Najava i analiza: Premijer liga, 36. kolo: Arsenal čeka Sitijev kiks ali je vremena sve manje, žestoka bitka za opstanak

premijer liga

Još samo tri prvenstvene runde i završiće se još jedno izdanje engleske Premijer lige, najjačeg klupskog takmičenja na svetu. To ove sezone klubovi sa Ostrva nisu dokazali u evropskim kupovima pa Engleska neće dobiti dodatno mesto u Ligi šampiona za narednu jesen. Za titulu se bore Mančester Siti i Arsenal, Tobdžije imaju bod više ali Siti jedan meč manje odigran i drži sve u svojim rukama. Liverpul je popustio pred kraj i samo bi čudo u preostalih 270 minuta moglo Klopa, u oproštajnoj sezoni na Enfildu, dovesti do titule. Za poslednje mesto u Ligi šampiona bore se Aston Vila i Totenhem a za opstanak Notingem Forest, Luton i Barnli, a mesta u eliti ima samo za jednu od ove tri ekipe. U ovom kolu vodeći tandem ne bi smeo da ima problema. Siti dočekuje Vulverhempton a Arsenal Bornmut. Pravo iskušenje za Građane biće zaostali meč sa Totenhemom koji se igra 14. maja. Kvote iz najave važle su u trenutku sastavljanja analize.

Luton – Everton – T12+ @ 2.15 u MaxBet

Karamele su maksimalno iskoristile činjenicu da su igrale tri meča na svom Gudisonu u samo sedam dana. Ostvarili su sve tri pobede, i to bez primljenog gola, pa su gotovo prebrinuli sve brige oko opstanka. Nije to bio nimalo lak zadatak. Dovoljno je reći da su pobedili i gradskog rivala Liverpul u Mersisajd derbiju, pored trijumfa nad Notingem Forestom i Brentfordom. Da sve bude zanimljivije, te pobede su dtigle posle onog katastrofalnog poraza na Stamford Bridžu kada im je Čelsi strpao pola tuceta lopti u mrežu. Zato je Evrton rasterećen u Lutonu a domaćin mora da pobedi kako zna i ume ako hoće i naredne sezone da igra u eliti. Šeširdžije su vezale tri poraza, na dva meča su primale po pet golova, ali sve to sada moraju da ostave iza sebe i pokušaju da osvoje tri boda koja ih ostavljaju u trci sa Barnlijem i Notingem Forestom. Saamo jedna ekipa od ove tri će opstati, dok će dve u Čempionšip zajedno sa Šefild Junajtedom. Motiv je na strani domaćina i sigurno je da će napasti svim silama. Naš predlog je domaćin daje dva gola a za T12+ kvota je 2.15 u kladionici MaxBet.

Arsenal – Bornmut – 1,GG @ 2.15 u Mozzartbet

Za Tobdžije situacija je jasna, moraju sve da pobede do kraja i nadaju se bar jednom kiksu Mančester Sitija. U ovom momentu imaju bod prednosti ispred aktuelnog šampiona, ali Siti ima jedan zaostali meč, pa će do kraja odigrati četiri utakmice. Taj odloženi meč igraće se pred poslednje kolo i za Arsenal bi bilo dobro da Totenhem ostane u igri za Ligu šampiona, pa onda Sitiju neće biti lako na Vajt Hart Lejnu. Izgleda da bi onaj poraz od Aston Vile na Etihadu lako mogao da bude koban po četu Mikela Artete i da ih ostavi bez toliko željene titule. Posle tog poraza Arsenal ima tri vezane pobede u Premijer ligi, od kojih je najvrednija ona od prošle nedelje u derbiju severnog Londona nad Totenhemom na strani. Bornmut je odavno rasterećen a kad je tako igra odlično. Areolin tim je bez pritiska i u London dolazi posle dve vezane pobede, nad Vulverhemptonom i Brajtonom, i to bez primljenog gola. Nalaze se na 10. mestu i ako nastave ovako ostaće u gornjoj polpovini tabele, što bi bio veliki uspeh za Trešnjice. Mogao bi Bornmut da postigne gol, ali Arsenal mora da pobedi. Za 1,GG kvota je 2.15 u kladionici Mozzartbet.

