Meč dana tenis: Karlos Alkaras – Janik Siner: Budućnost tenisa na delu, finale će obezbediti samo jedan!

Karlos Alkaras i Janik Siner će se u okviru polufinalu Roland Garosa sastati od 14 časova i 30 minuta. Italijan je povlačenjem Novaka Đokovića sa turnira, postao novi broj 1. Alkaras se opasno zahuktao i sigurno je da će silno željeti da podigne trofej na šljaci.

Karlos Alkaras: Iz meča u meč igra sve bolje!

Novak Đoković trenutno vodi bitku sa samim sobom i zavisno od toga koliko bude mogao da prkosi vremenu trajaće i njegova era, međutim predstavnici nove generacije u niskom startu čekaju da preuzmu primat i izađu iz sijenke najboljeg svih vremena.
U moru tenisera novog talasa izdvojili su se Janik Siner i Karlos Alkaras koji su već najavili da će u godinama koje slijede preuzeti glavne uloge i boriti se za epitet najboljeg u post novakovoj eri. Rivalstvo između Španca i Italijana već ima devet poglavlja, a na Rolan Garosu će dobiti i deseto s obzirom na to da je Alkaras savladavši Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (3), 6:4, zakazao borbu za finale protiv tenisera koji će narednu nedelju dočekati kao prvi reket svijeta.
Po brejk na otvaranju i zatvaranju prvog seta bili su dovoljni da Alkaras protiv Cicipasa za 32 minuta stigne do seta. Na krilima stečene prednosti Španac je sjajno otvorio naredni set i vezao tri gema, međutim Cicipas je imao spreman odgovor, te je nadoknadivši zaostatak izborio taj-brejk u kojem nije mogao da potpuno neutrališe minus.
Dva seta prednosti predstavljala su preeliku zalihu, te je Alkaras rutinski stavio tačku na susret pretočivši novi brejk u treći osvojeni set i pobjedu ostvarenu za dva sata i 18 minuta.
Novi susret sa Sinerom za Španca će biti prilika da stigne do šeste pobjede protiv velikog rivala, dok će Italijan pokušati da peti put trijumfuje u međusobnim susretima.
Obojici tenisera polufinale je do sada najviši domet na Rolan Garosu, te će se boriti za prvo finale prestižnog gren slema.

Janik Siner: Kakvu motivaciju tek sad ima ovaj dečko!

Nikola Pjetranđeli, Adrijano Panata, Frančeska Skjavone, Flavija Peneta činili su italijanske ljubitelje tenisa ponosnim, ali je Janik Siner već sada nadmašio sve pomenute i postao prvi igrač sa Čizme koji je zagospodario prvim mjestom na svijetu. U trenutku kada je Novak Đoković saopštio da se uslijed povrede koljena oprostio od učešća na Rolan Garosu, momak iz Južnog Tirola je igrao četvrtfinalni meč Kupa Musketara protiv Grigora Dimitrova i još nije znao za informaciju da je i metamatički osigurao prvo mjesto.
Bio je Siner maksimalno fokusiran na teren i bez ikakvih poteškoća savladao apsolutnog autsajdera. Pokazao je Bugarin da nema oružja da priprijeti 23-godišnjaku na šljaci i izgubio 3:0 (6:2, 6:4, 7:6). Bio bi red da sada ATP ili Rolan Garos simbolično pripreme tortu za novog prvog igrača sveta, a ona bi morala da bude napravljena od šargerepa. Vrvijeli su teniski stadioni od narandžaste boje u prethodnih godinu dana, kreativni kostimi ukazivali su na Sinerov nadimak i nosili osvajača Australijan Opena do ulaska u istoriju italijanskog sporta.
Uprkos problemima s povredom koji su Janika koštali boljih rezultata na turnirima koji su prethodili drugom grend slemu u sezoni, Siner je došao do polufinala praktično neoznojen. Doduše, mora se priznati i da mu je žrijeb išao na ruku, budući da je Grigor Dimitrov idealan protivnik za četvrtfinale grend slema na šljaci.
Jeste “Bejbi Federer” značajno podigao nivo igre tokom 2023. i 2024. godine i podsjetio zašto je u mlađim danima nazivan naslednikom Švajcarca, ali je njegova igra na šljaci najmanje opasna od svih podloga. Da za rivala u prošloj rundi nije dobio Huberta Hurkača, takođe igrača čiji su limiti na pomenutoj podlozi izraženi, teško bi 33-godišnjak iz Haskova uopšte i došao do četvrtfinala.

Naš prijedlog:

Alkaras kao blagi favorit ulazi u ovaj meč, kvota na njegov trijumf je 1.70 u MozzartBet kladionici. Trijumf Sinera plaća se kvotom 2.20.

Ogromna borba je nešto što opravdano očekujemo od ovog meča, pa vam shodno tome predlažemo i igru UG+ (granica 37.5) po kvoti 1.80 u MozzartBet kladionici. Prvi set bi po nama trebao biti veoma neizvjestan, pa smo mišljenja da je igra 1S-UG+ (granica 9.5) veoma primamljiva, a plaća se kvotom 1.75 u istoj kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom 1S-UG+ (granica 10.5) po kvoti 3.05 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.