Najava i analiza: Premijer liga, 36. kolo: Karamele slamku spasa traže protiv lidera, Lisice protiv Liverpula, Lids u duelu sa Njukaslom

premijer liga

Ulazimo u sam finiš Premijer lige za ovu sezonu. Tri kola pre kraja Siti ima bod više od Arsenala, ali i utakmicu manje, i sve je bliže novoj titulu. U ovom kolu Građani gostuju na Gudisonu gde ih čeka Everton koji se grčevito bori za opstanak. U još težoj situaciji je Lester koga bi eventualni neuspeh u meču sa Liverpulom mogao da pošalje u Čempionšip. Opstanak je ugrođen i Lidsu kao i Notingem Forestu, a Sautempton samo čudo može ostaviti u ligi. Kvote iz najave bile su aktuelne u momentu pisanja analize.

Lids – Njukasl – 3+ @ 1.65 u Meridianbet

Poraz od Arsenala doveo je u pitanje već višeni plasman Njukasla u Ligu šampiona. Svrake su i dalje na odličnom trećem mestu, ali Junajted zaostaje dva, a Liverpul tri boda za njima. Povoljna okolnost po Njukasl i Junajted je to što Liverpul ima jednu utakmicu više odigranu. Međutim, neuspeh u Lidsu dodatno bi zakomplikovao situaciju za Svrake, pa bi oni u preostalim utakmicama imali imeperativ pobede, a sastaju se još sa Brajtonom, Lesterom i Čelsijem. Šta tek reći o Lidsu i važnosti ove utakmice za Jorkširce. Oni su na pretposlednjem mestu sa 30 bodova, koliko ima i Lester ispred njih, a Everton, prvi tim iznad crte, ima dva više. Nije to nenadoknadivo, ali ako Lids nastavi seriju bez pobede, a ona traje već šest kola u kojima su osvojili samo jedan bod, spasa im nema. Biće ovo finale i za jedne i za druge, bod bi rastužio i Jorkširce i severnjake, pa očekujemo otvorenu igru sa bar tri gola. Za 3+ kvota je 1.65 u kladionici Meridianbet.

Aston Vila – Totenhem – GG @ 1.65 u MaxBet

Sparsi su izgleda ostali bez Lige šampiona za narednu jesen, što samim tim sezonu čini neuspešnom. Treba očekivati velike promene na Vajt Hart Lejnu na leto, a bojazan navijača najveća je oko Harija Kejna i toga da li je njemu dosadilo da igra u timu koji ne osvaja trofeje. Junajted ima šest bodova više od Totenhema ali i utakmicu manje i više od Pevaca ništa ne zavisi. Njima je sada ugrožen i plasman u Evropu, pa u preostalim utakmicama moraju da razmišljaju i o tome, mada je neka Liga konferencija slaba uteha za tim sa šampionskim ambicijama. Do kraja sezone sastaju se još Brentfordom u Lidsom, posle gostovanja u Birmingemu. Aston Vila je odigrala odlično proleće, poslebo poslednju trećinu sezone, ali je Evropa ipak daleko. Da nisu poraženi u dva prethodna meča od Junajteda i Vulverhemptona ideničnim rezultatom 1:0, oba puta na strani, bili bi u prilici da napadnu i Ligu šampiona, ovako bi, eventualno 6. mesto bilo premija. Odigrajte igru gol-gol, verujemo u otvoren meč sa mnogo šansi. Za GG kvota je 1.65 u kladionici MaxBet.

Čelsi – Notingem Forest – 0-2 @ 2.01 u CircusBet

Šumari su dobilo prvo od četiri finala koja su ih očekivala na kraju sezone. Pobedili su Sautempton na svom terenu i pobegli iz zone ispadanja. Opastanak je još daleko, imaju samo tri boda više od dvojca ispod crte Lestera i Lidsa. Sledi im gostovanje na Stamford Bridžu, pa dočekuju Arsenal i gostuju Kristal Palasu. Težak je to raspored i pitanje je da li će samo tri boda biti dovoljno za spas. Zato moraju da pokušaju da ostanu makar neporaženi u Londonu, gde Čelsi pokušava da vežu drugu pobedu, a što im nije pošlo za rukom od 11. marta kada su pobedili Lids i Lester, što su im bile i poslednje pobede pre prošlonedeljne u Bornmutu. Svakako da je Čelsi favorit, ali su oni tim koji je na 11. mestu pred ovo kolo. Gosti imaju veći motiv i pokušaće da odbrane svoju mrežu. Zato predlažemo igru 0-2 gola, a za nju se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.01.

Kristal Palas – Bornmut – 1x,0-3 @ 1.75 u Meridianbet.

