Tiket dana (nedelja, 16.06.2024)

Tiket dana

Trećeg dana na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj na teren izlazi selekcija Srbije. Rival je najjači mogući, reprezentacija Engleske, ali i ostala dva duela biće zanimljiva. Kvote su važile u momentu sastavljanja predloga.

Poljska – Holandija – 2 @ 1.60 u King

Ronald Kuman je kao fudbaler sa Holandijom postao evropski prvak 1988. godine u Nemačkoj, a sada će pokušati to da uradi i kao selektor na istom mestu. Pitanje je koliko je to relano, on u sastavu nema Van Bastena, Gulita, Rajkjarda ali ni nekog drugog Kumana. Ipak, Lale spadaju u gornji dom evrpskog fudbala i njihov eventualni trijumf svakako ne bi bio senzacija. Na startu igraju protiv Poljske, selekcije od koje nisu izgubili punih 45 godina. Poljacima je ovo peto uzastopno Evropko prvenstvo, a zanimljivo je da su prvi put zaigrali na kontinentalnoj smotri 2009. godine i od tada su stalni učesnici, sa samo jednim četvrtfinalom. Do Nemačke su stigli posle baraža u Ligi nacija pošto su u grupi bili iza Albanije i Češke. U prvoj utakmici selektor Mihal Probješ neće moći da računa na udarni dvojac Levandovski – Milik, a očekuje se da napadač Barselone igra već u drugoj utakmici na turniru. Holandija ne bi smela da propusti priliku da pobedi u ovom meču. Za dvojku se u kladionici King dobija kvota 1.60.

Slovenija – Danska – 2 @ 1.72 u King

Slovenci su samo jednom, od osamostaljenja, igrali na Evropskom prvenstvu. To je bilo 2000. godine ali nisu prošli grupnu fazu. Novo učešće započenju duelmo sa Danskom, selekcijom sa kojom su bili u istoj grupi i u kvalifikacijama za ovo prvenstvo. U grupi su Vikinzi bili uspešniji, slavili u Kopenhagenu i remizirali u Stožicama i zato su na kraju bili pobednici grupe. To za Sloveniju nije toliko važno, najbitnije je da su stiglu na EURO. Selektor je iskusni Matjaž Kek, čovek koji je s Rijekom prekinuo dugogodišnju dominaciju Dinama u hrvatskom prvenstvu, ali je od tog događaja prošlo mnogo vremena. Danska se mora uvek maksimalno uvažavati, pre 32 godine su otišli na Evropsko prvenstvo kao zamena za Jugoslaviju i vratili se sa krunom iz Švedske. Imaju vrlo skladan tim, bez velike zvezde, ali su apsolutno svi fudbaleri iskusni ”legionari”. U poslednje dve pripremne utakmice Danci su odigrali odlično protiv skandinavskih rivala, Švedske i Norveške, pa nam se čini da su u dobroj formi što bi mogli da demonstriraju u meču sa Slovenijom. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.72.

Slavija Mozir – Minsk – 1/1 @ 1.87 u King

Ekipa iz Mozira je na fantastičan način započela sezonu u beloruskoj Višaji. U prvih 6 kola imali su 5 pbeda i jedan remi i šepurli se na vrhu tabele. Sada su u maloj krizi, nemaju pobedu već pet kola, a posle tri uzastopna poraza sada su vezali dva remija. Dakle, opet stvari idu na bolje, Slavija i nije ekipa koja može da se bori za titulu ali bi mogla da nadmaši prošlogodišnje sedmo mesto. Priliku da prekinu niz bez trijumfa imaju u duelu sa slabim Minskom. Klub iz beloruske prestonice još nema pobedu, jedini u ligi, a teško da će se to promeniti nakon gostovanja u Moziru. U prošlom kolu su odigrali bez golova protiv Soligorska, do pre dve sezone najboljim beloruskim timom koji je sada na samom dnu opterećen velikom kaznom Saveza pa su još u minusu s bodovima. Svakako je Slavija bolji tim i da će pobediti u ovom meču. Problem je mala kvota za jedinicu pa smo pokušali da je popravimo prelazom 1/1. Za njega se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.87.

Egerusund – Valerenga – 2,3+ @ 2.70 u King

Ni Valerenga ni Egersund prošle godine nisu igrali u drugoj ligi Norveške. Valrenga je bila stabilan prvoligaš koja je potpuno nenadano završila u OBOS ligi dok je Egersund zasluženo treću ligu zamenio drugom. Posle 12 odigranih kola oba tima se nalaze u vrhu tabele, na drugom odnosno trećem mestu. Lider je Kongsvinger sa 25 bodova, Valerenga je sakupila dva manje a Egersund tri. U elitu ulaze direktno dve prvoplasirane ekipe i treba očekivati veliku borbu između ova tri tima, ali i Brinea, Stabeka, a možda i još po nekog. Valernega se, posle nešto slabijeg starta, privikla na igranje u ovom rangu, pa su sada u seriji od četiri vezane pobede sa čak 16 datih golova. To je četiri u proseku ali i Egersund zna da postiže golove i trenutno je najefikasniji tim lige sa 30 datih pogodaka u 12 utakmica. Međutim, ovaj tim dosta golova i prima, do sada im se mreža zatresla 24 puta i slabije odbrane imaju samo dve poslednjeplasirane ekipe. Zato predlažemo dvojku ali i bar tri gola na meču. Za 2,3+ kvota je 2.70 u kladionici King.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici King iznosi 13.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.