TIP DANA: Atalanta – Inter: Neroazuri punih pet godina ne znaju za poraz od Atalante!

U subotu je spektakularna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili jedan od najzanimljivijih mečeva jedanaestog kola italijanske Serije A u kom će Atalanta na svom terenu u Bergamu ugostiti Inter, koji se u ovom trenutku nalazi na prvom mestu na tabeli.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 18 časova.

Atalanta: Sjajne partije Boginje u poslednje vreme!

Poslednjih nekoliko godina Atalanta pruža poprilično dobre partije u Seriji A, a to je rezultiralo i sa tri učešća ovog tima u Ligi šampiona.
Nakon prošle sezone u kojoj tim iz Bergama nije igrao u nekom od evropskih takmičenja, popularna Boginja se ovog puta ponovo vratila na veliku scenu i predstavlja Italiju u Ligi Evrope.
Kada smo već kod drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja treba reći da se izabranici Đanpjera Gasperinija trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Sporting, i očekuje se da italijanski predstavnik već u četvrtak pobedom protiv austrijskog Šturma obezbedi plasman u nokaut fazu Liga Evrope, što ruku na srce i jeste jedan od primarnih ciljeva za ovaj deo sezone.
Što se tiče italijanske Serije A, ponovo će primarni cilj biti plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, ali deluje zaista da bi svi u klubu bili zadovoljni i sa novim učešćem u Ligi Evrope.
Ako na taj način posmatramo stvari, onda svakako svi navijači popularne Boginje imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se u ovom trenutku njihova omiljena ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli koje ujedno i jeste poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u elitno takmičenje.
Do sada je četa Đanpjera Gasperinija odigrala deset mečeva u prvenstvu i ostvarila šest trijumfa, jedan remi i tri poraza. Sva tri neuspeha su zabeležena na strani, gde je Atalanta poražena od Frosinonea, Fiorentine i Lacija, a treba napomenuti da klub iz Bergama igra sjajno na svom terenu, pošto je četvrtoplasirani tim na tabeli na četiri odigrana susreta na svom stadionu ostvario tri trijumfa uz remi protiv Juventusa kada nije bilo pogodaka.
Inače, u prošlom kolu je Boginja odigrala jedan sjajan meč na gostovanju kod Empolija koji ima dosta problema ove sezone, a taj duel je završen pobedom gostujućeg tima od 0:3, i utisak je zaista da je ta pobeda mogla da bude i ubedljivija.
Za kraj, što se tiče izostanaka za ovaj veoma važan duel protiv Intera, Đanpjero Gasperini neće moći da računa na Turea i Vorlickog, dok je Zapakosta pod znakom pitanja.

Inter: Punih pet godina Neroazuri ne znaju za poraz od Atalante!

Iako Inter prošle godine nije stigao do naslova prvaka, sezona sasvim sigurno može da dobije prelaznu ocenu, pošto su Neroazuri kao što je dobro poznato stigli do velikog finala Lige šampiona gde je italijanski predstavnik poražen od Mančester sitija sa 1:0, ali je pored toga novi trofej završio u vitrinama kluba iz Milana, pošto su izabranici Simonea Inzagija slavili u finalu Kupa nad Fiorentinom.
U prvenstvu se nije više moglo od trećeg mesta, pošto je Napoli odigrao jednu nestvarnu sezonu, ali ono što je ipak najbitnije je da je to bilo dovoljno za novi plasman u Ligu šampiona, gde Inter ponovo ima velike ambicije.
Tokom leta je klub napustio Lukaku, ali je bilo nekoliko veoma zanimljivih transfera, i stiče se utisak da je Inter dosta jači nego što je to bio slučaj prošle sezone.
U ovom trenutku se Neroazuri nalaze na prvom mestu na tabeli Serije A uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Juvenetus.
Do sada je tim sa Đuzepe Meace odigrao deset mečeva u najkvalitetnijem rangu italjanskog fudbala i ostvario osam trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to mimo svih očekivanja na domaćem terenu od Sasuola. Zanimljivo je da je Inter do sada perfektan na strani gde je nekadašnji šampion Italije odigrao četiri meča i ostvario isto toliko trijumfa uz sjajnu gol razliku 10:0.
Pored tog kiksa na domaćem terenu protiv Sasuola, Inter nije uspeo da pobedi ni ove sezone sjajnu Bolonju, pošto je taj susret u Milanu završen rezultatom 2:2.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Rome, kada je bilo 1:0.
Kada je u pitanju nastup italijanskog predstavnika u Ligi šampiona, u ovom trenutku se Neroazuri nalaze na deobi prvog mesta na tabeli sa španskim Sosijedadom, i ukoliko Inter u sledećem kolu pobedi Salcburg na strani, ovaj tim će praktično dva kola pre kraja izboriti plasman u nokaut fazu.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Simone Inzagi praktično da nema kadrovskih problema, jedino neće moći da računa na Kvadrada, koji sve i da je zdrav sigurno ne bi bio u startnih jedanaest za duel protiv Atalante.

Naš predlog

Kao što smo već pomenuli, Interu u poslednje vreme prijaju mečevi protiv Atalante, ali ćemo ipak ovog puta pokušati da izbegnemo prognoziranje konačnog ishoda i fokusiraćemo se na golove kojih će po našem mišljenju i te kako biti u Bergamu.
Pre svega, deluje da bi i jedna i druga ekipa mogla da postigne makar po jedan pogodak, pa vam preporučujemo igru GG uz kvotu 1.68.


Kao što smo već napomenuli, golovi su neminovnost kada se sastaju dve ekipe koje igraju za gol više, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.

Za kraj, Atalanta je baš raspucana u poslednje vreme, pa sigurno neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko Boginja i na ovom duelu protiv lidera na tabeli postigne makar dva pogotka, pa hrabro savetujemo igru D2+ uz fantastičnu kvotu 2.70 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.