Malo po malo i Trešnjice su uplovile u sigurnu luku. Još nisu matematički obezbedili opstanak, ali bi to lako moglo da se dogodi već posle ovog kola. Ukoliko bi osvojili makar bod na Selhurst Parku, to bi bilo to, ali bi pomoglo i ako Lids i Lester ne bi pobedili, pošto bi i uz poraz od Palasa sigurno ostali premijerligaši. U dva preostala kola imaće teške rivale, Junajted u Bornmutu i Everton u gostima, pa ne bi bilo dobro da ostave za poslednje kolo pitanje opstanka. Mogli su sve da reše u prošlom kolu u meču sa Čelsijem pred svojim navijačima, ali su poraženi po drugi put u poslednjim pet kola, uz tri trijumfa. Palas je procvetao od dolaska Roja Hodžsona i serijom dobrih rezultata sigurao opstanak i krenuo ka sredini tabele. U prošlom kolu su izgubili od Totenhema minimalnim rezultatom, i to je tek drugi neuspeh za iskosnug trenera od kada je seo na klupu Orlova umesto Patrika Vijere. Predlažemo duplu šansu na domaćina uz mali broj golova. Za 1x,0-3 kvota je 1.75 u kladionici Meridianbet.

Mančester Junajted – Vulverhempton – 1,0-3 @ 2.15 u MaxBet

Forma Junajteda u ključnom delu sezone, bar kada je plasman u Ligu šampiona u pitanju, mora da zabrine navijače. Izgubio je tim iz Mančestera dve prethodne utakmice, na strani protiv Brajtona i Vest Hema sa po 1:0 i opet doveo u pitanje svoj povratak u evopsku elitu. Još uvek je sve u njihovim rukuma, nalaze se na 4. mestu sa bodom više i utakmicom manje od Liverpula, ali više prostora za kikseve nema. Posle meča sa Vulvsima gostuju Bornmutu i dočekuju Čelsi i Fulam. Nije to prezahtevan raspored, samo bi Ten Hagovi momci morali da igraju kao pre onog poraza od Sevilje koji ih je izbacio iz ritma. Što se Vukova tiče njih je dolazak Đulena Lopetegija preporodio, od tima koji je u jednom momentu bio na poslednjem mestu sada su 13. i već su obezbedili opstanak. Prethodne tri utakmice između ova dva rivala završena su rezultatom 1:0 za gostujućeg, a dva puta je pobedio Junajted i jednom Vulverhempton. Neće ni sada biti mnogo golova, ali bi jedinica morala da dođe. Uz pobedu Junajteda dodajemo i mali broj golova. Za kombinaciju 1,0-3 koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.15.

Sautempton – Fulam – 3+ @ 1.85 u Mozzartbet

Možda se Sveci ovom utakmicom opraštaju od Premijer lige, ali ne i od svojih navijača jer u poslednjem kolu dočekuju Liverpul. Samo pobeda nad Fulamom ostavlja im tanku nadu da, uz poraze svojih direktnih rivala, ostanu u igri za opstanak. Smatramo da od toga neće biti ništa i da je Sautempton svoje šanse odavno prokockao. Poslednju su imali u ponedeljak, ali su izgubili u Notingemu sa 4:3. Fulam je odigrao fantastičan meč protiv Evertona i slavio sa 5:3, čime su prekinuli niz od tri uzastopna poraza. I jedni i drugi pokušaće da odigraju još jedan meč sa mnogo golova i tako zabave navijače na tribinama. Sveci se sele u Čempionšip i predstoji im težak perodu u kome moraju da nađu put nazad, a kako se to radi najbolje znaju u Fulamu. Ovde su golovi izvesni i za 3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.85.

Brentford – Vest Hem – 1 @ 2.08 u CircusBet

Čekićari su pobedom nad Junajtedom gotovo obezbedili opstanak, što se ne može nazvati uspehom, ali kakve su probleme imali, sigurno da prija činjenica da mogu imati relativno moran finiš. Da bi i matematički ostali u eliti četi Dejvida Mojesa trebaju dva boda, ali postoji mogućnost da im ne zatreba nijedan, zavisno od učinka Lestera i Lidsa. Ako oni ne budu maksimalni, ni Vest Hem ne mora više nikog da pobedi. Posle gostovanju kod Brentforda, igraju baš sa te dve ekipe, prvo dočekuju Lids pa gostuju u Lesteru. Sada im je u fokusu revanš polufinala Lige konferencija koji u četvrtak igraju u Alkmaru. Pobedili su AZ sa 2:1 u prvom meču i ako ostanu neporaženi igraće u svom prvom evropskom finalu sa sjajnim izgledima da osvoje trofej i izbore Evropu i za narednu sezonu. Zato smatramo da će Brentford dobiti ovaj meč i pokušati da se uključi u borbu za evropske kupove. Pčelice su odigrale odlično i drugu sezonu u eliti i šta god da bude do kraja, taj utisak se neće menjati. Za jedinicu je koeficijent 2.08 u kladionici CircusBet.

