Tip dana košarka: Real Madrid – Barselona: Katalonci u odbranu trofeja kreću protiv ljutog rivala!

Real Madrid će u okviru prvog meča polufinala ACB lige dočekati ekipu Barselone. Kraljevski klub u ovaj meč ulazi nakon izgubljenog finala Evrolige, čime su i zvanično ostali bez krune. Prethodne godine nisu uspijeli da osvoje nacionalni šampionat, pa će sada sigurno biti odlučni u namjeri da krunu ACB lige preotmu od Barselone. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Real Madrid: Kralj je ranjen!

Nema većeg, moćnijeg i istorijski boljeg kluba u Evropi od madridskog Reala, ali ne može Kralj da vlada dovijeka! Evroliga ima novog vladara, Panatinaikos je novi šampion, novi kralj, novi najbolji tim Starog kontinenta.
Real Madrid je propustio nevjerovatnu priliku da odbrani titulu prvi put posle 1968. godine. Kako je krenula utakmica, sa 36 ubačenih poena i gotovo 70 odsto iz igre, te četiri brze pogođene trojke uz simultaku Džanana Muse i mladog Elija Endijajea koji je ubacio prvih osam poena za Madriđane, nije dijelovalo da može da se dogodi ovo što smo vidjeli.
Real je posle tih 36 poena za 10 minuta nastavio silovito te majstorijama Geršona Jabuselea i Fakunda Kampaca digao prednost na 14 poena (41:27) kada je zaličilo da se smiješi Duodecima. No, sve se ubrzo pretvorilo u prah i pepeo.
Pokušao je Ćus Mateo da, kada je shvatio da je đavo odnio šalu, potegne tešku artiljeriju. Poslao je u isto vrijeme na parket tri Realova senatora Serhija Ljulja, Serhija Rodrigeza i Rudija Fernandeza, ali to nije dalo željeni rezultat. Ne onaj koji smo godinama navikli da gledamo kada su oni na parketu. Njihov poslednji ples – pošto se Rudi Fernandez oprašta od košarke na kraju sezone – ne završava se evropskom titulom.
Izgubio je madridski Real evropsku titulu od Panatinaikosa i brže bolje krenuo sa slaganjem tima za narednu sezonu u kojoj će za cilj imati da se vrati na krov Starog kontinenta. Prvo pojačanje moglo bi da stigne u reketu pošto su prema navodima “Eurohoopsa”, čelnici “kraljevskog kluba” već ubjedili Usmana Garubu da se vrati u matični klub za koji je igrao od 2017. do 2021. godine.
On bi u Real došao kao zamjena za Vensana Poarijea kojem je istekao ugovor i na stolu ima jaku finansijsku ponudu Anadolu Efesa koju Madriđani ne mogu da ispariraju.
Gotova je i saga oko budućnosti najdominantnijeg centra evropske košarke Valtera Tavaresa. Džin sa Zelenortskih Ostrva je dogovorio proužetak saradnje sa Real Madridom na čak pet godina. Tako je stavljena tačka na višemjesečne spekulacije o odlasku Tavaresa u NBA ili neki drugi evropski klub. Htio ga je i Dubai, pominjao se Panatinaikos ali Kraljevski klub se izborio da zadrži jednog od nosilaca igre.

Barselona: Imali su vremena za pripremu!

Zanimljivo popodne viđeno je prije tačno 10 dana u najvećem gradu Katalonije, a koje je obilježeno duelom između Barselone i Tenerifa, u kome je domaći tim slavio 96:86.
Da je špansko prvenstvo vjerovatno najkvalitetnije u Evropi najbolje se vidjelo na primjeru Baskonije koja je igrala plej-of Evrolige, dok u domaćem prvenstvu nije uspijela da se plasira u naredni krug takmičenja. Dobili smo novu potvrdu te teze, jer se Tenerife odlično držao tokom većeg dijela duela i propisno je namučila favorizovanog evroligaša.
U pobjedničkom sastavu dominirao je nekadašnji NBA košarkaš, Džabari Parker sa 23 poena. Najveću podršku pružio mu je Aleks Abrines koji je dodao 19 poena. Domaćin je na veliku pauzu otišao sa svega četiri poena prednosti, dok se ta prednost istopila do kraja treće dionice. Susret je riješen u poslednjem kvartalu duela koji je Barselona okončala rezultatom 24:14 u svoju korist.
Posle pobjede na domaćem terenu, košarkaši Barselone savladali su Tenerife i u gostima (92:97), te su se posle dva duela plasirali u polufinale plej-ofa ACB lige.
U uzbudljivom i veoma efikasnom susretu domaćin je držao priključak, čak je imao i prednost od dva posijeda tokom dijela druge i četvrte četvrtine, međutim Katalonci su uspijeli da u završnici utakmice naplate greške rivala i zakažu duele sa Real Madridom.
Najefikasniji akter susreta bio je Tomaš Satoranski sa 24 poena, dok je lider Tenerifa Bruno Fitipaldo postigao četiri manje. Srpski košarkaš Nikola Kalinić je proveo na parketu nešto manje od devet minuta i u tom periodu upisao dva poena uz jedan skok.
Naredni izazov na putu do odbrane krune predstavljaće dueli sa najvećim rivalom, a prvi meč je na programu večeras u Madridu.

Naš prijedlog:

Domaćin kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na trijumf Reala je 1.40 u MozzartBet kladionici. Trijumf Barselone plaća se kvotom 3.05.

Obje ekipe su sastavljene od veoma kvalitetnih igrača i vjerujemo da ćemo kroz ovu seriju gledati veoma uzbudljive i efikasne mečeve. Naš prijedlog je prema tome igra UP+ (granica 163.5) po kvoti 1.75 u MozzartBet kladionici. Real je prije samo par dana igrao veoma isrpljujući meč i sumnjamo u to koliko su stigli da se oporave, pa vam shodno tome predlažemo i igru H2 (8.5) po kvoti 1.65. Na kraju za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa trijumfom gostiju koji nemaju šta da izgube u ovom meču, a kvota na njihov trijumf je kao što smo naglasili 3.05 u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.