TIP DANA: Malme – Elfsborg: Gosti žele osvetu!

U utorak je veoma siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel švedskog šampionata u kom će Malme ugostiti Elfsborg.
Za one koji pomno prate švedsko prvenstvo, poznato je da su upravo ova dva tima u poslednjem kolu prošlog šampionata odmerila snage, i taj meč je i odlučio šampionsku titulu.
Sigurno je da nas i ovog puta očekuje dosta uzbuđenja, a početak susreta između Malmea i Elfsborga je zakazan za 19 časova.

Malme: Stvari za sada teku po planu!

Malme spada u red najtrofejnijih švedskih klubova, a do sada je ova ekipa čak 26 puta dolazila do naslova prvaka Švedske, a na sve to moramo dodati i 16 trofeja u Kupu.
Ono što sasvim sigurno mali broj ljudi zna je da je ovaj klub 1979. godine igrao u finalu Lige šampiona (tadašnji Evropski Kup), i doživeo poraz od Notingem Foresta.
I prošla sezona je bila veoma uspešna za Malme, pošto je ova ekipa stigla do novog naslova prvaka Švedske, a na sve to ovaj klub je stigao i do trofeja u Kupu, pošto je u velikom finalu savladan Jurgorden nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Utisak je da prošlo izdanje Alsvenskana odavno nije bilo tako interesantno, pošto je pitanje šampiona Švedske bilo poznato tek nakon mečeva poslednjeg kola, tačnije nakon međusobnog duela između Malmea i Elfsborga.
Pred poslednje kolo elitnog ranga švedskog fudbala Elfsborg se nalazio na prvom mestu uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Malme, pa je bilo jasno da je jednom od najtrofejnijih švedskih klubova potrebna bilo kakva pobeda. Malme je slavio na tom duelu sa minimalnim rezultatom, a gosti su imali dosta zamerki na suđenje, i zaista se stiče utisak da je Elfsborg ozbiljno oštećen na tom duelu, a to i ne bi bilo toliko strašno da taj meč nije direktno odlučio novog šampiona Švedske.
I ovog puta Malme ima najviše moguće ambicije, a nakon jedanaest odigranih mečeva ova ekipa se nalazi na prvom mestu na tabeli uz tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Jurgorden, ali i čak sedam bodova više od trećeplasiranog GAIS-a, koji se mimo svih očekivanja trenutno nalazi na trećoj poziciji.
U prošlom kolu je aktuelni šampion Švedske bez većih problema slavio na svom stadionu protiv Kalmara, a taj meč je završen sa više nego ubedljivih 5:0.
Inače, pre toga su izabranici Henrika Ridstroma remizirali na gostovanju kod Hekena, a bio je to jedan sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2, uz napomenu da su gosti stigli do izjednačenja u poslednjim trenucima susreta.
Malme u dosadašnjem toku šampionata igra fenomenalno na domaćem terenu, a lider Alsvenskana je na pet odigranih mečeva ostvario isto toliko trijumfa uz fenomenalnu gol razliku 14:0, pa se stiče utisak da je aktuelni šampion Švedske veliki favorit i na ovom meču protiv Elfsborga, koji za sada blago rečeno ne blista na strani.

Elfsborg: Katastrofalne partije na strani!

Elfsborg je osnovan davne 1904. godine, a do sada je ovaj klub šest puta osvajao švedsko prvenstvo, uz napomenu da je to poslednji put bio slučaj 2012. godine.
Na sve to moramo dodati i tri trofeja u švedskom Kupu, ali i jedan u Superkupu, uz napomenu da je ova ekipa čak osam puta sezonu završavala na drugom mestu na tabeli.
To je između ostalog bio slučaj i prošle sezone, iako je Elfborg uoči poslednjeg kola imao tri boda viška u odnosu na drugoplasirani Malme, a upravo je ovaj tim u poslednjem kolu gostovao kod jednog od najtrofejnijih švedskih klubova.
Bilo je jasno da će fudbaleri Elfsborga biti dovoljan i bod za prvi naslov prvake Švedske posle jedanaest godina, međutim, taj meč je domaća ekipa rešila u svoju korist rezultatom 1:0, a iz tabora Elfsborga su nakon tog susreta “grmeli” zbog suđenja.
Sva je prilika da je aktuelni vicešampion Švedske i oštećen na tom duelu, pošto je bilo nekoliko veoma diskutabilnih odluka, pa je sigurno da će fudbaleri ove ekipe večeras imati ogroman motiv da slave na gostovanju kod upravo Malmea, mada to neće biti nimalo lak zadatak pošto ova ekipa blista u dosadašnjem toku šampionata, o čemu najbolje govori i prvo mesto na tabeli, a i na sve to, Malme je za sada maksimalan na strani, i ova ekipa ne samo da nije izgubila, već nije primila ni pogodak na svom terenu.
Kada se radi o partijama Elfsborga, mora se priznati da smo dosta više očekivali od aktuelnog vicešampiona Švedske, pošto se trenutno ova ekipa nalazi tek na osmom mestu na tabeli, primera radi uz samo pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Do sada je ova ekipa odigrala jedanaest mečeva u elitnom rangu švedskog fudbala i ostvarila pet trijumfa, jedan remi, ali i pet poraza, što je previše za tim koji ima šampionske ambicije.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli slavio na svom stadionu protiv Halmštada, a taj meč je završen rezultatom 2:0.
Inače, moramo pomenuti katastrofalne partije Elfsborga na strani, pošto je ova ekipa do sada na pet odigranih susreta van svog terena doživela čak četiri poraza i ostvarila samo jedan trijumf, a na sve to, treba reći da je ova ekipa vezala čak četiri poraza na strani, pa je utisak da se fudbalerima Elfsborga crno piše na gostovanju kod lidera na tabeli.

Naš predlog

Pre svega, Malme igra fenomenalno ove sezone na domaćem terenu, dok je Elfsborg vezao čak četiri poraza na strani, pa je jasno zašto prednost na ovom duelu dajemo aktuelnom šampionu Švedske, a sve to uz kvotu 1.40 u Meridianu.

Utisak je da nas očekuje jedan duel sa baš dosta pogodaka, pa je idealno da okušate sreću sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.41.

Za kraj, mišljenja smo da će domaća ekipa krenuti ofanzivno ka golu Elfsborga od samog početka, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate i sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.