TIP DANA: Union Berlin – Frajburg: Jesenas Liga šampiona, sledeće jeseni možda Cvajta u Berlinu!

U subotu nas očekuje nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a utisak je da će u centru paženje biti poslednje kolo nemačke Bundeslige.
Kao što je dobro poznato novi šampion Nemačke je Leverkuzen i to po prvi put u svojoj istoriji, u Ligu šampiona će Bajern, Štutgart, Lajpcig i Dortmund, dok će u Ligu Evrope Ajntraht.
U Cvajti će sledeće sezone igrati ekipa Darmštada, a jedine nepoznanice su za sada ko će im praviti društvo u drugom po kvalitetu rangu nemačkog fudbala, kao i ko će igrati u Ligi konferencija.
Ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Berlinu, gde će snage odmeriti ekipe Uniona i Frajburga, a početak ovog susreta je zakazan za 15 časova i 30 minuta
.

Union Berlin: Od sjaja do očaja!

Nema šta, prošla sezona je bila fenomenalna za ekipu Union Berlina, koja je potpuno neočekivano uspela da dođe do četvrte pozicije na tabeli, a samim tim i do plasmana u Ligu šampiona, što je bilo istorijsko prvo učešće za ovaj tim u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju.
Mora se priznati da se nemački predstavnik nije preterano istakao u Ligi šampiona pošto su Šumari bili u grupi sa Realom iz Madrida, Napolijem, ali i nimalo naivnom ekipom Brage.
Na kraju je ova ekipa morala da se zadovolji sa četvrtom pozicijom na tabeli, što znači da klub iz Berlina nije uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno treća pozicija, koja znači i nastavak takmičenja u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju – Ligi Evrope.
Bilo kako bilo, jasno je bilo da Unionu fali evropskog iskustva, pa se u nastavku sezone ovaj tim fokusirao na Bundesligu, gde nažalost stvari nisu funkcionisale onako kako su to svi priželjkivali.
Malo ko se i nadao negativnom epilogu, pošto je ovaj tim u novo izdanje elitnog ranga nemačkog fudbala ušao sa dva veoma ubedljiva trijumfa, ali je potom usledila crna serija ovog kluba, koji se na kolo pre kraja nalazi na šesnaestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva znači i baraž meč za ostanak u društvu najboljih.
Na poslednjih pet mečeva je ova ekipa bez trijumfa, a u tom periodu je tim iz Berlina doživeo čak četiri poraza uz jedan remi, i to na svom stadionu protiv Menhengladbaha kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu su Šumari doživeli neugodan poraz na gostovanju kod Kelna kada je bilo 3:1, a ono što nije bilo nimalo dobro je to što su Jarčevi direktni konkurenti u borbi za opstanak, pošto se ova ekipa nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Union.
Računica je jasna, ukoliko tim iz Berlina doživi poraz na ovom duelu protiv nimalo naivnog Frajburga, a Keln u poslednjem kolu slavi na gostovanju kod nezainteresovanog Hajdenhajma, Union Berlin ćemo naredne sezone gledati u Cvajti.
Kada se radi o partijama na domaćem terenu, do sada su Šumari odigrali šesnaest mečeva na svom stadionu i ostvarili šest trijumfa, dva remija i čak osam poraza što je svakako previše za klub koji je prošle sezone blistao na svom stadionu.

Frajburg: Može li Frajburg ponovo do Evrope!

Frajburg je poput svog protivnika na današenjem meču prošle sezone igrao sjajan fudbal, a najbolji pokazatelj za to je što je ova ekipa na kraju uspela da se domogne pete pozicije na tabeli, koja je prošle sezone donosila plasman u Ligu Evrope.
Veoma zanimljivo je da ta pozicija ove sezone donosi direktan plasman u Ligu šampiona, pa će Nemačka po prvi put u elitnom klupskom takmičenju imati čak pet predstavnika.
Kao što smo već napomenuli, Frajburg je ove sezone predstavljao Nemačku u Ligi Evrope, gde je ovaj tim bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u narednu fazu, preciznije u šesnaestinu finala, pošto je nemački predstavnik na kraju zauzeo drugo mesto na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Vest Hem, ali i pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Olimpijakos koji je ne tako davno uspeo da dođe do plasmana u veliko finale Lige konferencija.
U šesnaestini finala je nemački predstavnik bio bolji od Lansa, međutim, u osmini finala je ova simpatična ekipa eliminisana od Vest Hema, i to ukupnim rezultatom 5:1, pa je tako na neslavan način završeno ovosezonsko učešće Frajburga u Ligi Evrope.
Primarni cilj je i pre početka ovogodišnjeg izdanja elitnog ranga nemačkog fudbala bio plasman u Evropu, međutim, veliko je pitanje da li će izabranici Kristijana Štrajha na kraju uspeti to i da ostvare.
Naime, kolo pre kraja se Brazilci iz Brizgaua nalaze na osmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na sedmoplasirani Hofenhajm, koji će zanimljivo u poslednjem kolu na svom stadionu dočekati Bajern iz Minhena koji igra jednu od najslabijih sezona u novijoj istoriji.
Na pet poslednjih mečeva su puleni Kristijana Štrajha ostvarili samo jedan trijumf, jedan poraz i čak tri remija, od kojih se poslednji desio u prošlom kolu kada je ova ekipa odigrala samo 1:1 na svom stadionu protiv Hajdenhajma.
Kada se radi o partijama na strani, Frajburg je do sada odigrao šesnaest mečeva na strani i ostvario šest trijumfa, dva remija i čak osam poraza, međutim Brazilci iz Brizgaua igraju u poslednje vreme fenomenalno na gostovanjima, pa je tako osmoplasirani tim na tabeli na četiri poslednja meča na strani ostvario čak tri trijumfa uz samo jedan remi, i sigurno je da će ova ekipa imati čemu da se nada na gostovanju kod Union Berlina kome gori pod nogama.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom izuzetno teškom duelu za prognoziranje, pošto i jedna i druga ekipa ima svoju računicu, pa zato smatramo da golova neće manjkati zbog čega vam savetujemo da se fokusirate na igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Union Berlin je prošle sezone igrao fantastično na svom stadionu, a ovog puta to nije slučaj, i za nas neće biti iznenađenje ukoliko ova ekipa na kraju završi na poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak, ili čak na poziciji koja vodi u Cvajtu, pa prednost dajemo Frajburgu koji još uvek ima nadu da može da zaigra u Ligi konferencija naredne sezone, zbog čega vam preporučujemo da okušate sreću sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.68.

Za kraj, za one najhrabrije, predlažemo vam da probate sa čistom dvojkom, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.