Brentford – Fulam – 1 @ 2.11 u Primobet

Mali londonski derbi skoro da nema baš nikakav značaj kada je plasman u pitanju. Doduše Brentford još uvek nije matemetički obezbedio igranje u Premijer ligi i za narednu sezonu ali smo ubeđeni da će uskoro i to rešiti. Ipak, ovo je najlošija sezona za Pčelice od kada su prvoligaši. Završiće u donjem delu tabele a samo zahvaljujući seriji od pet utakmica bez poraza, pre prošlonedeljnog nesupeha kod Evertona, ne nalaze se u opasnoj znoi. Od prvog tima ispod crte imaju deset bodova više i to bi trebalo da bude dovoljna zaliha, ali nije zgoreg da osvoje još neki poen do kraja. Fulam je na 13. mestu, to je slabiji plasman nego prošle sezone ali bar ne razmišljaju o opstanu i vezaće treću uzastopnu sezonu u eliti. Forma Kolibara nije na zavidnom nivou, imaju samo jedan trijumf u poslednjih šest utakmica i blagi su autsajderi na Komjunitiju. Prednost dajemo domaćinu a za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 2.11.

Barnli – Njukasl – GG3+ @ 1.75 u SuperBet

Da je Barnli ovako igrao od početka sezone ne bi sada uopšte strahovao za opstanak, a kamoli da bi bio u zoni ispadanja. Nažalost, ostalo je malo vremena da se neutrališe sve ono loše što su uradili ali nada svakako postoji. Od Notingem Foresta, prvog tima iznad crte, imaju samo dva boda manje, ali je između ova dva tima i Luton, pa i o njima moraju da vode računa. Klaretsi pred sobom imaju dve jako teške utakmice, prvo sa Njukaslom na svom terenu pa Totenhemom u gostima. U poslednjem kolu dočekuju Notingem Forest i svi se u ovom klubu nadaju da će to biti meč odluke, onaj koji će ih ostaviti u društvu najboljih. U prošlom kolu su osvojili bod na Old Trafordu a možda su mogli i sva tri. Barnli je izgubio samo jednom u poslednjih osam kola, ali je u tom periodu samo dva puta i pobedio. Njukasl je u dobroj formi, četiri pobede i jedan remi u poslednjih šest utakmica ostvarile su Svrake i približelie su se Mančester Junajtedu na samo bod razlike. Žele u Njukaslu tu šestu poziciju i pokušaće u preostale četiri utakmice da preteknu Crvene đavole, protiv kojih imaju i međusobni duel u Mančesteru. Bod ne odgovara ni jednima ni drugima, pa probajte s golovima. Za GG3+ kvota je 1.75 u kladionici SuperBet.

Šefild Junajted – Notingem Forest – 4+ @ 2.35 u MaxBet

Sigurno su u Notingemu sreći zbog činjenice da u ovom momentu igraju sa Oštricama. Šefild Junajted je već ispao iz lige a Šumari se grčevito bore da im se ne pridruže u vozu za Čempionšip. Notingem nekako drži ”glavu iznad ode”, imaju bod više od Lutona, prvog tima u zoni ispadanja, kao i dva više od Barnlija. Samo jedan tim od ova tri će ostati u ligu, dok će ostala dva, uz Šefild Junajted, u drugu ligu. Forest bi morao da iskoristi ovo gostovanje da osvoji bodove jer u narednom kolu dočekuje Čelsi a onda, u poslednjoj rundi, ide kod Barnlija. Neće biti dobro ako taj meč direktno bude odlučivao o njihovom statusu. U četiri prethodna kola Šumari su osvojili samo jedan bod, ali je i raspored bio težak. Oštrice su još neuspešnije, 11 kola ne znaju za trijumf, a vezali su četiri poraza. Domaćin nema nikakav motiv, male su šanse da izbegnu čak i poslednje mesto, pa to gosti moraju da iskoriste. Ipak, poklanjanja bodova nema, pa je naš predlog igra na veći broj golova. Za 4+ kvota je 2.35 u kladionici MaxBet.