Everton – Mančester Siti – x2,0-3 @ 1.71 u Meridianbet

Karamele su pobedom u Brajtonu uhvatile, ne slamku, nego deblo spasa. Slavio je Everton na jugu Engleske sa 5:1, napustio zonu ispadanja i sada sam odlučuje o svojoj sudbini. Problem je što im sada u goste dolazi lider i aktuelni šampiona koji se bori za novu titulu. Ipak, Siti će razmišljati i o revanšu sa Realom koji igraju u sredu, pa bi Everton u toj činjenici mogao da potraži svoju šansu. Čak i da izgubi, tim iz Liverpula ima još dva kola u kojima bi mogao da nadoknadi bodove jer igra protiv Vulverhemptona i Bornmuta, timova koji nemaju imperativ osvajanja bodova. U Engleskoj nema poklanjanja bodova, pa Karamele ne mogu sa sigurnošću da računaju na to i svakako da neće istaći belu zastavu pre meča sa Halandom i društvom. Siti ima mogučnost da ne pobedi na jednom meču do kraja sezone pošto od Arsenala ima bod više i meč manje. Posle gostovanja na Gudisonu igraju sa Čelsijem kući i Brajtonom i Brentfordom na strani, pa im je potrebno devet bodova u ovih četiri kola, pod uslovom da Arsenal sve pobedi do kraja. Bilo kako bilo, u ovom meču ne očekujemo previše golova i predlažemo duplu šansu na goste uz mali broj pogodaka. Za x2,0-3 kvota je 1.71 u kladionici Meridianbet.

Arsenal – Brajton – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Nada umire poslednja i toga će se držati i Mikel Arteta i fudbaleri Arsenala. Realno, titula je daleko, ali sami su krivi kada su ispustili devet bodova prednosti u odnosu na Siti. Sada zaostaju jedan, ali imaju i meč više od tima iz Mančestera i samo im ostaje da čekaju kikseve rivala. A Siti bi morao da ne pobedi na dve od četiri poslednje utakmice, dok Tbdžije moraju da savladaju i Brajton, kao i Notingem i Vulverhempton kasnije. Meč u Njukasmžlu kada su dosta lako pobedili Svrake može samo da hrabri i čini se da Arsenal opet igra kao na početku sezone, samo je pitanje da li je kasno. Pred početak sezone povratak u Ligu šampiona bio je jedini cilj, on je ispunjen, ali ostaje velika žal ako se ne osvoji titula koja je bila tako blizu. Brajton je porazom od Evertona pokazao da ih Liga šampiona ne interesuje, jer su imali šansu da se pobedom uključe u trku. Galebovi su tim kome je ostalo najviše mečeva do kraja, čak pet, i slučaju pobeda mogu biti visoko plasirani. Poraz od Karamela ogolio je ambicije i verujemo da gube i na Emirejtsu. Za jedinicu kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Lester – Liverpul – GG3+ @ 1.75 u MaxBet

Nadali su se u Lestrru da mogu osvojiti ceo plen na Krejven Kotidžu protiv Fulama, a doživeli su umalo katastrofu. Gubili su sa 5:1, i samo su ublažili bruku sa dva gola u kasnom periodu meča. Od poraza više boli činjenica da se Lisice sada nalaze u skoro beizlaznoj situaciji kada je opstanak u pitanju. Imaju 30 bodova, samo dva manje od prvog tima iznad crte, ali i vrlo težak raspored do kraja sezone. Prvi rival im je LIverpul koji se bori za Ligu šampiona, onda gostuju Njukaslu, timu sa istim ambicijama, i na kraju dočekuju Vest Hem. Pitanje je da li će pred poslednje kolo uopšte imati šansu da opstanu ako ne pobede dva rivala iz vrha tabele. Eto, od bajke kada su postali šampioni, do danas kada su na pragu Čempionšipa, prošlo je samo sedam godina. Sve je to Engleska i najvažnija sporedna stvar u njoj. Liverpul je neočekivao došao do prilike da ipak ode u Ligu šampiona. Neophodno je da pobede preostala tri rivala Lester, Aston Vilu i Sautempton, ali i da Njukasl ili Junajted imaju slab finiš. Na King Paueru će se igrati na gol više, remi ne bi zadovoljio ni domaćina ni gosta, pa odigrajte GG3+ sa kvotom 1.75 u MaxBet-u.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.