TIP DANA: Penjarol – Sero Largo: Urugvajski velikan ima dosta problema na domaćem terenu!

Usled slabe ponude za klađenje, za vas smo ovog utorka posle duže vremena analizirali jedan meč urugvajskog šampionata, u kom će snage odmeriti ekipe Penjarola i Sero Larga.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 01:30h.

Penjarol: Samo jedan trijumf na domaćem terenu!

Penjarol je osnovan davne 1891. godine, a do sada je ovaj klub osvojio 51. titulu šampiona Urugvaja, uz konstataciju da se to poslednji put desilo pre dve godine.
Pored toga urugvajski velikan je pet puta dolazio do trofeja u Kopa Libertadoresu, a vredi pomenuti i da je Penjarol proglašen najboljim klubom Južne Amerike u 20. veku, što je svakako ogromno priznanje.
Prošlu sezonu je nekadašnji šampion Urugvaja završio na jako lošem šestom mestu na tabeli uz čak 22 boda manjka u odnosu na Nasional koji je stigao do naslova prvaka.
Ovog puta Penjarol ima najviše moguće ciljeve u prvenstvu, a u ovom trenutku se crno-žuti nalaze na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul.
Do sada je najtrofejniji urugvajski tim odigrao devet mečeva u šampionatu i ostvario pet trijumfa, tri remija uz samo jedan poraz i to na svom terenu od upravo Liverpula, za koji smo već napomenuli da se trenutno pomalo i neočekivano nalazi na prvom mestu na tabeli.
U pršlom kolu su izabranici Darija Rodrigeza odigrali solidan meč u najvećem urugvajskom derbiju protiv Nasionala, a taj duel je završen bez pobednika pošto je na kraju bilo 2:2.
Zanimljivo je da su oba tima završila meč sa dva igrača manje, a bod gostima je doneo Ernandez tri minuta pred istek regularnog toka.
Sigurno je da smo dosta više očekivali od Penjarola na domaćem terenu, koji je do sada odigrao samo tri meča na svom stadionu i ostvario tek jedan trijumf, jedan remi i jedan poraz.
Ipak, ne smemo zaboraviti da su crno-žuti trenutno najbolja gostujuća ekipa u ligi, pošto je drugoplasirani tim na tabeli na šest odigranih mečeva van svog terena ostvario četiri trijumfa uz samo dva remija.
Za kraj, zanimljivo je da je poslednju pobedu u prvenstvu nad ekipom Sero Larga na svom terenu ekipa Penjarola ostvarila još 2020. godine, pa je sigurno da izabranicima Darija Rodrigeza motiva za ovaj duel neće nedostajati.

Sero Largo: Gostima ne cvetaju ruže ove sezone!

Sero Largo je osnovan pre samo dvadeset godina, a svakako da je najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji plasman u grupnu fazu Kopa Libertadores 2020. godine, pošto je sezonu pre toga ova ekipa završila na odličnom trećem mestu na tabeli.
Naravno, ne treba zaboraviti ni učešće u Kopa Sudamerikani 2012. godine, a do svog prvog plasmana u najkvalitetniji rang urugvajskog fudbala ova ekipa je stigla već 2007. godine, dakle samo pet godina nakon osnivanja.
Pored toga je ovaj klub 2018. godine došao do naslova prvaka u urugvajskoj drugoj ligi, što je označilo i povratak ovog tima na najveću scenu, a naravno ne treba zaboraviti ni da je klub iz Mela dva puta drugi po kvalitetu rang urugvajskog fudbala završavao na drugoj poziciji na tabeli.
Prošla sezona je bila solidna, a na kraju je Sero Largo završio na 12. poziciji na tabeli što znači da je obezbeđen opstanak, a to i jeste bio primarni cilj za prošlu sezonu, a po svemu sudeći biće i za ovo, iako je utisak da svi navijači ovog tima za sada nemaju previše razloga za zadovoljstvo.
Naime, u ovom trenutku se tim iz Mela nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, što je zaista premalo.
Do sada je nekadašnji učesnik Kopa Libertadores odigrao devet mečeva u najkvalitetnijem rangu urugvajskog fudbala i ostvario samo jedan trijumf, tri remija uz čak šest poraza.
U prošlom kolu su izabranici Ignasija Ordoneza doživeli težak poraz na gostovanju kod prvoplasiranog Liverpula iz Montevidea, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Inače, bio je to četvrti vezani poraz za Sero Largo u ovogodišnjem izdanju urugvajskog šampionata, pa je sigurno da je uveliko upaljen crveni alarm u ovom klubu, i na sve to, ovu ekipu u ovom kolu očekuje gostovanje kod Penjarola.
Kada su u pitanju partije u gostima, do sada je klub iz Mela odigrao pet utakmica na strani i to bez trijumfa, a u tom periodu je “fenjeraš” dva puta remizirao uz tri poraza.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme deluje da je vreme za jednu dobru partiju Penjarola na domaćem terenu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.42.

Ako se osvrnemo na prethodne međusobne mečeve između ova dva tima, retko kada se događa da ovde vidimo meč sa velikim brojem pogodaka, međutim, ovog puta smo mišljenja da nas očekuje jedan dosta drugačiji duel, koji će nam po svojoj prilici doneti dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.95.

Za kraj, utisak je da će domaća ekipa želeti da se iskupi svojim navijačima za loše partije na domaćem terenu u prethodnom periodu i da će Penjarol od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Sero Larga zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.