DERBI DANA: Hrvatska – Italija: Za Vatrene važi pravilo, pobeda ili povratak kući!

Ponedeljak nam donosi nova dva veoma interesantna duela sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a derbi dana se bez ikakve sumnje igra na Red Bul Areni u Lajpcigu, gde će snage odmeriti polufinalista prošlog Mundijala, selekcija Hrvatske, ali i još uvek aktuelni šampion Evrope, reprezentacije Italije.
Ovaj duel je ujedno i meč biti ili ne biti za Hrvate, koji samo pobedom mogu da ostanu u igri za prolaz u narednu fazu, dok bi i Italijani dobrano sebi mogli da zakomplikuju situaciju.
Početak ovog susreta između ove dve izuzetno kvalitetne selekcije je zakazan za 21h.

Hrvatska: Meč odluke za Vatrene!

Hrvatska u poslednje vreme blista na velikim takmičenjima, pa je tako ova selekcija na dva poslednja Mundijala prvo uspela da dođe do velikog finala, i to 2018. godine u Rusiji, i izgubi taj meč od Francuske, a potom i stigne do trećeg mesta četiri godine kasnije u Kataru, pošto je u susretu za treću poziciju ova selekcija bila bolja od Maroka.
Između ta dva turnira, Hrvati su igrali i na prvenstvu Evrope, gde je ova reprezentacija uspela da prođe u nokaut fazu, ali je tamo od Vatrenih bila bolja Španija.
Bilo kako bilo, hrvatski nacionalni tim ne samo da je redovan u poslednje vreme na velikim turnirima, već ova selekcija postiže i dosta dobre rezultate, a kako sada stvari stoje, Evropsko prvenstvo u Nemačkoj bi moglo da bude izuzetak.
Naime, nakon dva odigrana kola Vatreni se nalaze na poslednjem mestu na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom, što je zaista premalo. U prvom kolu su izabranici Zlatka Dalića doživeli težak poraz od Španije, a na tom duelu je Furija slavila sa 3:0. Usledio je duel drugog kola protiv Albanije, koja je prvi deo igre rešila u svoju korist, da bi u drugom delu drugog poluvremena polufinalista sa dva poslednja Mundijala uspeo da preokrene, međutim, Albanija je stigla do izjednačenja golom Gjasule u petom minutu sudijske nadoknade.
Iako je grupa ubedljivo najteža na EURU, svakako da smo od Hrvata daleko više očekivali u dosadašnjem toku turnira, a po onome što se prethodnih dana moglo pročitati po portalima bliskih nacionalnom timu Hrvatske, utisa je da ni atmosfera u timu nije najbolja.
Za kraj, računica je jasna, pošto će Hrvati morati da pobede Italijane ukoliko žele da dođu do plasmana u nokaut fazu, mada nije isključeno da ovoj reprezentaciji i bod bude dovoljan, ali bi onda Vatrenima moralo da se poklopi nekoliko drugih rezultata, što ruku na srce i nije toliko realno.
Poslednji međusobni susret su ove dve selekcije odigrale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a taj duel je završen rezultatom 1:1, uz konstataciju da su na kraju i jedni i drugi stigli do plasmana na završni turnir.

Italija: Azurima je i bod dovoljan!

Italijani su na ovaj turnir došli u veoma lepom raspoloženju, pošto je ova selekcija trijumfovala na poslednjem Evropskom prvenstvu, i to nakon trijumfa u velikom finalu nad selekcijom Engleske, koja ja praktično taj meč igrala pred svojim navijačima, jer je finale odigrano na prepunom Vembliju. Po završetku tog turnira, Robeto Manćini je podneo ostavku i na njego mesto je seo Lučano Spaleti koji je malo pre toga stigao do šamponske titule sa Napolijem, što je svakako bilo ogromno iznenađenje.
Ono što je iz ove perspektive najbitnije je da su Azuri ostvarili plasman na završni turnir i to sa drugog mesta na tabeli uz isto broj bodova kao i trećeplasirana Ukrajina, a u odlučujem susretu su ove dve reprezeentacje odigrale meč bez pogodaka. Zbog dobrog plasmana u prošlom izdanju Lige nacija, i Ukrajinci su preko baraža stigli do nastupa na EURU, a kako sada stvari stoje ova reprezentacija ima velike šanse da dođe i do plasmana u nokaut fazu.
Predvodnici ove generacije Azura su pre svih Barela i Kjeza, iako ovaj drugi nije imao baš najbolju sezonu u Juventusu. Dosta se očekuje i od fudbalera Atalante Skamake, koji je čitavim tokom sezone igrao na veoma visokom nivou, a naravno, Donaruma će pokušati da odbrani naslov najboljeg čuvara mreže sa prošlog šampionata.
Ipak, u prvom kolu su Italijani imali dosta problema, pa je tako ova ekipa nekako uspela da savlada raspoloženu Albaniju, koja je već u prvom minutu susreta povela sa 0:1, da bi već do 16. minuta izabranici Lučana Spaletija preokrenuli rezultat u svoju korist i upisali prvu pobedu na EURU.
U drugom meču su aktuelni prvaci Evrope odigrali jedan dosta loš meč i doživeli poraz od Španije, koja je po mnogim mišljenjima selekcija koja je do sada ubedljivo najviše pokazala od svih timova na EURU.
Taj duel je završen rezultatom 1:0, a samo zahvaljujući Điđiju Donarumi taj meč Furija nije dobila ubedljivije. U gotovo svim kombinacijama Azurima odgovara i bod sa ovog susreta, međutim, veoma je zanimljivo za koju taktiku će se odlučiti Lučano Spaleti, koji je prethodnih dana na meti žestokih kritika italijanske javnosti.
Za kraj, podsećamo vas da će plasman u osminu finala pored prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz svake grupe, obezbediti i četiri najbolje trećeplasiranih timova.

Naš predlog

Pred nama je jedan izuzetno težak meč za prognoziranje, pre svega pošto se radi o dva ujednačena tima, a i zato što je ulog ogroman. Smatramo da ovaj duel na Red Bul Areni ne bi smeo da nam donese previše pogodaka, pa je najrealnije da se oprobate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.90.

Hrvati moraju da idu na sva tri boda, jer im samo oni donose prolazak u narednu fazu, a postoje kombinacije po kom bi sa remijem i jedna i druga selekcija mogla da prođe dalje, ali bi onda moralo obema ekipama da se poklopi nekoliko drugih rezultata.
Baš iz razloga što Italijani čak i sa porazom mogu da prođu dalje, prednost dajemo Hrvatima, kojima je potrebna pobeda, pa savetujemo duplu šansu 1X uz kvotu 1.65 u Mozzartu.

Za kraj, hrabro vam savetujemo da okušate sreću sa čistom jedinicom na Hrvate, a sve to uz fantastičnu kvotu 3.15 u Mozzartu.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.