MEČ DANA: Danska – Engleska: Mogu li se Danci “izvaditi” protiv Engleza?

Danska i Engleska će u okviru 2. kola Evropskog prvenstva grupe C, na stadionu Dojče Bank u Frankfurtu, odmjeriti snage i tražiti nove bitne bodove za prolazak ove neizvjesne grupe. Danci su kao što dobro znamo remizirali u prvoj utakmici protiv Slovenije, što svakako nije start koji su oni zamišljali. Engleska nije mnogo toga pokazala u meču sa Srbijom ali je na kraju ipak upisala 3 boda i trenutno su lideri u ovoj grupi. Utakmica je na programu od 18 časova, a pravdu će dijeliti Portugalac Soraeš Dijaš.

Danska: U drugom meču moraju mnogo bolje!

Ako se neki ishod iz prvog meča grupe C između Slovenije i Danske mogao smatrati odgovarajućim za reprezentaciju Srbije, onda je to remi. Rezultatom 1:1 okončan je okršaj na Štutgart Areni, ali za stručni štab Orlova još važnije da su obje selekcije pokazale svoju svijetlu i tamnu stranu, dosta su oscilirale i stavile do znanja našoj selciji da nema čega da se plaši.
Danska je prvo poluvrijeme odigrala u izuzetno visokom ritmu, sa dosta brzih dodavanja i riješenja na protivničkoj polovini i zasluženo vodila golom Kristijana Eriksena od 17. minuta. Sastav Kaspera Hjulmanda je do kraja prvog poluvremena propustio nekoliko odličnih prilika da razriješi pitanje pobjednika, a onda je potpuno podbacila u nastavku meča, ostala bez ritma i kontrole lopte, što su Slovenci kaznili i došli do velikog boda srećnim golom Erika Janže u 77. minutu.
Benjamin Šeško je zapucao i samo minut prije gola Kristijana Eriksena u 17. minutu. Udarac sjajnog napadača Lajpciga je tada prohujao pored lijeve stative danskog gola i zaustavio dah dobro raspoloženim navijačima njihove selekcije, s obzirom da je Hjulmandov tim dominirao do tog trenutka. Ipak, već u narednom napadu Danci su bili u stanju opšte euforije. Aleksandar Bah je brzo izveo aut, Jonas Vind lukavo odigrao petom, a prazan prostor je iskoristio Eriksen i poslao loptu uz samu lijevu stativu. Upravo je Eriksen bio taj koji je nakon vođstva najviše prijetio golu Slovenije. Mogao je sve da riješi u 44. minutu, ali je njegov udarac prohujao preko prečke gola Jana Oblaka.
Hjulmand je zakasnio sa izmjenama, pošto je prvu napravio tek u 78. minutu, uvođenjem Joakima Melea umjesto Viktora Kristijansena. Pet minuta kasnije na terenu su se našli i Jusuf Poulsen, Kasper Dolberg i Kristijan Norgord, dok je Tomas Dilejni ušao u 89. minutu, umjesto Hjulmanda. Sve to je samo pomoglo Danskoj da zaustavi nalete Slovenije, ne i da ozbiljnije ugrozi gol Jana Oblaka, pa je ostalo ravnopravnih 1:1.

Engleska: Sautgejt bi da začepi usta kritičarima!

Mnogi su u Srbiji, kako se Euro približavao, strahovali od masakra u Gelzenkirhenu, od ubjedljivog poraza na otvaranju, koji bi Orlovima umanjio šanse i za treće mjesto u grupi. Niti se težak poraz dogodio, niti je A selekcija zaslužila da prvenstvo počne sa gol razlikom u debelom minusu. Na kraju će se pamtiti da je srpski tim na otvaranju Eura 2024 stradao od gola Džuda Belingema iz 13. minuta. A nakon što je Predrag Rajković maestralnom intervencijom iz 77. minuta spriječio Harija Kejna da zatvori utakmicu, krenula je najezda Orlova kojima je nedostajala konkretizacija.
No, natjerali su Piksijevi puleni Džona Stounsa i Marka Guehija, ma kompletan tim Engleske, da se ozbiljno preznoji kako se meč bližio kraju. Obigravali su oko šesnaesterca, pretili, tjerali Pikforda da boksuje loptu, štopere da je jure glavom, pa nešto ranije i navijače Gordog Albiona da zaćute kada je Dušan Vlahović zavrnuo loptu u njihov šesnaesterac. Ali nije Srbija napadala samo kada je “dotjneralo cara do duvara”. Nakon jalovog prvog, činila je to znatno učestalije u drugom poluvremenu.
Vicešampion Evrope stigao je u Njemačku kao prvi favorit za krunu, ali posle poraza od Islanda u generalnoj probi na Vembliju uvukao se nemir u redove Gordog Albiona. Dobar start, dominacija u prvih 20 minuta protiv Srbije, ali u ostalom dijelu meča Orlovi su bili ravnopravan rival. Na kraju sjajan prodor Bukaje Sake i odlična egzekucija Džuda Belingem bilo je dovoljno za tri boda Ostrvljana.
Nisu Englezi pokazali na premijeri zašto ih mnogi vide na kontinentalnom tronu. Posle meča selektor Garet Sautgejt je bio miran i zadovoljan sa tri boda na startu Evropskog prvenstva.
Engleske novinare najviše je zanimala odluka da Trent Aleksander Arnold bude zadnji vezni sa Deklanom Rajsom. Sautgejt je insistirao tokom pripremnih utakmica, ali i na premijeri na EP, da TNT bude partner radilici Arsenala. Aleksander Arnold je bio u velikoj mjeri uključen u igru, ali imao je i greške. Posle njegovog loše reakcije, Aleksandar Mitrović je imao šansu za izjednačenje odmah posle pogotka Belingema.
Engleska je pregrmjela možda i najtežu prepreku, težu i od Danske iz razloga što je prvi meč u grupi i to obično umije da bude problem za svakoga.

Naš prijedlog:

Engleska očekivano kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf je 1.70 u MozzartBet kladionici. Trijumf Danse plaća se kvotom 5.50, dok za neriješen ishod dobijamo kvotu 3.50.

Englezi su osvojili tri boda u prvoj utakmici i to je sigurno najbitnije za njih. Danci sa druge strane nisu startovali onako kako su željeli pa će sigurno u ovom meču htjeti da se “čupaju”. Po svemu sudeći gledaćemo jednu efikasnu utakmicu, pa vam shodno toga preporučujemo igru 3+ po kvoti 2.20 u MozzartBet kladionici. I jedna i druga selekcija imaju sjajne napadače i mišljenja smo da će se obje mreže zatresi barem po jednom. Kvota na igru GG iznosi 2.05, dok za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa igrom GG3+ po kvoti 2.80 takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.