Tip dana košarka: Partizan – Mega: Majstorica odlučuje putnika u finale!

Partizan će u okviru trećeg meča polufinalne serije Superlige Srbije dočekati ekipu Mege. Rezultat nakon 2 odigrana meča je 1-1, što znači da će pobjednik večerašnje utakmice osigurati plasman u finale. Beogradska Arena je zauzeta pa će se večerašnja utakmica odigrati u Pioniru. Utakmica je na programu od 18 časova.

Partizan: Agonija nikako da se završi!

Po ko zna koji put Partizan je odigrao daleko ispod realnih mogućnosti. Bez energije, bez strasti, potrebnog nivoa odbrane i zbog toga su ponovo kažnjeni, a realnije je reći izbrukali. Mega je drugi put ove sezone savladala crno-bijele. Ovoga puta drugoj utakmici polufinala KLS pa će izabranici Željka Obradovića večeras u Pioniru morati da pobjede ako žele da se plasiraju u finale gdje već strpljivo čeka Crvena zvezda. Da stvar bude još nevjerovatnija, Partizan je u prethodnoj utakmici prokockao 11 poena prednosti u prvom poluvremenu da bi na kraju izgubio rezultatom 92:88.
Teško je više pronaći adekvatne riječi šta Partizan radi ove sezone. Kao da nikakve lekcije nisu izvukli jer daleko da im se prvi put dešava da potcijene protivnika. Zapravo, čitava sezona se završava u tom tonu sa brojnim izdanjima u kojima igrači moraju ozbiljno da se pogledaju u ogledalo. Izgledali su crno-bijeli kao da po kazni igraju, posebno drugo poluvreme, a toliko je bilo očigledno da su se ugasili na parketu da se Mega u pojedinim momentima tokom drugog poluvremena šetala do koša dok je Željko Obradović bijesnio pored aut linije. Kada su izabranici Marka Baraća došli i do dvocifrene prednosti u četvrtom kvartalu, Obradović je samo u nevjerici sjeo na stolicu gdje je nastavio da gleda kako njegovi igrači doživljavaju još jedan težak i tužan poraz.
Kada je utakmica počela nije izgledalo da će biti bilo kakvog iznenađenja. Partizan se rastrčao, Panter, Smit, Kaboklo su pogađali šuteve, potom i Mateuš Ponitka. Došlao je crno-bijeli tim do 11 poena prednosti u drugom kvartalu. Svi u dvorani “Dejan Milojević” su vjerovatno pomislili da je meč gotov. To za publiku nije ništa strašno, ali košarkaši… od njih se očekuje nešto drugo. Da budu koncentrisani svih 40 minuta, a igrači Partizana su se upotpunosti ugasili misleći da će setajući u drugom poluvremenu da stignu do pobjede.
Večeras igraju meč koji je biti ili ne biti, a navijači su već odavno prežalili ovu sezonu, pa im ni izostanak plasmana u finale čini se ne bi teško pao…

Mega: Nemaju šta da izgube!

Parni valjak će ugostiiti ekipu Marka Baraća u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Meč će biti na programu u popularnom Pioniru zato što je Beogradska arena, inače dom sastava Željka Obradovića, zauzeta tokom četvrtka i petka. U subotu se u Areni održava MMA meč, a postavljanje ringa i prateće opreme planirano je za četvrtak, što je dovelo do selidbe Partizana na drugi kraj grada.
Mega je jasno kao autsajder ušla u ovu seriju, ali su i u prvom i u drugom meču pokazali da imaju šta da ponude. Njihova hitrost i mladost kao i motivacija da se plasiraju u finale ne mogu se dovesti u pitanje. To je druga utakmica najbolje pokazala.
Iako su u prvom poluvremenu imali i dvocifreni zaostatak, borbena ekipa Mega je krenula maskimalno da se bori i došla je do preokreta sredinom trećeg kvartala. Svi pokušaji Obradovića da pronađe adekvatan sastav nisu bili uspiješni. Mega je na kraju previše pobjegla, tako da su svi pokušaji Ponitke stigli prekasno. Poljak je ukrao loptu u poslednjem minutu kada je pogodio trojku, a potom Anđušić smanjio na 88:85.
Na kraju je imao Partizan napad za izjednačenje. Promašio je Anđušić, a potom i Avramović posle čega je Mega na kraju obezbijedila senzacionalnu pobjedu.
Kod Mege Milijašević, Jelavić i Jović su imali po 12 poena u pobjedi, a najefikasniji je bio Filips sa 13.
Mega je pokazala solidnu košarku. Nikola Đurišić se vratio u tim po povratku iz Čikaga gdje je bio na mjerenjima i intervjuima pred NBA draft i opet se pokazalo da je najbolji igrač tima. U odsustvu Uroša Plavšića iskočio je Filip Jović koji će biti budućnost Mege kada njegov kapiten ode u Crvenu zvezdu, dok su Omerdžan Iljasolu i Petar Kovačević napravili probleme crno-bijelima.
Ovaj trijumf Mege je pomjerio i čitavu finalnu seriju koja sama umjesto 1. juna počinje 3. juna.

Naš prijedlog:

Partizan kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.20 u SuperBet kladionici. Trijumf Mege plaća se kvotom 4.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.