne računajući nekoliko poslednjih godina, kada su “redsi” izbili u prvi plan. Ove sezone Liverpul je prvi sa maksimalnim učinkom, dok su “crveni đavoli” tek 12. sa 15 bodova manje od velikog rivala. I pored svega toga, ostali mečevi ovog kola biće u senci okršaja na “Teatru snova”.

Everton – Vest Hem – GG @ 1.66 u 1xbet

“Karamele” su izgubile četiri uzastopna duela u Premijer ligi pre prvenstvene pauze i došle su u zonu ispadanja i pored potrošenih 120 miliona evra u letnjem prelaznom roku. Nije to ništa novo za Evrton, svake godine ulože ogroman novac, a rezultati su više nego prosečni. U goste im dolazi Vest Hem, koji je imao dobar učinak do utakmice prethodnog kola u kojoj su poraženi od Kristal palasa na svom stadionu. Umesto da budu u samom vrhu tabele, sada su tek 8. sa 12 bodova.”Čekićari” još nisu izgubili na strani, dok je Everton već dva puta poklekao na svom “Gudisonu”. Prošle sezone su gostujuće ekipe bile uspešnije, “karamele” su slavile u Londonu, a Vest hem u Liverpulu. Teško je predvideti pobednika, ali verujemo da će se tresti obe mreže. Predlažemo vam igru gol-gol, za koju je kvota 1.66 u kladionici 1xbet.

Aston Vila – Brajton – 1 @ 2.45 u Meridianbet

Verovali ili ne, ove dve ekipe se prvi put sastaju u okviru Premijer lige. Naravno, igrali su četo u drugim takmičenjima, pa su tako pre samo dvadesetak dana igrali u EFL Kupu, kada je Vila slavila na Jugu 3:1. U prošlom kolu oba tima su zabeležila sjajne rezultate. Ekipa iz Birmingema je protutnjala kroz Norič, gde je slavila sa 5:1, dok je Brajton bio ubedljiv protiv finaliste LIge šampiona, ekipe Totenhema, sa 3:0. Još uvek su i jedni i drugi u donjem delu tabele, i nema sumnje da će se do kraja šampionata boriti za opstanak, što im je i jednici cilj u ovoj sezoni. Radi se o timovima sličnog kvaliteta, ali mi smatramo da bi domaći teren mogao da donese prevagu i da je Vila bliža trijumfu. Zato se odlučujemo za jedinicu a koeficijent za nju u kladionici Meridianbet iznosi 2.45.

Bornmut – Norič – GG @ 1.44 u 10Bet

U lošem raspoloženju su ove dve ekipe otišle na dvonedeljnu pauzu. Bornmut je uzeo samo jedan bod u dve prethodne utakmice, dok su “kanarinci” izgubili tri meča uzastopno. Norič je pao na pretposlednje mesto i kao da plaća danak onoj pobedi nad Mančester Sitijem od 3:2. Da li stekli pogrešan utisak o sopstvenoj moći, ne znamo, ali su posle tog iznenađujućeg trijumfa vezali tri ubedljiva poraza, primivši 9, a dali su samo jedan gol. Ni “trešnjice” nisu u najboljem momentumu. Remizirale su sa Vest Hemom i izgubile od Arsenala, ali su još uvek na solidnom 10. mestu na tabeli. U Premije ligi su do sada igrali samo dva puta, u sezoni 2015/16, kada je Norič poslednji put bio u eliti, a tada su oba puta pobeđivali domaći timovi. Jedno je sigurno, golova će biti, a smatramo da će bar po jedna lopta završiti u obe mreže. Kvota za GG u kladionici 10Bet iznosi 1.44.

Čelsi – Njukasl – 1,T12+ @ 1.48 u Meridianbet

Niko ne može da ne gleda sa simpatijama na ono što Frenk Lampar radi u Čelsiju. Glavni fudbaleri “plavaca” su mladi igrači, bukvalno tinejdžeri, a to je nešto sasvim novo na “Stamford Bridžu”. Temi Abraham je trenutno najbolji strelac lige, u zvezde se već kuju i Mejson Maunt i Fikajo Tomori, pa ako ništa drugo, Čelsi će od ove sezone prihodovati nekoliko sjajnih fudbalera, čak i da izostanu trofeji. Međutim, nije sve tako ružičasto pred dolazak Njukasla. Mnogo je povreda u timu Čelsija i pitanje je na koga sve može da računa Lampar. “Svrake” dolaze nakon onog trijumfa nad Mančester Junajtedom, kojim su pobegli iz zone ispadanja. Poraz u Londonu bi mogao da ih vrati u istu, a mi sumnjamo da Njukasl može da uradi nešto više na ovom teškom gostovanju. Sedam poslednjih godina Njukasl nije napustio “Stamford Bridž” bez bar dve lopte u mreži. Verujemo da će i sada biti tako, uz neizbežnu jedinicu. Za kombinaciju 1,T12 u kladionici Meridianbet kvota je 1.48.

