Tip dana: Portugal – Holandija: Ko će biti prvi pobednik Lige nacija?

Novoformirano takmičenje Liga nacija polako ali sigurno ulazi u svoju završnicu. U finalu će snage odmeriti Portugal i Holandija, i nema sumnje da su upravo ove dve selekcije i pokazale najviše od svih ekipa.
Finale je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Sa Ronaldom ova reprezentacija dobija potpuno drugu dimenziju!

Sjajno su reprezentativci Portugala igrali u novoformiranom takmičenju Lige nacija i sasvim zasluženo došli do same završnice ovog takmičenja. Ipak, ono što “bode” oči su loše igre ove selekcije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će biti održano 2020. godine, Naime, izabranici selektora Santoša su u prva dva meča remizirali, iako su oba susreta odigrali pred svojim navijačima. Prvo su ugostili Ukrajinu koju sa klupe predvodi legendarni Andrej Ševčenko i u tom meču je šampion Evrope iz 2016. godine samo remizirao, a svakako da je za to najzaslužniji golman ukrajinske reprezentacije Pjatov koji je blistao na tom susretu. Nakon toga je Portugal ugostio i Srbiju i nekako došao do boda u tom meču iako su izabranici Mladena Krstajića poveli ranim golom Dušana Tadića. Međutim, veliko je pitanje kakav bi rezultat bio na tom meču da se nije povredio Kristijano Ronaldo koji se vratio u reprezentaciju za završnicu Lige nacija i odmah u svom prvom meču u ovom takmičenju postigao čak tri gola i praktično sam savladao Švajcarsku.
Sigurno je da sve navijače ove selekcije raduje povratak Ronalda u nacionalni tim, ali isto tako ih može zabrinuti i povreda Pepea koji će gotovo izvesno propustiti finale.

Holandija: Veliki povratak “lala”!

Sigurno je da više nema dileme i da je prošla godina označila veliki povratak Holandije. Poslednjih nekoliko godina su bile zaista teške za ovu reprezentaciju pošto je Holandija uspeli da propusti dva velika takmičenja, Evropsko prvenstvo u Francuskoj i Svetsko prvenstvo u Rusiji.
Malo ko je “lalama” davao šanse u grupi sa Francuskom i Nemačkom, pošto su između ostalog to dva poslednja svetska šampiona. Ipak, u toj paklenoj konkurenciji su Holanđani zauzeli prvo mesto i na taj način se plasirali u samu završnicu novoformiranog takmičenja Liga nacija gde su u polufinalu odmerili snage sa Engleskom.
Kada je u pitanju taj meč, treba istaći da su prvi primili gol i to nakon velike greške stopera De Lihta koji je inače imao fanastičnu sezonu u Ajaksu. Isti igrač je postigao gol za poravnanje rezultata i na taj način se iskupio, iako do kraja nije bilo golova u jednom meču koji je zaista doneo pregršt šansi i sa jedne i sa druge strane.
Holandija je u produžecima iskoristila velike greške protivnika i tako došla do sigurno najveće pobede u poslednjih nekoliko godina, pošto im je ona donela plasman u finale, gde je ruku na srce malo ko očekivao baš reprezentaciju Holandije.

Naš predlog

Nema sumnje da se u finalu nalaze dve selekcije koje su do sada ubedljivo najviše pružile u novoformiranom takmičenju Liga nacija. Portugal je veći deo turnira igra bez Kristijana Ronalda, ali je sada i on tu, i praktično je sam doneo Portugalu plasman u finale nakon het trika u meču sa Švajcarskom. Sa druge strane, Liga nacija je označila i veliki povratak Holandije na veliku scenu. U polufinalu je ova reprezentacija izbacila polufinalistu sa prošlog Mundijala Englesku i tako sebi zakazali duel sa osvajačem Evropskog šampionata 2016. godine. Treba istaći da se završnica turnira igra u Portugalu pa zbog toga ipak blagu prednost dajemo domaćoj selekciji i predlažemo vam da odigrate duplu šansu 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.40. I jedni i drugi igraju mečeve sa velikim brojem golova u poslednje vreme i to bi mogao slučaj da bude i sada, bez obzira što je ulog veliki, pa vam zato preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02. Za kraj, realno je očekivati da će i jedni i drugi postići makar po gol na ovom susretu, pa vam zbog toga preporučujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.