Tiket dana (četvrtak, 04.07.2024)

Tiket dana

Još jedan dan bez utakmica na Evropskom prvenstvu je pred nama. Ipak, za sastavljanje tiketa materijala je dovoljno. Predložene kvote važile su u momentu pisanja predloga.

Dinamo Minsk – Dinamo Brest – 1,2+ @ 1.85 u MaxBet

Stvari su u beloruskoj Višaji došle na svoje mesto. Aktuelni šampion Dinamo iz Minska preuzeo je čelo tabele, doduše trenutno samo zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na Žodino. Rano je donositi zaključke ali su svakako fudbaleri velikana iz Minska najveći kandidati da ponovo osvoje naslov prvaka, posebno od kada BATE više nije finansijski moćan a Šahtjor iz Soligorska je na putu ka drugoj ligi zbog kazne za nameštanje. U Minsk dolazi imenjak iz Bresta, tim koji je pre nekoliko sezona prekinuo dominaciju BATE-a i osvojio titulu. U jednom kratkom intervalu trener ovog tima bio je i slavni Dijego Maradona. Bilo je to u vreme kada je na čelu Dinama iz Brsta bio jedan kontroverzni biznismen i od tada ova ekipa se vratila u svoju osrednjost. Sada su na odličnom četvrtom mestu ali sa solidnim zaostatkom za vodećom trojkom koju, uz Dinamo iz Minska i Žodino, čini još Neman iz Grodna, aktuelni osvajač kupa. Ovo je meč poslednjeg kola prvog dela prvenstva i sigurno je da će Dinamu iz Minska značiti da osvoji nezvaničnu titulu prvaka prve polovine, pošto u Belorusiji nema jesenjeg i prolećnog dela sezone. Kroz nekoliko dana prvak Belorusije startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prvi rival mu je jermenski Pjunik. Naš predlog je jedinica sa dva gola domaćina. Za 1,2+ kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Drogeda – Šelburn – 2 @ 1.85 u MaxBet

Nizom od tri uzastopne pobede Šelburn je za sada odbio napad Deri Sitija i sačuvao lidersku poziciju koju drži od starta prvenstva. Imaju dva boda više od prvog i, čini se, jedinog konkurenta Derija, aktuelnog vicešampiona Republike Irske. Očekivalo se da se u trku uključi i važeći šampion Šamrok Roversi ali njihvo rezultati ove sezone ne odgovaraju renomeu ovog kluba. Šelburn je u prethondom kolu slavio protiv Galveja sa 2:0, dok je pre toga na dva uzastopna meča pobeđivao minimalnim rezultatom, prvo Dandalk a onda i Voterford. Nisu primili gol tačno 300 minuta s obzirom da su loptu iz mreže poslednji put vadili u duelu sa Slajgom koji su izgubili na svom terenu sa 2:1. Dok se Šelburn bori za titulu i čeka početak evropskih kvalifikacija, njihov rival u ovom kolu, tim Drogede, samo razmišllja kako da spasi živu glavu. Nalaze se na poslednjem mestu sa samo 16 bodova, ispred njih je Dandalk sa 19 i Bohemijans sa 25, ali i dve utakmice manje. Jedino je realno da sustignu Dandalk, a ako ne uspeju neće stići ni do baraža i naredne sezone će igrati u drugoj ligi. Takav scenario je sve izvesniji, a biće još bliži ostvarenju posle poraza od Šelburna u ovom kolu. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija solidna kvota 1.85.

FCSB – Hunedoara – 1,2+ @ 1.83 u MaxBet

Rmuni će prvi početi novi šampion od svih zemalja koje su prethodni završile u maju. Utakmicom Super kupa ove zemlje u kojoj se sastaju šampion FCSB iz Bukurešta i drugoligaš Hunedoara, osvajač Kupa Rumunije, zvanično počinje sezona. Reprezentacija Rumunije ostavila je sasvim dobar utisak na EURU i sigurno će i to uticati na popularnost fudbala, koja je bila u padu prethodnih sezona. Nekadašnja Steaua, a sada FCSB, klub u vlasništvu Điđija Bekalija uspeo je najzad da osvoji titulu i kroz nekoliko dana startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Virtusa iz San Marina. S druge strane ekipa Korvinula iz Hunedoare stigla je do pehara u kupu što je njihov najveći uspeh u više od 100 godina postojanja. Oni su u finalu pobedili Ocelul iz Galatija na penale i igraće ovog leta u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Međutim, oni ni ove sezone neće biti u eliti iako su završili kao drugi u drugoj ligi, iz razloga što u prvoj ligi mogu igrati samo profesionalni klubovi a Korvinul se finansira iz opštinskog budžeta. Zato tim iz Transilvanije ima šansu da osvoji Super kup, mada je FCSB apsolutni favorit u ovom duelu. Očekujemo da rumunski prvak krene u novu sezonu s peharom i predlažemo jedinicu uz dva gola FCSB-a. Za 1,2+ kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Panevežis – Hegelman – 2 @ 1.95 u MaxBet

Evo jedne utakmice iz litvanskog šampionata. U ovoj baltičkog zemlji košarka je prava religija, dok je fudbal pomalo u zapećku. Prošlo je pola sezone, u vođstvu je Žalgiris iz Kaunasa sa 13 bodova više od drugoplasiranig gradskog rivala Hegelnama. Ovaj klub je od pre par sezona počeo da beleži dobre rezultate u prvenstvu, a tek četiri poslednje sezone član je elite. Dva puta su završavali na 5. a jednom na 4. mestu u prvenstvu i nema sumnje da će ove sezone ostvariti istorijski uspeh. Drugu poziciju brane od Kauno Žalgirisa od koga imaju 5 bodova više i meč manje odigran. Gostovanje kod Panevežisa je u okviru 22. kola, a domaćin je tim koji je prošle sezone po prvi put postao šampion Litvanije. Sada je preposlednji na tabeli sa samo 21 bodom iz 20 utakmica i preti mu ispadanje u drugu ligu. Panvežis je poslednje četiri godine igrao Evropu, sećamo se njegovih mečeva sa Vojvodinom, posle toga su još tri puta igrali u kupovima i najduže su se zadržali prošlog leta, izbacili su Milsami i onda ispali od Hapoela Ber Ševe. Već naredne sedmice startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona i imaće težak posao protiv finskog HJK-a. Ovde su gosti bliži pobedi i predlažemo dvojku s kvotom 1.95 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.