Tiket dana: Poeni NBA igrača

U noći pred nama u NBA ligi igraju se samo četiri utakmice. Taman da pronađemo četiri košarkaša sa dobrim učinkom. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljanja predloga.

Kristaps Porzingis (Boston) – Poeni + (granica 18,5) @ 1.85 u MaxBet

Visoki Letonac došao je ovog leta u Boston sa željom da napokon uradi nešto veliko u svojoj, ne tako kratkoj, NBA karijeri. Skoro deceniju je Porzingis prisutan u najjačoj ligi na svetu ali nam se čini da je sada u timu koji može do samog kraja. Njegov lični učinak na početku sezone nije spektakularan, ubacuje 19,6 poena po meču, manje nego u dve prethodne sezone u Vašingtonu, mada je prvu u prestoničkom gradu skoro celu propustio zbog povrede. Zanimljivo je da je najviše poena ubacio baš Njujorku, sa kojim se Bostona i sada susreće, a tada se zaustavio na 30 koševa. Seltiksi su tada slavili sa 4 poena razlike, ali su na svom parketu mnogo veći favoriti. Porzingis je u prošlom meču svog tima, u pobedi nad Torontom, ubacio 21 koš. Granica za Kristapsa Porzingisa je 18,5 poena i očekujemo da je protiv Niksa prebaci. Za (+) koševe na letonskog asa kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Džejlen Branson (Njujork) – Poeni + (granica 22,5) @ 1.87 u MaxBet

Neb-verovatno je kako Branson ne može da ustali formu. OMaleni plej Niksa u jednom meču ubaci 45 poena, a onda u nekom drugom ostane na samo 7, s tim da mu je minutaža bila približna. Radi se o igraču tempa koji kreira igru Njujorka, a prošle sezone je bio odlična sa 24,5 ponea u proseku na 79 odigranih mečeva. Sada je nešto ”skromniji” ubacuje u proseku 22,2 poena, a slabiji je i u skokovima i asistencijama, što je jako bitno. Rekosmo da je jednom ubacio 45 koševa, bilo je to u porazu od Milvokija, a sada su Niksi u seriji od tri uzastopna trijumfa, doduše sva tri su ostvarili na svom terenu u Medison Skver Gardenu. Ne znamo kolike su im šanse u Masačusecu, pogotovo jer ih je Boston pobedio u Njujorku. Branson je u tom duelu ubacio samo 15 koševa, pa verujemo da će ovog puta biti znatno bolji. Granica je na 22,5 poena, a kvota za (+) iznosi 1.87 u kladionici MaxBet.

Demijan Lilard (Milvoki) – Poeni + (granica 24,5) @ 1.85 u MaxBet

Najveće pojačanje MIlvokija ovog leta, ali i cele NBA lige, Demijan Lilard propustio je dve poslednje utakmice Baksa zbog, ispostavilo se, lakše povrede. Ta dva meča Milvok je izgubio što nam samo govori koliko ovaj tim zavisi od tandema Adetokumbo – Lilard. Svesno su u timu iz Vinskonsina ušli u rizik kada su pravili veliki trejd sa Finiksom i Portlandom, odričući se, između ostalih, Džru Holideja. Lilard je mašina za kođeve, ali je iluzorno očekivati da ubacuje toliko poena koliko je to radio u Blejzersima. Ovde je Janis prva opcija u napadu, ali nam se čini da je i Gru jasno da Lilard ima snajper u ruci. Pre povrede Lilard je ubacivao 24,3 poena, osam manje u proseku nego u Portlandu prošle sezone. Što se tiče meča sa Bulsima ne verujemo da bi trener Adrijan Grifin rizikovao da nedovoljno oporavljenog Lilarda pošalje na parket, pa smatramo da je on zdrav i, pre svega, odmoran. Zato se odlučujemo da odigramo (+) na Demijana Lilarda a granica je na 24,5 poena u kladionici MaxBet sa kvotom 1.85.

Domantas Sabonis (Sakramento) – Poeni + (granica 18,5) @ 1.90 u MaxBet

Snažni litvanski centar i dalje je glavna uzdanica tima iz Kalifonije. Prosek mu je na startu sezone nešto niži nego prošle u kojoj se Sakramento najzad dokopao plej-ofa. Sin nekadašnjeg velikog asa Arvidasa možda neće dostići nejgove visine, bar kada je osvajanje trofeja u pitanju, ali ima sasvm dobru, da ne kažemo odličnu NBA karijeru. U prvi osam utakmica Sabonis ubacuje prosečno17,4 poena uz odličnih 13 skokova i 7 asistencija. Pravi ol-raund igrač na tragu oponašanja Nikole Jokića. Ipak, Srbin sve što radi radi sa ogromnom lakoćom, dok se Litvanac maksimalno troši. U dva poslednja meča Sakramento je slavio, a protiv Portlanda Sabonis je ubacio ovosezonski rekord od 27 poena, mada je tada igran i produžetak. Sada Kingsi dočekuju Klivlend koji je blagi favorit, mada ima nešto slabiji učinak na startu sezone. Glavni rival Sabonisu pod koševima biće Džeret Alen, a smatramo da je iskustvo na strani Litvanca i da će ići preko granice od 18,5 koševa koliko mu je zadato u kladionici MaxBet sa kvotom 1.90 za (+).

Ukupna kvota na tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici MaxBet iznosi 12.16.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.