MEČ DANA: Peru – Čile: Mogu li Čileanci da se umešaju u borbu za naslov prvaka Južne Amerike?

Sinoćnjom utakmicom između Argentine i Kanade započelo je novo izdanje Kopa Amerike, koje se ovog puta igra u Sjedinjenim Američkim Državama, a za vas smo ovog puta analizirali duel između selekcija Perua i Čilea.
Početak duela između ove dve selekcije je zakazan za 02:00h.

Peru: Primarni cilj je plasman u nokaut fazu!

Peru je do sada dva puta u svojoj istoriji ovajao Kopa Ameriku, a poslednji put je to bio slučaj davne 1975. godine. U poslednjih nekoliko izdanja prvenstva Južne Amerike je ova selekcija zabeležila nekoliko sjajnih rezultata, a tu se pre svega misli na plasman u veliko finale 2019. godine u Brazilu, kada je upravo ova selekcija i savladala Peruance u finalu.
Na poslednjem izdanju Kopa Amerike Peru je stigao do polufinala, gde je ova selekcija eliminisana ponovo od Brazila i to sa minimalnim rezultatom, a u duelu za treće mesto je Kolumbija bila bolja od Perua i slavila sa 3:2, i to nakon gola Luisa Dijaza u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Veliko je pitanje koji su krajnji dometi ovo selekcije na ovom turniru, a ako se osvrnemo na sastav, najzvučnija imena su sasvim sigurno Gerero i Lapadula, mada ne smemo zaboraviti ni Advinkulu koji poslednjih sezona brani boje Boke Juniors, sa kojom je prošle godine stigao do velikog finala u Kopa Libertadoresu, i uspeo čak da postigne i pogodak.
Inače, trenutno Peruanci već igraju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će za dve godine biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku, a u ovom trenutku se Peruanci nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa dva osvojena boda, i već sada slobodno možemo pričati o tome da ova selekcija ima jako male šanse da dođe do plasmana na Mundijal.
Na šest odigranih susreta nekadašnji šampion Južne Amerike još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu je ova selekcija dva puta remizirala uz čak četiri poraza. U poslednjem kolu kvalifikacija su Peruanci remizirali na svom stadionu protiv Venecuele, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
U sklopu priprema za Kopa Amerika, izabranici selektora Fosatija su odigrali dva meča i to protiv Paragvaja kada nije bilo pobednika, al i protiv Salvadora koji je savladan sa minimalnim rezultatom.
Inače, poslednji međusobni susret između Perua i Čilea se desio sredinom oktobra prošle godine, kada su Čileanci na svom stadionu u sklopu kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo slavili sa 2:0.

Čile: Previše iskusna reprezentacija, ali da li je to dovoljno za plasman u nokaut fazu?

Čileanci su najveći uspeh na velikim takmičenjima ostvarili 1962. godine na Mundijalu koji je odigran upravo u njihovoj domovini, a tada je ova selekcija zauzela sjajno treće mesto.
Pored toga, Čile je još tri puta dolazio do plasmana u nokaut fazu, međutim, poražavajuće zvuči podatak da se ova selekcija na dva poslednja Mundijala nije ni kvalifikovala, i svakako da će u narednom periodu pored dobrog plasmana na prvenstvu Južne Amerike primarni cilj biti i plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano za dve godine u Sjedinjenim Američim Državama, Meksiku i Kanadi.
Ako se osvrnemo malo na učinak ove selekcije u Kopa Americi, do sada su Čileanci dva puta osvajali ovo takmičenje, i to dva puta zaredom 2015. i 2016. godine, a veoma zanimljivo je da je ova selekcija oba puta bila bolja od favorizovane Argentine, iako je 2015. godine Čile imao veliku podršku sa tribina, pošto je Kopa Amerika odigran upravo u ovoj zemlji.
Ovog puta neće biti Artura Vidala, ali su tu preiskusni igrači poput golmana Brava, potom Aleksisa Sančeza, Vargasa i Isle, ali i nešto mlađih Maripana i Pulgara. Svakako, utisak je da plasman u nokaut fazu ne bi smeo da se dovede u pitanje, međutim, dosta će zavisiti i od ovog uvodnog susreta koji ova reprezentacija igra protiv neugodnog Perua.
Trenutno Čileanci nastupaju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a u ovom trenutku se puleni Rikarda Gareke nalaze na osmom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i sedmoplasirani Paragvaj, a treba pomenuti da je to sedmo mesto ujedno i poslednje koje na kraju kvalifikacija donosi plasman na Svetsko prvenstvo, ruku na srce kroz baraž. Na šest odigranih susreta Čileanci su ostvarili samo jedan trijumf, dva remija i čak tri poraza, i ukoliko žele da dođu do plasmana na Mundijal, utisak je da fudbaleri ove selekcije moraju da igraju dosta bolje u nastavku kvalifikacija.
U poslednjem kvalifikacionom susretu Garekini izabranici su poraženi na teškom gostovanju kod Ekvadora, a taj duel je završen minimalnom pobedom domaćina.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo da je ipak Čile veliki favotit na ovom duelu, pa vam hrabro savetujemo da se oprobate sa dvojkom za koju je kladionica Primobet pripremila koeficijent 2.17.

Sva je prilika da će Aleksis Sančez i drugari uspeti da postignu makar dva pogotka Peruancima, pa vam zato savetujemo da usmerite fokus na igru G2+ uz kvotu 2.52 u kladionici Primobet.

Za kraj, smatramo da je najmanje što neugodna selekcija Perua može da uradi na ovom duelu protiv Čilea, to je da postigne makar jedan pogodak, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Primobet plaća sa kvotom 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.