Mančester Siti – Vulverhempton – 1/1,4+ @ 2.10 u Mozzartbet

Ako Mančester Siti odbrani pehare u Premijer ligi i FA kupu to ipak neće biti sezona kao prethodna. Ostali su bez ”upatog” pehara Lige šampiona, koga su po prvi put u istoriji osvojili prošlog maja. Naravno, ne može se sezona oceneniti kao loša ako se osvoje dva najvažnija domaća trofeja, ali ostaje žal za onom penal serijom protiv Reala u četvrtfinalu Lige šampiona. Da ne ispadne da smo Sitiju već dodelili titulu u Premijer ligi a oni su trenutno drugi sa bodom manje od Arsenala, uz jednu zaostalu utakmicu. Za Gvardiolin tim je najbitnije da sami odlučuju o svojoj sudbini i ako pobede u sve četiri utakmice pehar ne menja vlasnika. Neće to biti baš lak zadatak, posle meča sa Vukovima sledi gostovanje Fulamu a onda i, najverovatnije, ključni meč sa Totenhemom na Vajt Hart Lejnu. Prvenstvo završavaju utakmicom sa Vest Hemom u Mnačesteru a onda ostaje još finale FA kupa protiv gradskog rivala Junajteda na Vembliju. Par reći i o Vulverhemptonu. Vukovi su na 11. mestu, mogli bi potencijalno i do 8. pozicije na kraju, a to bi, svakako, bio zavidan plasman s obzirom da su u jednom momentu bili i poslednji na tabeli. Kvota na pobedu domaćina je minimalna, pa smo kombinovali prelaz i golove. Za 1/1,4+ kvota je 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Brajton – Aston Vila – GG3+ @ 1.70 u SuperBet

Loša i dobra vest za Vilu desila se u četvrtak. Loša je njihov ubedljiv poraz na domaćem terenu od grčkog Olimpijakosa u polufinali Lige konferencija a dobra neuspeh Totenhema na gostovanju Čelsiju u zaostaloj utakmici Premijer lige. Sada Aston Vila ima 7 bodova više od Pevaca koji imaju još jedan zaostali meč, ali protiv Mančester Sitija. Jasno je da tim iz Birmingema sve drži u svojim rukuma kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju ali da će mu trebati malo čudo u Pireju da bi se plasirao u finale Lige konferencija. Brajton kao da je već na raspustu. Galebovi već šest kola ne znaju za pobedu a u tom periodu su osvojili samo dva boda. Trenutno su tek na 12. mestu i po svemu sudeći biće ovo njihov najlošiji plasman u poslednjih nekoliko sezona. Od Evrope odavno nema ništa i sada im ostaje da barem pokušaju da se prebace u gornju polovinu tabele. Pokušajte sa GG3+ uz kvotu 1.70 u kladionici SuperBet.

