Tiket dana: Poeni igrača

Večeras se igra samo jedna utakmica 5. kola Evrolige ali veoma važna. Partizan u Areni dočekuje Virtus, jedini tim bez pobede do sada. Da probamo sa učinkom igrača za ovaj meč. Kvote i granice važile su u vreme sastavljanja predloga.

Isak Bonga (Partizan) – Poeni + (granica 8,5) @ 1.80 u MaxBet

Bez dileme nemački reprezentativac je najbolji igrač Partizana na početu sezone, a svakako je i najkonstantniji. Možda pogleda na statistiku to ne pokazuje dovoljno, ali treba obratiti pažnju na kompletan učinak, i u odbrani i u napadu, ali i na procente šuta ovog košarkaša, posebno za tri poena. Samo protiv Makabija je postigao 4 trojke iz pet pokušaja, dok je protiv Bajerna dao tri iz 4 šuta. Obradović Bongu koristi i na poziciji ”tri” i na ”četiri”, možda i češće na četvorci, pošto je Majk propustio start sezone a Pokuševski je u drugom planu. Od Bonginog učinka zavisiće mnogo toga i u duelu sa Virtusom, njegov najveći problem je to što rano sakupi dosta ličnih grešaka, ali je i to posledica njegove angažovane odbrane. I u meču sa Zadrom bio je apsolutni junak pobede i očekujemo da nastavi sa takvim izdanjima. Granica za poene na Isaka Bongu je na 8,5 a za (+) kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Frenk Nilikina (Partizan) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.89 u MaxBet

Francuski reprezentativac stigao je kao veliko pojačanje ali ne možemo da se otmemo utisku da je na njega gledano, prevashodno, kao zamenu za Karlika Džonsa. Mada se radi o startnom pleju Trikolora, njegova loga u francuskoj reprezentaciji se uglavnom odnosila na odbranu. U Partizanu je Nilikina pokazao da može biti izuzetno opasan šuter i na početku sezone ima odlične procente, posebno za tri poena. U pobedama nad Bajernom, Makabijem i Zadom imao je dvocifren učinak, a trener Obradović sve češće drži njega i Džonsa zajedno u igri, pa on provodi vreme i na poziciji ”dva”. Ima Nilikina veliko NBA iskustvo, nosio je dres Njujorka i Dalasa, malo i Šarlota, ali nije provodio vreme u igri kada se rezultat lomio. U Partizanu je to drugačije i Obradović ima u njega veliko poverenje. Navijači su ga prihvatili i verujemo u još jednu dobru partiju Frenka Nilikine u beogradskoj Areni. Granica za poene je na 7,5 koševa a za (+) kvota je 1.89 u kladionici MaxBet.

Isaija Kordinije (Virtus) – Poeni + (granica 11,5) @ 1.89 u MaxBet

Kordinije igra najbolju košarku od kada je u Virtusu, barem po brojkama, ali šta to vredi kada su Bolonjezi na začelju tabele i jedini su tim bez pobede posle četiri odigrana kola u Evroligi. U domaćem Palakanestru su mnogo bolji i pobedili su na tri prethodna meča. Utakmicu koja je trebala da se odigra prošlog vikenda su odložili zbog poplava i na megdan Partizanu dolaze odmorni. U prošloj sednici su dva puta izgubili u Evroligi, prvo od Žalgirisa na domaćem terenu a onda i protiv Monaka u gostima. neverovatno je da im protiv Litvanaca nije bila dovoljna ni prednost od 27 poena razlike da upišu prvi trijumf i to je drugi najveći preokret u elitnom tamkmičenju od njegovog osnivanja. Kordinije je igrao dosta dobro na ta dva meča mada nije provodio baš mnogo vremena na parketu. Bio je dvocifren na oba meča ali on svakako može mnogo bolje, kao u duelu sa Asvelom kome je ubacio 23 poena. Sada je granica na 11,5 koševa i očekujemo da Kordinije bude uspešan u Beogradu. Za (+) kvota je 1.89 u kladionici MaxBet.

Tornike Šengelija (Virtus) – poeni + (granica 13,5) @ 1.91 u MaxBet

Gruzijski centar i ove sezone biće najveća snaga tima iz Bolonje. Zna to i Luka Banki, pa je Šengelija i dalje prva opcija kada je napad u ptanju iako je u Virtus stigao igrač kao što je Vil Klajburn. Ako ga povrede zaobiću Šengelija će biti ključni faktor u nastojanju Virtusa da uđe u doigravanje ove sezone, a za sada driž nivo sa 12,3 poena i 6,5 sokova u proseku na četiri meča Evrolige. Taj učinak nije bio dovoljan makar za jednu pobedu i svalkako da će on, ali i svi ostali, morati mnogo bolje. Ne može se reći ni da su imali neki posebno težak raspored na početku sezone, pa je time i ovakav skor tima iz Bolonje veće iznenađenje. Gruzijac igra u Evroligi skoro 30 minuta u proseku i za to vreme je vrlo često u situaciji da poentira, pšto ispod koša, što sa distance, jer se radi o igraču sa ”mekom” rukom. Granica za poene protiv Partizana je na na 13,5, nešto je ”jača”, ali uvereni smo da on ima taj broj peona u rukuma. Za (+) koševe na Šengeliju kvota je 1.91 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici MaxBet iznosi 12.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.