Tip dana košarka: Partizan – Crvena zvezda: Crno-beli traže prekid crne serije protiv večitog rivala!

Partizan će u okviru drugog meča finalne serije Superlige Srbije dočekati ekipu Crvene zvezde. Crveno-bijeli su trijumfovali u prvom meču, pa su sada na korak od triple krune i odbrane šampionskog trona. Utakmica je na programu od 20 časova.

Partizan: Sedam vezanih poraza protiv Zvezde!

Još jedna košarkaška sezona u Srbiji stigla je do poslednje etape. Ostalo je da se odigra još finale Superlige, pa da se spušta zavijesa. U Humskoj se uveliko svode računi, mada teško da su odgovorni u Partizanu prošlog ljeta mogli da zamisle da će im ovakva biti konačna računica. Ma kako da se završi finalna serija sa vječitim rivalom, za crno-bijele ovo je bila neuspiješna godina skoro po svim mjerilima. Izgubljena su tri finala, u podređenom je položaju pred bitku za četvrti trofej, dok u Evroligi nije ispunjen ni minimum zacrtanih ciljeva. A, nije se klub bog zna kako proslavio ni sa potezima na tržištu.
Dvije stvari ipak mogu da se izvuku kao pozitivne. Prva je ubjedljivo najveća posijeta u Evroligi što je trenutno za klub jako važna stavka i slamka za koju se drži dok iščekuje konačnu odluku akcionara po pitanju dodjeljivanja specijalnih pozivnica. Druga je produžetak ugovora sa Željkom Obradovićem, čime se stvara određeni kontinuitet, odnosno pokazuje vjera u sistem najtrofejnijeg evropskog trenera i želja da ovaj projekat na kraju ipak uspije. Iako isti, objektivno, u rezultatskom pogledu nije bio naročito uspiješan. Samo jedan osvojeni pehar za tri godine uz nikad veća ulaganja nije ono što su vodeći ljudi kluba htjeli, ali i to je nešto jer svi, prije svega navijači vjerovatno i danas duboko udahnu ili se naježe kada se sijete na šta je klub ličio prije nego što se Obradović vratio i svojim znanjem, pa i imenom uzdigao Partizan u nekim drugim aspektima, što nikako ne smije da se zanemari.
Na kraju prvog meča je bilo svega u izobilju, možda čak i više nego u finalu ABA lige koje se odigralo prije samo dvije nedelje. Nakon 40 minuta još jednog “vječitog rata”, srećniji, koncentrisaniji, snalažljiviji i pametniji bili su crveno-bijeli koji su slavili sa 89:88.
Ono što pak nikako nije moglo da se spotiča crno-bijelima jeste prisutnost želje i pored podređenog položaja u kojem su započeli ovu utakmicu. I to u svakom aspektu. Ipak, neki prkos je postojao što se jasno vidjelo u ponašanju nosioca poput Pantera, Ledeja i Avramovića, ali i momaka poput Trifunovića i Anđušića koji su na ovom meču silom prilika dobili konkretniju šansu.

Crvena zvezda: Meč lopta broj jedan!

Posle pet neočekivano dugih godina, ponovo će vječiti derbi odlučiti šampiona Srbije. Pomislio bi čovjek da će najveća sportska svetkovina sa sobom, kao i uvijek, nositi dašak spektakla i posebnosti, međutim ove godine ni ič od toga. Razlog takvoj apatiji leži u činjenici što je borba za jadransku krunu emotivno i fizički iscijedila oba tima, kao i to što je domaće prvenstvo odavno izgubilo bilo kakvu relevantnost.
Bez uzbuđenja u taborima oba rivala, bez navijačke napetosti u danima pred drugi duel finalne serije u Superligi. Možda i dobro, pošto smo u prethodnom periodu imali i previše toga.
Ima razloga da tako bude pošto se košarkaši Crvene zvezde nalaze u istorijskoj prilici da po peti put u klupskoj istoriji osvoje triplu krunu i tako po tom aspektu preskoče najvećeg rivala (kada je riječ o periodu posle nezavisnosti), dok Partizan ima šansu da posle deset godina ponovo uzme trofej koji je od 2006. osvajao osam puta i time na kraju barem malo ispegla rezultatski katastrofalnu sezonu. Ovo će biti treće takmičenje u aktuelnoj takmičarskoj godinu u kojoj će beogradski giganti odlučiti o šampionu. U prethodna dva, na Kupu i u ABA su slavili crveno-bijeli.
Uspijela je Zvezda da trijumfuje u prvom meču i sada imaju prvu meč loptu u pohodu na novi trofej. Fantastično su i jedni i drugi šutirali za tri. Osim omalenog Brazilca koji je u startnom periodu igre ubacio tri šuta sa linije 6,75 metara, kod Zvezde su precizni bili još Nedović i Davidovac.
Napadačka predstava je kod oba tima bila na zavidnom nivou jer su za deset minuta združeno ubacili 54 poena (31:24)! Ono što je crveno-bijelima donosilo sigurnu prednost bila je mnogo brža igra u tranziciji i očekivano, velika prednost u reketu gdje je Luka Mitrović lako uspijevao da izlazi na kraj sa silnim udvajanjima.
Na ulazu u četvrti kvartal je došla nova nezgoda za Zvezdu pošto je Dos Santos slično kao Nedović nešto ranije, završio na parketu i uz bolnu grimasu odnijet u svlačionicu. Jasni su to bili indikatori koliko su igrači izmoreni posle naporne sezone.
Za razliku od susreta u jadranskom takmičenju sada nije moglo da prođe bez incidenata jer su navijači posle jedne sudijske odluke koja nije išla njima u prilog i tehničke greške Teodosića na parket ubacili šaržer raznih predmeta. Svi zajedno su učinili uslugu protivniku koji je dobio vještačko disanje u tim trenucima.
Došlo se time do dramatičnog finiša koji je riješen na sreću Crvene zvezde.

Naš prijedlog:

Partizan kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.35 u SuperBet kladionici. Trijumf gostiju plaća se kvotom 3.75

Iako je Partizan u prethodnih 7 derbija poražen, mišljenja smo da će konačno prekinuti crnu seriju i izjednačiti u ovom finalu. Naš prijedlog je igra H1 (3.5) po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da će na meču biti viđen manji broj poena, pa vam shodno tome predlažemo igru UP- (granica 170.5) po kvoti 1.70. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP- po kvoti 2.45 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.