DERBI DANA: Holandija – Francuska: Ulog je prvo mesto na tabeli i plasman u nokaut fazu!

U petak nas očekuju nova tri veoma zanimljiva susreta sa Evropskog prvenstva koje se igra u Nemačkoj, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Red Bul Areni u Lajpcigu, gde će fudbaleri Holandije ugostiti Francusku, što će svakako biti jedan od najvećih derbija prve faze turnira.
Holanđani su u prvom kolu savladali Poljake sa 2:1, dok su Francuzi bili bolji od Austrijanaca sa minimalnim rezultatom.
Početak ovog meča u Lajpcigu je zakazan za 21h.

Holandija: Lale baš retko pobeđuju Francuze!

Holanđani su sa velikim ambicijama stigli na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, međutim selektor ove selekcije Ronald Kuman se samo nekoliko dana pred početak turnira susreo sa ogromnim problemima.
Naime, Frenki De Jong i Timo Kopmejners su se povredili, pa je tako holandski stručnjak dva dana pred početak završnog turnira ostao bez dva fudbalera koja su imala mesto u startnoj postavi, a da stvari budu još gore i jedan i drugi igraju u veznom redu, što je barem na papiru, možda i najslabija tačka Lala.
Bilo kako bilo, nisu previše tugovali u taboru Oranja, a u prvom kolu je ova selekcija odmerila snage sa selekcijom Poljske, koja je takođe bila oslabljena za taj duel, pošto nije bilo povređenog Roberta Levandovskog koji je godinama unazad najbolji fudbaler ove selekcije.
Mimo svih očekivanja su Poljaci prvi došli do prednosti na tom duelu, ali su Lale preko Gakpa izjednačile već u prvom delu igre. Čitavim tokom susreta su puleni Ronalda Kumana napadali, i na kraju se to i isplatilo, ali tek u 83. minutu susreta kada je rezervista Vegorst pogodio praktično neposredno nakon što je ušao u igru. Do kraja nije bilo više promena rezultata, pa se nakon prvog odigranog kola Holanđani nalaze na deobi prvog mesta sa selekcijom Francuske, sa kojom će ova reprezentacija večeras i odmeriti snage u velikom derbiju ove grupe.
Ako se osvrnemo na kvalifikacije, Holandija je na kraju stigla do drugog mesta u grupi uz četiri boda manjka u odnosu na upravo prvoplasiranu Francusku, što to je naravno bilo dovoljno za plasman na završni turnir Evropskog prvenstva.
Inače, u pripremnom periodu su puleni Ronalda Kumana odigrali dva prijateljska susreta. U prvom je demolirana nimalo naivna selekcija Kanade sa više nego ubedljivih 4:0, da bi u drugom ova selekcija bila bolja i od Islanda, i to istim rezultatom, koji je samo par dana pre toga slavio na gostovanju kod Engleske.
Što se tiče međusobnih partija protiv Francuza, poslednji trijumf nad ovom selekcijom popularne Lale su ostvarile 2018. godine u premijernom izdanju Lige nacija kada je bilo 2:0, dok su pre toga Trikolori savladani još 2008. godine na Evropskom prvenstvu kada je bilo čak 4:1, uz podsećanje da su i jedna i druga selekcija tada imali dosta dobre ekipe, pa su tako Holandiju predvodili Van Nistelroj, Snajder, Van Persi, Roben i Van der Vart, dok su Francuzi u tom trenutku mogli da računaju na fudbalere poput Anrija, Riberija, Tirama, Makelelea i druge.

Francuska: Mogu li Trikolori do završnice turnira?

Godinama unazad Trikolori igraju na veoma visokom nivou na velikim takmičenjima, a zanimljivo je da je ova selekcija od 2016. godine i prvenstva Evrope koje je odigrano upravo u Francuskoj, pa sve do prošlog Mundijala, samo jednom propustili veliko finale velikog takmičenja, i to na prošlom Evropskom prvenstvu, kada su Francuzi neočekivano eliminisani od Švajcaraca u osmini finala, i to nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Kilijan Embape i drugari su igrali sjajno na prošlom Mundijalu, a na kraju je ova selekcija pomalo i nesrećno izgubila od Argentine, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pošto je regularni deo toka završen rezultatom 2:2, nakon čega smo videli po jedan gol na obe strane i u produžecima. Po mnogim mišljenjima je to bilo najbolje finala Mundijala svih vremena, ali se ovog puta Trikolori nisu proslavili, za razliku od Rusije 2018. godine, kada je ova selekcija na jedan izuzetno trijumfalan način stigla do naslova prvaka sveta, posle trijumfa u finalu nad Hrvatskom.
Duži niz godina na klupi ove selekcije sedi Didije Dešan, i pored ta dva izgubljena finala, nema se šta previše zameriti nekadašnjem fudbaleru Juventusa.
U prvom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj Francuzi su dosta teže nego što se to očekivalo uspeli da savladaju selekciju Austrije, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Ono što nikako nije dobro je podatak da je Embape na tom duelu polomio nos i njegov nastup za derbi meč ove grupe protiv Holandije je sve do juče bio pod velikim znakom pitanja, ali je onda obelodanjeno da će jedan od najboljih igrača današnjice na ovom duelu protiv Lala nastupiti sa zaštitnom maskom, koju će kako sada stvari stoje nositi sve do kraja turnira. Selektor Dešan je nakon meča sa Austrijom posebno pohvalio Kantea, koji se vratio u reprezentaciju, i to na velika vrata, pošto je bivši fudbaler Lestera i Čelsija proglašen za igrača utakmice.
Kao što smo već pomenuli, u kvalifikacijama su Trikolori bez većih problema stigli do prvog mesta na tabeli i to uz četiri boda viška u odnosu na Holandiju, koja je savladana i kući, ali i na strani.
Pred početak turnira je četa Didijea Dešana odigrala dva duela prijateljskog karaktera. Jednom je kao što se to i očekivalo savladan Luksemburg sa 3:0, da bi u poslednjoj pripremi pred Evropsko prvenstvo Francuska samo remizirala protiv Kanade, a taj meč je završen bez pogodaka.

Naš predlog

Veoma težak meč za prognoziranje, pošto se radi o dve sjajne ekipe. Kao što smo već napomenuli, na poslednjih osam međusobnih mečeva Trikolori su ostvarili čak sedam trijumfa, a samo jednom su Lale uspele da zabeleže trijumf, pa poučeni tom tradicijom prednost na ovom duelu dajemo Francuzima i savetujemo vam da se fokusirate na dvojku za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 2.15.

Naravno, golovi na Red Bul Areni u Lajpcigu ne bi smeli da se dovedu u pitanje, a mišljenja smo da će ih biti na obe strane, zbog čega vam savetujemo da okušate sreću sa igrom GG koju kladionica Superbet plaća sa kvotom 1.75.

Nije isključeno da upravo ovaj duel između Holandije i Francuske bude jedan od najefikasnijih na celom šampionatu, pa vam zato za kraj hrabro savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ za koju je kladionica Superbet odredila fantastičnu kvotu 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.