Lester – Barnli – 1 @ 1.57 u Bet365

Sekunde su nedostajale da Lester prvi otkine bod Liverpulu. Imale su “lisice” 1:1 na “Enfildu” do duboko u sudijskoj nadoknadi, ali je tada dosuđen penal za domaćina i Lester se vratio kući bez boda. I pored poraza, tek drugog u sezoni, Lester je ostao u vrhu tabele. Trenutno su na 4. mestu, sa samo dva boda manje od šampiona Sitija, koji je drugi. priliku da se učvrste u vrhu tabele imaju u meču sa Barnlijem. Tim Šona Dajša dolazi na “King Pauer” posle minimalne pobede nad Evertonom, odnosno nakon četiri meča bez poraza. Taj niz je Barnli doveo na 7. poziciju na tabeli, što je odlično, posle ne baš ubedljivog starta. Lester je postigao 13 golova na poslednjih šest utakmica, dakle postizao je više od dva u proseku, pa je, po nama, favorit u meču sa Barnlijem. Predlažemo jedinicu, a koeficijent u kladionici Bet365 iznosi 1.57.

Totenhem – Votford – T12+ @ 1.40 u 10Bet

Neko kao da je bacio kletvu na “pevce”. Finalista Lige šampiona ne može da se prepozna ove sezone, a poraz od Bajerna od 7:2 na njihovom novom “Vajt Hart Lejnu” samo je do kostiju ogolio sve probleme. U prethodnom kolu doživeli su poraz u Brajtonu, i to sa 3:0. Na tom meču teže se povredio i golman Ugo Loris, pa je sada među stativama Gazaniga. Pored pokušaja da se priključe vodećima u Premijer ligi, uporede pokušavaju da prođu u nokaut fazu Lige šampiona. Bajern je siguran u njihovoj grupi, a predstojeća dva duela sa Crvenom zvezdom otkriće da li su oni taj drugi tim. Votford je u još gorem momentumu. “Stršljenovi” stižu u London kao poslednjeplasirana ekipa, sa samo tri osvojena boda i bez trijumfa u novoj sezoni. Votford nije postigao ni gol na prethodne tri utakmice u ligi, a na “Etihadu” je izgubio sa neverovatnih 8:0. Većina fudbalera Totenhema imala je reprezentativne obaveze, ali verujemo da su se dovoljno odmorili i da će biti uspešni protiv slabih gostiju. Naš predlog je domaćin daje dva gola, a za T12+ u kladionici 10Bet kvota je 1.40.

Vulverhempton – Sautempton – 1 @ 1.90 u 1xbet

“Vukovi” polako počinju da liče na tim iz prošle sezone koji je izborio nastup u Evropi. Leto su potrošili na kvalifikacije za Ligu Evrope, pa je i to razlog nešto lošijeg starta u prvenstvu. Međutim, u pslednja tri kola osvojili su sedam boodova, a trijumfovali su u Istanbulu u drugom kolu Lige Evrope prrotiv Bešiktaša. Pobede ne bi trebalo da su iznenađenje jer je u ovaj tim uloženo preko 100 miliona evra u letošnjem prelaznom roku. “Sveci” u potpuno drugačijem raspoženju dočekuju ovaj duel. Sautempton je izgubio tri meča uzastopno, pre pauze, primivši čak devet golova. U prethodnom kolu na Sent Merisu” je slavio Čelsi sa 4:1, a u toj utakmici videlo se koliko je porozna odbrana “svetaca”. Iako Vulverhempton očekuje meč Lige Evrope već u četvrtak, verujemo da će upisati bodove protiv Sautemptoona. Predlažemo jedinicu sa kvotom 1.90 u kladionici 1xbet.

