Tip dana košarka: Partizan – Virtus: Ovo se mora dobiti! Gosti iz Bolonje još ne znaju za trijumf!

Partizan će u okviru 5. kola Evrolige dočekati Virtus koji je jedina ekipa u dosadašnjem toku Evrolige bez trijumfa. To naravno ne znači da gosti iz Bolonje nemaju kvalitet, čak naprotiv! Biće ovo sjajna šansa za Partizan da trijumfuje protiv frustriranih gostiju i tako se osveti za prošlogodišnje bolne poraze od ove ekipe. Utakmica u preponoj Areni biće odigrana od 20 časova i 30 minuta.

Partizan: Sad nema stajanja!

Partizan je trenutno jedini klub Jadranske lige sa svih pet trijumfa. Crno-bijeli su se preznojili više nego što se možda očekivalo, pa su teškom mukom pregrmjeli nalete Zadra i slavili rezultatom 71:75.
Pobjednik je bukvalno odlučen u poslednjim trenucima. Ključni trenutak utakmice bio je faul Tajrika Džonsa na Lovru Mazalinu uz 9,4 sekunde do kraja, kod rezultata 71:73 za Partizan. Imao je Mazalin dva slodobna bacanja kojim je mogao je mogao da možda odvede utakmicu u produžetak, ali je šutirao u skladu sa svojim karijernim procentima – ove sezone na ispod 60 odsto sa linije penala – i Balša Koprivica je pokupio skok posle kojeg je inicirao faul Karla Žganeca. Iskusno je Željko Obradović sačuvao još jedan tajm-aut koji je iskoristo da nacrta poslednji napad na utakmici i na kraju je sve ispalo kako treba. Vanja Marinković je pronašao usamljenog Sterlinga Brauna na drugoj strani terena, a ovaj je lagano poentirao za konačnih 75:71.
Malo da se dotaknemo i statistike u Evroligi. Trenutno najviše trojki po meču u prosijeku ubacuje Bajern (12), slijedi Partizan sa 11,5, a onda Crvena zvezda, Fenerbahe i Real Madrid sa 10,5 ubačenih trojki u prosijeku po meču. Međutim, nije to brojka koja je oduševila, već preciznost. Izabranici Željka Obradovića su trenutno najprecizniji šuterski tim sa distance jer su pogodili 46 trojki iz 98 pokušaja što je izvanrednih 46,9 posto.
Od 14 novih igrača koje je Željko Obradović doveo u tim, niko nije očekivao da će Isak Bonga da se istakne u šutu za tri poena. Ko je pratio karijeru Njemca, uvijek ga je pratila reputacija “kamenjara”. Lošeg šutera koji tek ponekad može da pogodi kada je sam. Ove sezone, u crno-bijelom dresu… Isak Bonga izgleda spektakularno. Njemac je u Evroligi šutnuo 19 puta na ove četiri utakmice i pogodio je čak 11 puta. To je spektakularnih 58%. U odnosu na prethodne sezone kada je Bonga jedva dobacivao do 30%.
Jasno je da protivnici Partizana ne očekuju da će Bonga biti najveća prijetnja sa distance, pa je nerijetko i sam u uglu, ali bez obzira na to… Zaista je za svaku pohvalu kako čitav tim Partizana šutira jer pored Bonge izvanredan je i Frenk Nilikina. Francuz takođe nije tokom karijere imao reputaciju izvanrednog šutera, ali u Partizanu je do sada pogodio devet trojki iz 14 pokušaja. Procentualno on je najbolji sa 64,3%. Tu je i Sterling Braun sa osam trojki iz 16 pokušaja. Ovaj Amerikanac je bio i najbolji strijelac Partizana u dvije pobjede.
Virtus dolazi ranjen ali i sigurno motivisan da konačno upiše trijumf, na Partizanu je da servira osvetu za bolne poraze iz prošle sezone koji su još uvijek urezani u sijećanje navijača Partizana!

Virtus: Imaju dobre igrače u rosteru, skor ne treba da zavara!

Dolazak Vila Klajburna u Virtus je svakako bio znak da tim iz Bolonje želi iskorak ove sezone, međutim kako su počeli teško da će ostvariti ono zacrtano prije početka sezone.
Virtus je u poslednjem kolu Evrolige poražen na gostovanju protiv Monaka rezultatom 101:85 i tako nastavio seriju loših rezultata. Bila je ovo važna pobjeda za Monako, pred kojim je sada francuski derbi protiv Pariza u sledećem kolu, dok če Virtus na noge Partizanu. Nisu crno-bijeli tim protiv koga želite da igrate kada vam je skor 0-4…
Značajno bolje u meč su ušli gosti iz Italije, igrali su sigrunije, tražili su lake poene do kojih su i dolazili preko Ante Žižića i Vila Klajburna. Sa druge strane, Monako se oslanjao najviše na šut za tri poena, dva pua precizan je bio Metju Stracel, a jednom je pogodio Alfa Dijalo. Virtus nije odustupao od svoje ideje i ona mu je donijela +4 posle uvode četvrtine.
Muhame Dijuf je započeo sledeći period sa šest vezanih poena i činilo se da je Monako nervozan. To, kako se ispostavilo, nije bio slučaj. Stvari u svoje ruke preuzeli su Eli Okobo i Majk Džejms, ovaj prvi je sam postigao deset poena i vratio svoj tim u igru, potom je štafetu preuzeo Džejms, ali je i Tornike Šengelija imao šta da kaže, pa je u finišu drugog perioda vezao pet poena za vođstvo svog tima – 44:47.
A onda, demonstracija sile. Treća četvrtina je krenula je serijom 13:4 i kada se ekipa koja posijeduje kvalitet kakav ima Monako, skoro pa nemoguće je vratiti se. Držali su iskusni Šengelija, Heket i Klajburn koliko su mogli Virtus u igri, ali raspucao se tim iz Kneževine i spasa Italijanima nije bilo.
Prednost je sa +7 koliko je bilo posle 30 minuta brzinom svijetlosti porasla na čak +17, proigrao je Majk Džejms, priključile se Lojd i Dijalo, te je sastav iz Bolonje jedva čekao poslednji zvuk sirene.
Tim iz Bolonje je za razliku od Evrolige u nacionalnom šampionatu maksimalan, sa 3 trijumfa iz isto toliko odigranih mečeva. Redom su trijumfovali protiv Trapanija, Pistoija i Venecije u poslednjem kolu.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf domaćina iznosi 1.35 u MaxBet kladionici. Trijumf Virtusa plaća se kvotom 3.50.

Ife Lundberg je prethodne sezone slomio srce navijačima Partizana košem koji je donio pobjedu gostima iz Bolonje u prepunoj Areni. Mišljenja smo da će Partizan na krilima dobrih prethodnih partija izvojevati trijumf protiv Virtusa i shodno tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.35 u MaxBet kladionici. Takođe treba pokušati i sa hendikepom na domaćina, kvota na igru H1 (granica 4.5) iznosi 1.70. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa kombinacijom 1&UP- (granica 166.5) po kvoti 2.85 takođe u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.