TIP DANA: Poljska – Holandija: Koliko mogu Poljaci bez Levandovskog?

Treći dan Evropskog prvenstva u fudbalu nam donosi tri izuzetno zanimljiva duela, a ovog puta smo za vas pripremili duel koji će biti odigran u Hamburgu, gde će snage odmeriti selekcije Poljske i Holandije.
Zanimljivo je da su i jedna i druga reprezentacija pred početak prvenstva imale nekoliko problema sa povredama, a prednjači izostanak Levandovskog u taboru Poljaka, ali i De Jonga i Kopmejnersa za koje je definitivno završeno ovo Evropsko prvenstvo.
Početak ovog meča između Poljske i Holandije je zakazano za 15 časova.

Poljska: Kako će Poljaci bez Levandovskog?

Poljaci su dva puta na Mundijalima dolazili do sjajnog trećeg mestsa, i to 1974. godine u Nemačkoj, ali i 1982. godine u Španiji. Između ta dva Svetska prvenstva, ova reprezentacija je došla i do sjajnog petog mesta, i to je otprilike sve pozitivno od ovog tima što smo do sada imali prilike da vidimo na velikim takmičenjima.
Veoma je interesantno da je ova selekcija do svog premijernog plasmana na Evropsko prvenstvo stigla tek 2008. godine, a za najveći uspeh na EURU slovi peto mesto 2016. godine u Francuskoj, kada su Poljaci u meču za polufinale poraženi od Portugala i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Na poslednjem Mundijalu Poljska je stigla do plasmana u nokaut fazu, što je naravno bio i primarni cilj, ali je tamo ova selekcija zaustavljena od Francuske, koja je nešto kasnije poražena u velikom finalu od Argentine.
Što se tiče poslednjeg Evropskog prvenstva, Robert Levandovski i drugari su eliminisani još u grupnoj fazi, i to pošto je ova selekcija završila na poslednjem mestu grupe E sa samo jednim osvojenim bodom.
Pre svega, moramo reći da se vrlo lako može desiti da Poljaci za ovaj EURO budu uskraćeni za Roberta Levandovskog koji se povredio neposredno pred početak turnira, i kako sada stvari stoje njegov povratak je planiran za drugu fazu, a veliko je pitanje da li će tamo biti i Poljaka, i na prvi pogled deluje da će dosta toga zavisiti od ishoda ovog premijernog meča, gde ovaj tim svakako nije favorit protiv Holandije.
U izostanku fudbalera Barselone, najviše se očekuje od Zelinskog, koji nije imao preterano dobru sezonu, a od ostalih fudbalera izdvajamo Kivijora, Frankovskog, Modera ali i golmana Ščesnog.
Inače, u kvalifikacijama za EURO Poljaci su zauzeli treće mesto u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Češku i prvoplasiranu Albaniju, a u baražu je ova selekcija bila bolja u velikom finalu od Velsa, koji je savladan u Kardifu nakon boljih izvođenja jedanaesteraca.
Za kraj, pred početak Evropskog prvenstva su puleni Mihala Probježa odigrali dva susreta i ostvarili isto toliko trijumfa i to protiv nimalo naivnih selekcija Turske i Ukrajine, što je svakako sjajna uvertira pred premijeru na EURU, na kojoj će ponavljamo ova selekcija biti bez svog najboljeg fudbalera Roberta Levandovskog.

Holandija: Ako se kockice poklope, Lale mogu i do velikog finala!

Nakon jednog perioda u kom Holandije nije bilo na velikim takmičenjima, popularne Lale su poslednjih godina ponovo uspostavile kontinuitet.
Podsećamo vas ova selekcija je propustila Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, ali i Mundijal 2018. godine u Rusiji, pa je primarni cilj bio plasman na sledećem velikom takmičenju, odnosno EURU 2020. godine, koji je zbog pandemije koronavirusa odigrano godinu dana kasnije.
Tamo je ovaj tim bez većih problema uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu, ali su tamo Oranje mimo svih očekivanja eliminisane od Češke.
Na poslednjem velikom takmičenju su Holanđani ostavili dosta dobar utisak pošto je ova selekcija eliminisana u četvrtfinalu od Argentine, u jednom spektakularnom susretu, koji je vrlo verovatno uz finalni susret bio i najbolji u Kataru.
Radi se o jednog zaista vrhunskoj generaciji Lala koju naravno predvode nešto iskusniji Van Dajk, Depaj i Vajnaldum, ali ne smemo nipošto zaboraviti ni mlade nade poput Ćavija Simonsa, Gravenberha i Frimponga iza kog je nestvarno dobra sezona u Leverkuzenu, sa kojim je ovaj fudbaler stigao do prvog naslova prvaka Nemačke u istoriji.
Utisak je da bi Holanđani bili smatrani i za jednog od glavnih favorita za osvajanje EURA da ovaj tim neposredno pred početak šampionata nije ostao bez dva izuzetno važna šrafa u veznom redu – De Jonga i Kopmejnersa, koji su se povredili.
Ako se osvrnemo na kvalifikacije, Holandija je na kraju stigla do drugog mesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Francusku, a to je naravno bilo dovoljno za plasman na završni turnir.
U pripremnom periodu su puleni Ronalda Kumana odigrali dva prijateljska susreta. U prvom je demolirana selekcija Kanade sa više nego ubedljivih 4:0, da bi u drugom ova selekcija bila bolja i od Islanda, koji je samo par dana pre toga slavio na gostovanju kod Engleske. Taj meč je završen takođe sa 4:0, a strelci su ovog puta bili Simons, Van Dajk, Malen i Vegorst, pa je sasvim izvesno da nakon osam postignutih golova u dva pripremna meča i niti jednog primljenog, Lale u veoma lepom raspoloženju započinju svoju misiju na Evropskom šampionatu u Nemačkoj.

Naš predlog

Poljska je jedna selekcija sa Levandovskim, a potpuno druga bez fudbalera Barselone, pa automatski je Holandija zbog neigranja ovog igrača veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa dvojkom, za koju je kladionica Primobet pripremila koeficijent 1.56.

Deluje zaista da će Holanđani od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Poljaka, i biće veliko iznenađenje ukoliko Lale ne uspeju da postignu makar dva pogotka, pa vam zato preporučujemo da se oprobate sa igrom G2+ a sve to uz kvotu 1.77.

Za kraj, smatramo da nas očekuje jedan susret sa dosta pogodaka, a na sve to je utisak da su strelci baš raspoloženi na startu šampionata Evrope, pa vam ovde savetujemo da odigrate igru 3+ koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.