Čelsi – Vest Hem – 1 @ 1.66 u Primobet

Mora se priznati da je Čelsi, ako izuzmemo onu katastrofu protiv Arsenala, odigrao odlično u dva prethodna meseca. Pored tog poraza od Tobdžija izgubili su su samo još od Mančester Sitija u polufinalu FA kupa ali su i tada bili barem ravnopravan rival šampionu. Sve ostale utakmice odigrali su odlično pa tako i zaostali meč protiv totenhema pre tri dana. Pobedili su Pevce u gradskom derbiju sa 2:0 i tako ih gotovo ostavili bez šanse da se plasiraju u Ligu šampiona. Tim trijumfom Čelsi je uskorio u poslednji vagon poslednjeg voza koji vodi u Evropu. Sada su na samo tri boda od Mančester Junajteda koji je na 6. mestu i ako nastave sa uspesima eto njih barem u Ligi konferencija. Malo ko je to mogao da pretpostavi pre samo dva meseca. Na Stamford Bridž stiže najveći rival Čelsija, ekipa Vest Hema. Navijači ove dve ekipe su ”neprijatelji” i okršaji između Plavaca i Čekićara uvek su više od igre. Vest Hem ima samo dva boda manje od Čelsija ali i jedan meč više odigran i samim tim teže će do Evrope. Naš predlog je jedinica sa koeficijetnom 1.66 u kladionici Primobet.

Liverpul – Totenhem – 1,3+ @ 1.65 u MaxBet

Derbi kola je, bez suumnje, okršaj Liverpula i Totenhema na Enfildu. Zbog loših rezultata ove dve ekipe u poslednje vreme nema onakav značaj kakav se činilo da će imati. Redsi su se oprostili od titule osvojivši samo 5 od mogućih 15 bodova u poslednjih pet utakmica, dok je Totenhem sa tri uzastopna poraza svoje šanse za plsman u lIgu šampiona znatno umanjio. Pobednik ovog meča malo će popraviti raspoloženje pred sam finiš, a Pevcima bi tri boda značila i ostanak u trci sa Aston Vilom za četvrto mesto. Redsi će ostati na trećem i sva je prilika da će na toj poziciji i okončati sezonu, za koju se činilo da bi mogla biti istorijska sa četiri osvojena trofeja. Na kraju će Liverpul osvojiti samo Liga kup, iz Lige Evrope izbacila ih je Atalanta a iz FA kupa Mančester Junajted. Jirgen Klop se tako oprašta od Enfilda i Liverpula sa najmanje značajnim peharom od svih koji su bili u igri. Postekoglu je radio odličan posao na startu sezone sa Totenhemom ali su sada potpuno pali u formi, a posebno je bolan i poraz od Arsenala u prošlom kolu na Vajt Hart Lejnu. Izgubili su i zaostali meč sa Čelsijem na Stamford Bridžu i u poslednja tri meča mreža im se zatresla čak 9 puta. Primiće bar dva gola i od Liverpula, ali možda neki i daju. Za kombinaciju 1,3+ kvota je 1.65 u kladionici MaxBet.

Kristal Palas – Mančester Junajted – 0-2 @ 2.41 u Mozzartbet

Kolo zatvara duel na Selhurst parku u kome Kristal palas dočekuje Mančester Junajted. Bodovi iz ovog meča važniji su gostima koji se bore za izlazak u Evropu, mada imaju priliku da to ostvare i preko FA kupa. To finale na Vembliju, koje igraju protiv gradskog rivala Sitija, za Junajted je meč sezone. U slučaju novog poraza od Građana sezona svakako neće biti uspešna jer se neće završiti osvojenim trofejom a ni plasmanom u Ligu šampiona, što je bio bio minimalni cilj pred start prvenstva. Pored svega toga takmičenje u elitnom kupu su završili još u grupnoj fazi pre Nove godine. Junajted nije izgubio u poslednja četiri kola ali je samo jednom pobedio i to poslednjeplasirani Šefild Junajted. Tri puta su remizirali a rivali su bili i Barnli i Bornmut. Jedini remi vredan pomena bio je onaj sa Liverpulom. Palas je u dobroj formi i Orlovi su upisali tri pobede i remi u poslednja četiri meča. Ovu seriju započeli su pobedom nad Liverpulom na Enfildu, što će na kraju Redse koštati i titule. Palas je jesenas pobedio i Junajted u Mančesteru, pa Crveni đavoli imaju poseban motiv u Londonu. Probajte sa malim brojem golova, za 0-2 gola kvota je 2.41 u kladionici Mozzartbet.

mm

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.