Najava i analiza: La Liga, 12. kolo: Atletiko juriša ka vrhu, Barsi nimalo lako u Baskiji, Real protiv neugodnog Valjekana!

Pred nama je 12. kolo španske La Lige koje nam donosi neke veoma zanimljive mečeve. Atletiko će otvoriti ovo kolo u meču sa Las Palmasom, dok će Barselona gostovati kod veoma dobrog Sosijedada. Real će pobjedu u El Klasiku željeti da potvrdi u meču protiv Rajo Valjekana, dok Đirona neće imati nimalo lak zadatak da slavi protiv Osasune na gostujućem terenu. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja prijedloga.

Las Palmas – Atletiko Madrid – X2i0-3 @ 1.53 u MeridianBet

Ovo kolo otvoriće duel između Las Palmasa i Atletiko Madrida. Izabranici Čolo Simeonea izgleda ne namjeravaju da stanu sa pobjedama, a ovoga puta ih čeka veoma težak posao protiv ekipe koja je takođe u odličnoj formi. Šest vezanih trijumfa u La Ligi lansirali su Atletiko na 3 mjesto na tabeli, te sa 25 osvojenih bodova i utakmicom manje, imaju tri boda manje od vodećeg Atletika i Đirone. Las Palmas je nakon ulaska u elitni rang nizao veoma promjenljive partije ali su na poslednje 4 utakmice upisali čak 3 pobjede. U poslednjem kolu su trijumfovali u gostima kod ekipe Almerije sa 1:2, te sa 14 osvojenih bodova trenutno zauzimaju 10. mjesto na tabeli. Očekujemo jedan tvrd duel te vam predlažemo igru X2i0-3 po kvoti 1.53 u MeridianBet kladionici.

Osasuna – Đirona – GG @ 1.74 u MeridianBet

Subotnji program La Lige otvoriće u najavi veoma zanimljiv meč između Osasune i Đirone. Osasuna u poslednje vrijeme bilježi veoma promjenljive rezultate, što govori i činjenica da su u poslednjih 5 utakmica upisali 3 poraza i dvije pobjede. U poslednjem meču su poraženi na gostojućem terenu od ekipe Betisa sa 2:1, te sa 13 osvojenih bodova zauzimaju 11. mjesto na tabeli. Đirona je kao najveće iznenađenje ove sezone iz meča u meč pokazala da se ne šali. U dosadašnjem dijelu sezonu su upisali samo jedan poraz i čak 9 pobjeda. U poslednjem kolu su na domaćem terenu savladali Seltu sa 1:0, pa su sa 28 osvojenih bodova na nevjerovatnom drugom mjestu, uz isti bodovni bilans kao i prvoplasirani Real. Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma uzbudljiv i zanimljiv meč te vam predlažemo igru GG po kvoti 1.74 u MeridianBet kladionici.

Betis – Maljorka – 1 @ 1.90 u MaxBet

Betis je i u ovu sezonu ušao sa najvišim ciljevima. Želja je da se konačno domognu te famozne četvrte pozicije koja im izmiče već godinama unazad, te da se na njihovom stadionu posle dugo vremena začuje himna Lige šampiona. Na poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz a pored La Lige takmiče se i u Ligi Evrope. U poslednjem meču su slavili protiv Osasune sa 2:1, dok su u prethodno savladali kiparski Aris. Maljorka je sa druge strane jedan od kandidata za ispadanje u niži rang, a u poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf. Ove sezone igraju veoma tvrde mečeve, čemu svjedoči i duel iz poslednjeg kola kada su sa Hetafeom remizirali rezultatom 0:0. Mišljenja smo da je Betis kvalitetnija ekipa i da će slaviti u ovom meču, te vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici.

Selta Vigo – Sevilja – GG @ 1.71 u MozzartBet

Došao je na početku sezone Rafa Benitez na trenersku poziciju i u klubu iz Viga su sa puno optimizma ušli u novu sezonu. Međutim nije dugo trajala euforija pošto Selta u novoj sezoni ima samo jednu pobjedu, uz 3 remija i čak 7 poraza. U poslednja dva kola su poraženi od Atletiko Madrida i Đirone, pa će ovaj meč biti veoma značaj za njih. Sevilja takođe nikako da uhvati pravi ritam u La Ligi, na poslednjih 5 mečeva su upisali samo jedan trijumf, a trenutno su u seriji od 3 remija. Nakon remija sa Realom, u prethodnom kolu su remizirali sa Kadizom (2:2). Mi vam predlažemo igru GG po kvoti 1.71 u MozzartBet kladionici.

Real Sosijedad – Barselona – GG @ 1.69 u SuperBet

Sosijedad je pronašao pravi ritam pa su posle uvodne krize zablistali i počeli da pružaju partije kakve se očekuju od učesnika Lige šampiona. Klub iz Baskije je u odličnoj formi, na poslednjih 5 mečeva su upisali 3 pobjede, jedan remi i samo jedan poraz. U poslednjem kolu su remizirali sa ekipom Rajo Valjekana (2:2), pa su sa 19 osvojenih bodova na 5. mjestu na tabeli. Barselona je u prošlom kolu posle nevjerovatnog preokreta poražena u El Klasiku sa 1:2, pa će u ovaj meč sigurno ući veoma uzdrmani. Evidentno je da se Ćavijeva ekipa nalazi u maloj krizi te da im na ovom gostovanju neće biti veoma lako. U zaostatku su za Realom već 4 boda, pa će svaki naredni kiks biti veoma bolan po njih. Mišljenja smo da ćemo gledati jedan veoma zanimljiv meč sa dosta golova, pa vam predlažemo igru GG po kvoti 1.69 u SuperBet kladionici.

