DERBI DANA: Španija – Italija: Ko je rekao bod zadovoljava i jedne i druge?

U četvrtak nas očekuje veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam ponovo donosi tri meča sa EURA, uz konstataciju da se derbi dana igra na Veltins Areni u Gelzenkirhenu gde će snage odmeriti Španija i Italija, što će ujedno biti i repriza polufinala sa prošlog Evropskog prvenstva. Ono što je na prvi pogled vidljivo je da bi bodom bila zadovoljna i jedna i druga selekcija, pošto u novom sistemu EURA gotovo sigurno prolazite dalje sa četiri osvojena boda.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h
.

Španija: Furija zablistala u prvom kolu!

Španci su na prošlom Evropskom prvenstvu stigli do polufinala, gde je ova selekcija eliminisana baš od Italije i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Ipak, i pored te eliminacije svi su konačno imali dosta razloga za zadovoljstvo, što nažalost nije bio slučaj na Svetskom prvenstvu, kada je Furija eliminisana već na prvoj prepreci u osmini finala, i to od Maroka, što je naravno bilo veliko iznenađenje.
Nakon Mundijala je Luis Enrike podneo ostavku, a na njegovo mesto je postavljen Luis de la Fuente, što je sasvim sigurno bilo nešto čemu se malo ko nadao, međutim, kako sada stvari stoje deluje da je to bilo najbolje moguće rešenje.
Španci su izuzetno bledo startovali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a praktično na startu je ova selekcija poražena na gostovanju kod Škotske sa 2:0.
Ipak, kako je vreme prolazilo nekadašnji evropski i svetski šampion je podizao svoju formu i na kraju stigao do prvog mesta na tabeli, i naravno plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.
Čovek od koga najviše zavisi igra Španaca je naravno Rodri, dok je za golove zadužen Morata. Utisak je da Furija nije preterano kvalitetna u zadnjoj liniji tima, međutim, ne smemo zaboraviti dva odlična beka, Karvahala i Kukurelju, uz konstataciju da je na klupi i Grimaldo, koji je imao nestvarno dobru sezonu u Leverkuzenu.
U prvom kolu Evropskog prvenstva Furija je odigrala jednu od najboljih partija na velikim takmičenjima u poslednjih dvadesetak godina, pošto je ova selekcija bez većih problema savladala Hrvatsku, a taj duel je završen rezultatom 3:0. Golove za Špance postigli su Ruiz, Morata i Karvahal, a moramo pomenuti i podatak da su Vatreni u finišu meča prvo promašili jedanaesterac, a potom je ovoj selekciji i poništen pogodak nakon odbitka. Sve u svemu, Španija je potpuno zasluženo stigla do trijumfa na tom duelu, i ako puleni Luisa de la Fuenta izbore makar remi na ovom duelu protiv Italije, gotovo sigurno će izboriti plasman u nokaut fazu EURA, jer su po novom sistemu četiri boda gotovo sigurno dovoljna za plasman u osminu finala. Ipak, sigurno je da će Furija dati sve od sebe da se revanšira Italijanima za poraz u polufinalu prošlog Evropskog prvenstva, što naravno neće biti nimalo lak zadatak.

Italija: Mogu li Azuri da odbrane naslov prvaka?

Prošlo Evropsko prvenstvo će svim Italijanima dosta dugo ostati u sećanju, pošto je ova selekcija kada je malo to mogao da pretpostavi, došla do naslova prvaka Evrope. Tada je na klupi Azura sedeo Roberto Mančini, a u velikom finalu su Azuri savladali Englesku koja je taj meč igrala praktično pred domaćom publikom, pošto je finale odigrano na Vembliju. Ni to Gordom Albionu nije pomoglo da izbegne poraz, a za najboljeg igrača turnira proglašen je golman Donaruma, koji je čitavim tokom šampionata branio na vrhunskom nivou.
Još se euforija od osvajanja EURA nije ni stišala, ali Italijani nisu drugi put zaredom uspeli da dođu do plasmana na Svetsko prvenstvo, i to pošto je ova selekcija eliminisana u polufinalu baraža od Severne Makedonije. Mimo svih očekivanja su Makedonci slavili u Palermu, a taj meč je završen rezultatom 0:1.
Nakon svega toga, Roberto Mančini je prihvatio basnoslovnu ponudu Saudijske Arabije, a za novog selektora imenovan je Lučano Spaleti, koji je malo pre toga stigao do naslova prvaka Italije sa ekipom Napolija, što je takođe predstavljalo veliko iznenađenje.
Nisu Italijani ponovo blistali u kvalifikacijama, a na kraju je ova reprezentacija ipak nekako stigla do dobe drugog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Ukrajina. Upravo ove dve selekcije su u poslednjem kolu odigrale međusoban duel, na kom je domaćin bila Ukrajina, a na kraju nije bilo pobednika, ali i ni golova, što je zbog boljeg međusobnog skora bilo dovoljno Italijanima da dođu u situaciju da brane naslov prvaka Evrope.
Nema više velikih imena poput Bađa, Totija, Del Pjera, Neste, Maldinija, međutim, Lučano Spaleti je za veoma kratko vreme napravio tim koji je spreman da se “pobije” sa svakom ekipom. Najviše se nekako očekuje od Barele, koji gospodari sredinom terena, mada ne smemo zaboraviti ni trenutno prvog špica Skamaku, iza kog je fenomenalna sezona u Atalanti, sa kojom je stigao do trofeja u Ligi Evrope.
U prvom kolu su izabranici Lučana Spaletija uspeli da dođu do trijumfa protiv Albanije, i to dosta teže nego što su svi očekivali, a taj duel je završen rezultatom 2:1. Odmah na samom startu meča šok, pošto je Albanija već u prvom minutu stigla do prednosti, ali su Azuri već do šesnaest minuta uspeli da preokrenu rezultat i to golovima Bastonija i Barele. Nije Albanija do kraja imala nekih većih prilika, međutim, Italijani su do kraja meča morali da strepe, ali je ipak sačuvana mreža i zabeležen prvi trijumf na EURU.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, i jednoj i drugoj selekciji na ovom duelu odgovara nerešen ishod, i na kraju se vrlo lako može i desiti da nam ovaj duel ne donese pobednika, a pored toga, smatramo da Azuri gotovo sigurno neće doživeti poraz na ovom duelu pa je najbolje da se fokusirate na duplu šansu X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.69.

Nije isključeno da nam ovaj duel u Gelzenkirhenu donese makar po jedan pogodak na obe strane, zbog čega vam hrabro savetujemo da se fokusirate na igru GG, a sve to uz sjajnu kvotu 1.97 u Meridianu.

Za kraj, Italijani će po našem mišljenju sasvim sigurno postići makar jedan pogodak na ovom duelu protiv Španije, a kvota za tu u kladionici Meridianbet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.