Tip dana košarka: Real Madrid – Barselona: Kralj se ozbiljno nameračio na krunu!

Real Madrid će u drugom meču polufinalne serije ACB lige dočekati ekipu Barselone. Ova dva tima su se sastala prije svega 2 dana u prvoj utakmici, kada je Real ubjedljivo i bez velike muke slavio i tako poveo sa 1:0 u seriji. Ova utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Real Madrid: Kralj se ne šali!

Izgubio je kontinentalnu, napašće špansku krunu. Još je rano da se zaključuje, ali Real dijeluje kao tim koga ništa ne može da uzdrma. Makar to bio i poraz u finalu Evrolige. Iako bolan, od njega se kraljevski klub ekspresno oporavio i tri dana pošto je predao najvažnji pehar Panatinaikosu krenuo po onaj u Španiji, jer je poveo u polufinalnoj seriji tamošnjeg plej-ofa protiv Barselone – 1:0.
Prevario se svako ko je očekivalo da izabranici Ćusa Matea budu uzdrmani dešavanjima iz Berlina. Nije na njihovim licima bilo osmijeha kao tokom većeg dijela sezone, ali su sjeli za šalter, odradili osmočasovnu smjenu, makar im Katalonci povremenim zabijanjem nosa u stako smetali, ali su ostali koncentrisani i slavili (97:78).
U toj kancelariji razmahao se Fakundo Kampaco. Teško je bilo uočiti da li iz njega kulja južnoamerički temperament, prije će biti da se navikao na „koroporativne djelatnosti“ i uradio ono za šta je plaćen. Pokupio je Argentinac sve papire razbacane posle sudara sa Panatinaikosom, sredio haos i poveo Real ka osvetničkoji misiji. Niko ne spori da su svi članovi madridaskog tima bili inspirisani da Barsi vrate za „čišćenje“ u prošlogodišnjem finalu, ali je uočljivo najbolji akter meča bio čovjek koji nije bio u bijelom dresu prije 12 mjeseci.
Kampaco je ubacio 20 poena i dodao deset asistencija i kao takvom mu je namjenjena glavna uloga derbija. Posle malo slabijeg početka, Valter Tavares je, takođe, ostvario dabl-dabl učinak od 18 poena i spektalularnih 15 skokova. Dodajte na to da je Geršon Jabusele brojao do 16, Serhio Ljulj do 14 – od čega je čak četiri vezane trojke spakovao početkom poslednje dionice – a dvocifreni bili još Mario Hezonja i Džanan Musa (po deset). Djelovao je u pojedinim trenucima da je Realova košarka sa druge planete i(li) iz nekog drugog vremena. Za Barselonu nedokučiva.

Barsa: Mogu li da odbrane krunu?

Katalonci su prethodne sezone na zaista nevjerovatan i veoma ubjedljiv način stigli do krune u Španiji, međutim kako su odigrali prvi meč, isto tako bi tu krunu mogli i da izgube.
Aktuelni šampion Španije nijednog trenutka nije vodio, najviše je gubio 23 poena i moraće bolje već večeras na istom mjestu. S tim što će mu biti potrebno da se Nikoli Laprovitoli (13) i Viliju Ernangomesu (12) priključi još neko. Ovako, možda Real ode u finale kao što je prije 12 mjeseci Barsa do titule – metlom.
Košarkaško tlo širom Evrope moglo bi ponovo da se zatrese ovog ljeta, jer se u Španiji “kuva” senzacionalni transfer.
Mario Hezonja će gotovo sigurno otići iz Real Madrida, pošto mu ističe ugovor sa klubom na ljeto, a posle nekoliko rundi pregovora, do dogovora oko nastavka saradnje nije došlo. I to bi mogla da iskoristi – Barselona!
Kako javlja španski Nacionalni radio, Barselona je poslala ponudu Hezonji. Reklo bi se – ponuda koja se ne odbija. Po njoj bi hrvatski košarkaš postao najplaćeniji igrač Evrolige. Suma od koje se vrti u glavi – 7.000.000 evra bruto po godini!
Španci su ovu operaciju već nazvali “Mirotić 2.0”, mada visoki Podgoričanin nije direktno Realov dres zamjenio Barsinim, već zaobilaznim putem preko Atlantika (NBA liga). Hezonja bi, pak, pravo iz prestonice zapucao put Katalonije.
Vijest je odjeknula kao grom uz vedra neba, pošto se već neko vrijeme u košarkaškoj čaršiji vjeruje da je Hezonja sve dogovorio sa Panatinaikosom. Ipak, basnoslovna ponuda iz Blaugrane mogla bi da skrene “lijevo kod Albukerkija”.
U prvom meču je protiv njih Hezonja odigrao 25 minuta i za to vrijeme postigao 10 poena, a vidjećemo da li večeras imaju spreman odgovor za Kampaca i Tavaresa, koji su im pravili najviše problema.

Naš prijedlog:

Real je kao i u prvom meču izraziti favorit, a kvota na njihov trijumf je 1.45 u PrimoBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.10.

Kao što smo predvidjeli efikasan prvi meč, tako mislimo da će i u drugom meču biti viđen veliki broj poena. Naš prijedlog je igra UP+ (granica 168.5) po kvoti 1.92 u PrimoBet kladionici. Real je sa 19 poena razlike slavio u prvom meču, a večeras očekujemo trijumf sa makar 5 poena razlike, kvota na igru H1 (4.5) plaća kvotom 1.73. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP+ po kvoti 2.60 takođe u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.