Tiket dana Evroliga (četvrtak, 09.11.2023)

Zahuktava se Evroliga i potvrđuju se predviđanja da će ovo biti jako neizvesna i uzbudljiva sezona. Za sada dominiraju dva špnaska velikana, ali se stvari vrlo brzo menjaju. Kvote i granice koje su predlođene bile su važeće u vreme pisanja predloga.

Olimpijakos – Baskonija – 1,UP+ (granica 159,5) @ 2.35 u MaxBet

Pirejci imaju učinak ispod očekivanja posle prvih 6 kola, pobedili su 3 puta a imaju isto toliko i poraza. Malo opravdanje leži u velikom broju povreda na startu sezone, i tim još uvek n ije zaigrao u kompletnom sastavu. Sada su van stroja, još uvek, Luk Sikma i Šekil Mekisik i trener Jorgos Barcokas najavljuje i neko novo pojačanje. Nekako je najviće u prvih 6 kola pokazao Alek Piters sa 13 poena u proseku, a odličan učinak imaju i Nikola Milutinov, Ajzea Kenan i Najdžel Vilijams-Gos, mada je on propustio dva meča. Veoma pozitivno su ocenjene i igre plejmejkera Tomasa Volkapa. Baskonija je uz dosta sreće pobedila Partizan, ali je i ovaj tim desetkovan povredama, čak i kada izađe u skoro kompletnom rosteru, veliki broj košarkaša je rovit. Zbog slabih rezultata smenjen je trener Penjaroja, a njega je zamenio Duško Ivanović, koji je ranije sa klubom iz Vitirije beležio sjajne rezultate. Hauard nije potpuno fit, Diop i Manion su van stroja, a oporavio se Moneke, junak trijumfa nad Partizanom. Domaćin će dobiti ovaj meč, a očekujemo i dosta poena ukupno, za koje je granica na 159,5 koševa. Za 1,UP+ kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Anadolu Efes – Žalgiris – G+ (granica 77,5) @ 1.88 u MaxBet

Litvanci su izgubili dve vezane utakmice na svom terenu i tako poništili sve ono dobro što su uradili na gostovanjima na početku sezone. Podsetimo Žalgiris je pobedio Virtus i Baskoniju u gostima, ali je sada izgubio od Valensije i Asvela, kome je, uzgred, bio prvi trijumf u sezoni. Sa 50% uspešnosti nakon 6 kola Litvanci idu u Istanbul gde ih čeka Abadolu Efes čiji je skor još slabili. Dvostruki uzastopni šampion Evrope ima samo dve pobede, obe ostvarene na svom parketu, protiv Valensije i Asvela, dok ih je Real razmontirao u Istanbulu. Trojica igrača imaju dvocifren prosek u prvih 6 utakmica. Šejn Larkin ubacuje 13 koševa po meču, Bobua nešto više od 11, a novajlija Darijus Tompson 10,7. Blizu 10 koševa u proseku su i Vil Klajburn i Elajdža Brajant i Ante Žižić. U ekipi Žalgirisa treba istaći sjajne Kenana Evansa sa preko 15 poena u proseku i Rolandsa Šmitsa sa gotovo 13. Žalgiris daje u proseku 83,2 poena po meču, pa očekujemo da i u Istanbulu prebaci 77,5 poena, kolika je granica u kladionici MaxBet sa kvotom 1.88.

Makabi – Bajern – 1,UP- (granica 160,5) @ 2.65 u MaxBet

Ponos Izraela će morati kao domaćin da igra na neutralnom terenu i oni su izabrali Beograd za svoj novi dom. Samo meč prvog kola sa Partizanom igrao je Makabi pred svojim navijačima u tel Avivu i ko zna kada će sledeći. Sada će igrati u hali ”Aleksandar Nikolić”, ali bez prisustva publike zbog bezbednosti. Gost je Bajern, ekipa koja je u Beogradu gostovala i prethodne sedmice i izgubila od Zvezde, samo u Areni. Bavarci su bili blizu trijumfa, popustili su tek na kraju i pokušaće da sada nadoknade taj poraz. Neće biti lako ekipi Pabla Lasa, Makabi je jedan od timova sa najboljim rosterom, mada je najbolji strelac Vejd Boldvin još uvek van tim zbog povrede leđa. U njegovom odsustvu sve konce drže Lorenco Braun sa 16 i Bonzi Kolson sa 15 poena u proseku, a vrlo dobar je i centar Džoš Nibo. U ekipi Bajerna za sada je jedino dvocifren novajlija Silvain Fransisko sa 10 koševa, a blizu su jopš dvojica letošnjih pojačanja Bolmaro i Serž Ibaka. Bajern daje malo poena, samo 70 u proseku, pa uz pobedu Makabija predlažemo i manje poena ukupno. Za kombinaciju 1,UP- kvota je 2.65 u kladionici MaxBet.

Olimpija Milano – Valensija – 1 @ 1.47 u MaxBet

Sigurno nikom u Milanu nije jasno šta se to dogodilo na startu nove sezone. Ima Olimpija samo jednu pobedu u 6 utakmica i isti učinak imaju samo Asvel i Alba. I prošle sezone su na sličan način krenuli, ali su tada bili desetkovani povredama. Nisu ni sada kompletni, nedostaje operisani Bili Beron, ali je tim pojačan dolaskom Nikole Mirotića, Aleksa Pojtresa i Maodo Loa. Zbog odlaska Šabaza Nejpira u Milanu traže još jednog plejmejkara, i neće biti iznenađenje ako to bude Luka Vildosa ako se rastane sa Panatinaikosom. Protiv valensije Olimpija nema izbor, mora da ponbedi nakon dva vezana poraza na svom parketu od Makabija i Monaka. Nekako je veći kiks poraz u Berlinu od Albe i moraće trener Etore Mesina dosta da poradi na samopouzdanju svojih košarkaša. Šejvon Šilds sa 17 i Nikola Mirotić sa preko 20 poena u proseku su predvodnici tima, ali će morati da im se pridruži još neko. Valensija igra iznad očekivanja, bilo je pitanje hoće li uopšte igrati Evroligu, a sada su na skoru 5-1. Semi Odželej, Brendon Dejvis i Kris Džons se za sada ističu, ali u Milanu smo ubeđeni u jedinicu. Za pobedu Olimpije kvota je 1.47 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 17.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.