DERBI DANA: Austrija – Francuska: Trikolori kreću u osvajanje Evrope preko Austrije!

U ponedeljak nas očekuju novi mečevi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a i ovaj dan nam donosi tri izuzetno zanimljiva duela.
Po našem mišljenju se derbi dana igra na Merkur Areni u Dizeldorfu gde će snage odmeriti selekcije Austrije i Francuske.
Početak susreta između ove dve reprezentacije je na programu od 21h.

Austrija: Ragnik je preporodio Austrijance!

Austrijanci su svoje najbolje rezultate na velikim takmičenjima ostvarili baš davno, bolje rečeno na drugom Mundijalu koji je 1934. godine odigran u Italiji, kada je ova selekcija zauzela četvrto mesto, ali i dvadeset godina kasnije, kada su Austrijanci stigli do fenomenalnog trećeg mesta, pošto je ova reprezentacija u borbi za tu poziciju savladala Urugvaj sa 3:1.
Nakon toga je ova selekcija u Argentini 1978. godine, ali i u Španiji 1982. godine uspela da dođe do plasmana u četvrtfinale, međutim, dalje od toga se nije moglo.
Daleko manje uspeha su Austrijanci imali na prvenstvima Evrope, a zanimljivo je da je Austrija do svog prvog plasmana na završni turnir EURA ostvarila 2008. godine, ali ne zato što je ovaj tim bio dobar u kvalifikacijama, već zato što je to prvenstvo odigrano upravo u Austriji i Švajcarskoj.
Tamo je ova selekcija eliminisana u grupnoj fazi, a jedini put kada je austrijski nacionalni tim uspeo da dođe do plasmana u doigravanje se desio pre tri godine, pošto je ova selekcija takmičenje u grupi završila na drugom mestu u grupi uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasiranu Holandiju.
U osmini finala su Austrijanci naišli na Italiju, a regularni deo tog meča je završen bez pogodaka, da bi Azuri koji su kasnije stigli i do trofeja u produžecima slavili sa 2:1.
Kada se radi o prethodnim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, pre svega moramo pomenuti da je selektorsku klupu Austrije pre početka pomenutih kvalifikacija preuzeo Ralf Ragnik, i iz ove perspektive je to bio fenomenalan posao.
Naime, kvalifikacije je ovaj tim završio na drugom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Belgiju, pa je ostvaren primarni cilj, a to je naravno plasman na EURO.
Na osam odigranih mečeva puleni Ralfa Ragnika su ostvarili šest trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to na domaćem terenu od upravo Belgije, u jednom sjajnom duelu koji je završen rezultatom 2:3.
Velike ambicije imaju Austrijanci na ovom turniru, a čini se da će primarni cilj biti plasman u nokaut fazu i to iz ove perspektive ne bi smeo da bude problem.
Što se samog tima tiče, zbog povrede neće biti prve zvezde Alabe, pa se najviše očekuje od Sabicera, Baumgartnera i Lajnera, uz podatak da sva trojica igraju na sredini terena, ali ne treba otpisati ni iskusnog Marka Arnautovića, koji predvodi napad ove selekcije.
U pripremnom periodu su Austrijanci odigrali dva meča i to protiv Srbije koja je savladana sa 2:1, ali i protiv Švajcarske, sa kojom je ova selekcija remizirala rezultatom 1:1.

Francuska: Trikolori ponovo jedan od glavnih kandidata za trofej!

Francuzi poslednjih godina redovno dolaze do završnice na velikim takmičenjima, a izuzetak je bio na prošlom Evropskom prvenstvu kada su Trikolori mimo svih očekivanja eliminisani još u osmini finala i to od Švajcarske nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca.
Pre toga, ali i posle toga je ovaj tim veoma zanimljivo vezao čak tri finala. Krenimo od 2016. godine, na prvenstvu Evrope koje je odigrano upravo u Francuskoj, kada su puleni selektora Dešama poraženi u velikom finalu protiv Portugala, nakon gola Edera u produžecima.
Ipak, već na sledećem velikom takmičenju, Mundijalu u Rusiji, Trikolori su stigli do naslova prvaka sveta, i to pošto je u velikom finalu savladana Hrvatska, bez većih problema. Posle toga je usledilo već pomenuto Evropsko prvenstvo na kom se Francuzi nažalost nisu proslavili, da bi nakon toga ova selekcija ponovo zablistala na Mundijalu i bez većih problema stigla do plasmana u finale, a tamo su Francuzi nažalost poraženi od Argentine, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, a utisak je da je to bilo najbolje finale svih vremena.
Nakon poraza u finalu Dešam je ostao da sedi na klupi Trikolora, a deluje da se njemu nema šta preterano ni zameriti, pošto pominjemo da je čovek na tri od poslednja četiri velika takmičenja doveo svoju reprezentaciju do finala, uz napomenu da su dva izgubljena.
Ponovo Francuzi raspolažu sa jednim neverovatnim timom, a najviše se naravno očekuje od Kilijana Embapea, koji je u međuvremenu prešao u redove Real Madrida, u dugo najavljivanom transferu.
Pored njega, tu su još i Grizman, vremešni Žiru, povratnik Kante, dok u zadnjoj liniji tima imamo fudbalere poput Ernandeza, Pavara, Salibe i Kundea, pa je na prvi pogled jasnot da Trikolori nemaju slabu tačku u timu, i sigurno je da je ova selekcija uz Engleze glavni favorit za najviši mogući plasman.
Kvalifikacije su Francuzi naravno završili na prvom mestu na tabeli uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirane Holanđane, a na osam odigranih mečeva Francuzi su ostvarili čak sedam trijumfa, uz jedan remi, i to u poslednjem kolu protiv Severne Makedonije kada je već sve bilo rešeno po pitanju plasmana na Evropsko prvenstvo.
Poput Austrije i Francuska je odigrala dva pripremna duela pred EURO, i to protiv Luksemburga kada je bilo čak 3:0, ali i protiv Kanade, što je bila generalna proba pred Evropsko prvenstvo, a pomalo neočekivano je taj susret završen bez pogodaka.

Naš predlog

Naravno, Francuzi su na papiru kvalitetniji rival, ali pre svega smo mišljenja da će nam ovaj duel u Dizeldorfu doneti dosta pogodaka, pa je topla preporuka da okušate sreću sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.72.

Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da se oprobate i sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

U poslednje vreme su Trikolori sigurni na otvaranjima velikih takmičenjima, a kako sada stvari stoje deluje da će to biti slučaj i večeras, bez obzira što se radi o veoma kvalitetnom rivalu, pa vam predlažemo da odigrate 2 za koju je Meridianbet odredio koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.