Kristal Palas – Mančester Siti – 2 @ 1.27 u Meridianbet

Poraz od Vulverhemptona na “Etihadu” udaljio je miljama Mančester Siti od odbrane titule, odnosno treće uzastopne u Premijer ligi. Sada za vodećim Liverpulom zaostaju čak osam bodova, a uzimajući u obzir koliko je tim Jirgena Klopa posvećen prvenstvu, na čije osvajanje čeka 30 godina, to je ogroman zaostatak. Mada, i prošle godine je bilo nešto slično, i to u kasnijoj fazi prvenstva, pa je Siti trijumfalno okončao sezonu na Ostrvu. Ko zna, možda se ove godine “građani” i “redsi” zamene, pa trofej Premijer lige ode na “enfild”, a “ušati” pehar se preseli u Mančester u vitrine Sitija. Verujemo da ni jedni ni drugi ne bi imali ništa protiv. Ali, pitaju se tu i drugi timovi, pogotovo u Evropi. Zato će Siti ulčiniti sve da do međusobnog okršaja sa Liverpulom ne zaostanu još više. Sada ih očekuje teško gostovanje u Londonu gde ih olekuje Kristal Palas. Tim Roja Hodžsona igra po običaju čvrsto, daje malo, ali i prima malo golova. U ovoj sezoni gol razlika im je 8:8, posle osam odigranih kola. Već tri utakmice “orlovi” ne znaju za poraz, a u prethodnom kolu su slavili u gradskom derbiju protiv Vest Hema na strani. Neće biti goleade, na kakvu smo navikli kad igra tim Pepa Gvardiole, ali dvojka ne bi smela da izostane. To je i naš predlog, a koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.27.

Mančester Junajted – Liverpul – 0-2 @ 2.10 u Bet365

Evo najvećeg derbija engleskog fudbala! Kada pogledate tabelu, a ne pratite fudbal na Ostrvu, rekli biste- gluposti! Liverpul je prvi sa maksimalnim učinkom, osam od osam, dok je domaćin 12. sa 15 bodova manje. Ovo je najlošiji start Mančetser Junajteda u poslednjih 30 godina, a baš toliko Liverpul čeka na osvajanje šampionske titule. Ukoliko slave na “Old Trafordu” gosti će izjednačiti rekord Mančester Sitija od pre dve godine sa 18 uzastopnih pobeda u Premijer ligi. Verujemo da Klopu i njegovoj ekipi rekordi nisu najbitniji. Najvažnije je doneti titulu na “Enfild”, jer tri decenije čekanja stvorilo je veliku frustraciju. Možda su do nje mogli prošle sezone, ali su odigrali 0:0 sa Junajtedom, pa i to može da bude jedan od razloga za izostanak radosti. Utešili su se osvajanjem Lige šampiona, dok njihov arhineprijatelj nije uspeo da dođe ni do plasmana u isto takmičenje. Junajted je odlično počeo pod vođstvom Ole Gunara Solskjera, ali je vremenom isplivalo sve loše što se događa u ovom velikanu prethodnih godina. Verovali ili ne, Solskjer neka klasičnog napadača pred ovaj duel. Potrošili su ogroman novac letos na dvojicu defanzivaca, a o napadačima nisu razmišljali. Ukoliko ne pobede Liverpul, odnosno ako izgube, ne verujemo da će Norvežanin dovesti “đavole” u Beograd u četvrtak na utakmicu Lige Evrope, toliko je loše stanje u Mančesteru. Biće tvrd meč sa malo golova, a ne bismo se zaletali sa dvojkom, pogotovo posle dva nešto lošija izdanja Liverpula u mečevima sa Šefildom i Lesterom. Predlažemo igru na malo broj golova, a za 0-2 gola u kladionici Bet365 kvota je 2.10.

Šefild Junajted – Arsenal – GG3+ @ 1.98 u Meridianbet

Kolo zatvara meč na “Bramal Lejnu” u Šefildu. “Oštrice” dočekuju, ove sezone, odlični Arsenal, koji drži korak sa neprikosnovenima Liverpulom i Sitijem. U osam odigranih kola tim Unaji Emerija izgubio je samo jednom, i to na “Enfildu” od Liverpula, a upisao je četiri pobede i tri remija. Odlično su startovali i u Ligi Evrope, gde su zabeležili dve ubedljive uvodne pobede, nad Ajntrahtom u Frankfurtu 3:0 i na “Emirejtsu” sa Standardom 4:0. Što se novajlije u ligi tiče, navijači Šefilda mogu da budu zadovoljni sa devet bodova iz osam kola. Efikasnost nije jača strana Junajteda, ali su zato čvrsti u defanzivi, pa primaju manje od gola po meču. Na poslednjih pet njihovih utakmica, u svim takmičenjima, pao je u proseku po gol na meču. Arsenal igra na drugačiji način, na gol više i verujemo da će “tobdžije” nametnuti svoj stil igre i da će gledaoci uživati u golovima na obe strane. Zato vam preporučujemo igru GG uz 3+, za koju u kladionici Meridianbet dobijate koeficijent 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.