Viljareal – Atletik Bilbao – GG3+ @ 2.05 u MeridianBet

Viljareal je čini se konačno počeo da igra pravi fudbal i da bilježi rezultate koji se od njih očekuju. U prethodnom kolu su upisali tek treću pobjedu, pošto su na gostujućem terenu savladali Granadu sa 2:3. Sa 12 osvojenih bodova nalaze se na 12. mjestu na tabeli, pa će eventualna pobjeda u ovom meču Viljareal lansirati u gornji dio tabele. Atletik Bilbao je u novu sezonu ušao veoma dobro, a odlične rezultate su malo pokvarili u poslednja dva kola. Najprije su poraženi od Barselona sa 1:0, dok su u poslednjem kolu na domaćem terenu odigrali neriješeno, 2:2, sa ekipom Valensije. Kvalitet oba tima garanetuje dobru i uzbudljivu utakmicu pa vam prema tome predlažemo igru GG3+ po kvoti 2.05 u MeridianBet kladionici.

Real Madrid – Rajo Valjekano – 1i0-3 @ 2.15 u MozzartBet

Real je u prethodnom kolu na nevjerovatan način savladao Barselonu na domaćem terenu i tako napravio ozbiljan korak već sada u borbi za tron. Belingem je već sada i više nego opravdao sva očekivanja, a 2 gola koja je postigao u El Klasiku će se još dugo pamtiti. Sa 28 bodova Real se nalazi na vrhu tabele, a za vratom im diše uporna Đirona. Sigurno je da će u ovom meču željeti da potvrde 3 boda koja su teškom mukom upisali protiv Barselone, pa protiv Valjekana treba očekivati najjači sastav. Rajo se takođe nalazi u odličnoj formi, u poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz, a u poslednjem kolu su remizirali na domaćem terenu (2:2) protiv veoma jake ekipe Real Sosijedada. Sa 17 osvojenih bodova nalaze se na visokom 7. mjestu, međutim mišljenja smo da će Real slaviti u ovom veoma bitnom meču, pa vam predlažemo igru 1i0-3 po kvoti 2.15 u MozzartBet kladionici.

Alaveš – Almerija – PIKX @ 1.71 u SuperBet

Sedamnaesto mjesto na tabeli i samo 9 osvojenih bodova iz 11 kola, sigurno nisu rezultat kakvom su se nadali u taboru Alaveša na početku sezone. Poslednji trijumf su upisali prije više od dva mjeseca, a trenutno su u nizu od 7 mečeva bez pobjede. U poslednjem kolu su poraženi na teškom gostovanju kod Atletiko Madrida sa 2:1, pa će im ovaj meč biti od presudnog značaja za dalji tok sezone. Almerija je zakucana za dno tabele, a samo tri osvojena boda iz 11 odigranih utakmica jasan su pokazatelj da su najozbiljniji kandidat za ispadanje u niži rang. Almerije je takođe jedini tim koji još uvijek ne zna za trijumf u novoj sezoni. Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma tvrd i neizvjestan meč, te vam predlažemo igru PIKX po kvoti 1.71 u SuperBet kladionici.

Valensija – Granada – 1Xi0-2 @ 2.20 u MeridianBet

Ovo kolo zatvoriće duel u kom će ekipa Valensije ugostiti pretposlednji tim na tabeli ekipu Granade. Valensija se nakon mnogo godina konačno malo uzdigla i počela da bilježi nešto bolje rezultate. Nakon pobjede nad ekipom Kadiza od 2:0, u poslednjem kolu su remizirali na gostujućem terenu sa Atletik Bilbaom (2:2). Sa 15 osvojenih bodova nalaze se na 9. mjestu na tabeli, a pokušaj da se domognu pozicije koja vodi u Evropu podrazumijeva trijumf u ovom meču. Granada je sa 6 osvojenih bodova na 19. mjestu na tabeli, a nakon poraza od Osasune, u poslednjem kolu su poraženi od Viljareala na domaćem terenu rezultatom 2:3. Mišljenja smo da će ovo biti jedan veoma tvrd meč sa malim brojem golova, u kom Valensija neće izgubiti. Prema tome predlažemo igru 1Xi0-2 po kvoti 2.20 u MeridianBet kladionici.

Hetafe – Kadiz – 1 @ 1.90 u MaxBet

Ovo kolo zatvoriće utakmica u kojoj će Hetafe ugostiti ekipu Kadiza. Sasvim solidno izgleda Hetafe u novoj sezoni. Nakon poraza od Real Sosijedada upisali su čak 5 vezanih remija, od kojih je poslednji bio protiv Maljorke (0:0). Taj niz su prekinuli pobjedom u kupu nad ekipom Tardienta, koju su savladali sa nevjerovatnih 0:12. Sa 12 osvojenih bodova trenutno se nalaze na 13. mjestu na tabeli. Kadiz je iako su mu prognozirali borbu za opstanak, za sada van opasne zone. Međutim u poslednjih 5 mečeva ne znaju za trijumf, a niz od tri poraza su prekinuli u prethodnom kolu kada su remizirali na domaćem terenu protiv ekipe Sevilje (2:2). Mišljenja smo da je Hetafe znatno kvalitetnija ekipa te da će slaviti u ovom meču, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.