DERBI DANA: Češka – Turska: Knedličke traže trijumf, Turcima i bod premija!

U sredu su na programu čak četiri meča sa Evropskog prvenstva, a ovaj dan nam donosi između ostalog i završne mečeve grupne faze, nakon čega slede dva dana pauze.
Ovog puta smo za vas pripremili duel između Češke i Turske, uz konstataciju da se pre poslednjeg kola Česi nalaze na trećem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, dok su Turci u dosta boljoj situaciji, jer imaju trenutno tri boda, i u principu im je za plasman u narednu fazu dovoljan i bod sa ovog susreta.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog duela je zakazan za 21h
.

Češka: Težak zadatak za Knedličke!

Česi su do sada u svojoj istoriji dva puta igrali finale Mundijala, naravno pod imenom Čehoslovačka, i oba puta je ova reprezentacija poražena, ali je ipak najveći uspeh ove selekcije titula šampiona Evrope 1976. godine u Jugoslaviji. Generalno, Česi uvek igraju dosta dobro na Evropskom prvenstvu, pa je to bio slučaj i na prošlom završnom turniru kada je ova selekcija stigla do četvrtfinala. Poslednji veliki rezultat su nekadašnji šampioni Evrope ostvarili 2004. godine u Portugalu, kada su stigli do polufinala, a bila je to jedna sjajna generacija koju su predvodili Nedved, Baroš, Koler i ostali. Osam godina pre toga je Češka u velikom finalu poražena od Nemačke, rezultatom 2:1.
Bilo kako bilo, primarni cilj na ovom Evropskom prvenstvu je plasman u nokaut fazu, ali treba biti realan pa reći da će to biti veoma težak zadatak.
U ovom trenutku se puleni Ivana Hašeka nalaze na trećem mestu u grupi uz dva boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Tursku, koja će biti protivnik na večerašnjem duelu. U prvom kolu su Česi odigrali jedan veoma dobar meč protiv Portugala, na kom je ova selekcija poražena i to nakon gola Konseisaa u poslednjim sekundama susreta.
Nakon toga je usledio duel protiv Gruzije. Česi su čitavom tokom duela napadali, bili bolji rival na terenu, ali je na kraju bilo samo 1:1, i kada se sve sabere i oduzme, utisak je da nekadašnji šampion Evrope može da bude čak i zadovoljan sa tim ishodom, pošto su Gruzini u poslednjim trenucima susreta imali stopostotnu priliku za trijumf na tom duelu, što bi u ovom slučaju vrlo lako moglo i da znači eliminaciju ove selekcije sa turnira.
Veliki problem mogla bi da predstavlja povreda Patrika Šika, koji se povredio na tom duelu, i po poslednjim informacijama on neće biti spreman za ovaj duel, što je svakako ogroman hendikep, pošto se radi o verovatno i najboljem češkom fudbaleru.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju, zanimljivo je da je Turska slavila na poslednja tri međusobna meča, a uglavnom svi međusobni mečevi između ove dve reprezentacije nam donose dosta pogodaka, što po našem mišljenju neće biti slučaj večeras.

Turska: I bod donosi plasman u nokaut fazu!

Poražavajuće zvuči podatak da se Turska do sada samo dva puta kvalifikovala za Mundijal. Prvi put je to bio slučaj na 1954. godine u Švajcarskoj, kada je ova selekcija zauzela deveto mesto, a drugi put će svim turskim državljanima dosta dugo ostati u najlepšem mogućem sećanju.
Naime, na Svetskom prvenstvu 2002. godine koje je odigrano u Japanu i Južnoj Koreji, selekcija Turske je mimo svih očekivanja stigla do plasmana u polufinale, a potom i do trećeg mesta nakon trijumfa nad reprezentacijom Južne Koreje, koja je na tom Mundijalu imala ogromnu pomoć sudija.
Više od 20 godina Turska ne uspeva da dođe do plasmana na završni turnir, a svakako da će to biti primarni cilj u naredne dve godine.
Kada se radi o prvenstvima Evrope, do sada je Turska selekcija zabeležila samo pet nastupa, a najveći uspeh desio se 2008. godine, kada je ova reprezentacija stila do plasmana u polufinale, gde je turski nacionalni tim eliminisan od Nemačke, u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2.
Ono što pomalo ohrabruje je činjenica da je ovo treće uzastopno Evropsko prvenstvo za Turke, a naravno, poput Čeha, primarni cilj je plasman u narednu fazu, i ono što je veoma važno je da će za to ovoj selekciji na ovom duelu biti dovoljan i samo jedan bod.
U prvom kolu je Turska odigrala sjajan duel protiv hrabre Gruzije, a taj meč je završen rezultatom 3:1, pa su puleni Vinćenca Montele u veoma lepom raspoloženju dočekali duel protiv Portugala.
Međutim, bila je to jedna od lošijih partija nekadašnjeg polufinaliste Mundijala, pa su Portugalci bez većih problema slavili sa 3:0, nakon čega se Turska nalazi na drugom mestu na tabeli uz po dva boda viška u odnosu na Češku i Gruziju. Ne moramo ni da pominjemo da izabranici Vinčenca Montele na ovom EURU imaju ogromnu pomoć publike, pošto je poznato da ogroman broj turskih državljanja živi i radi upravo u ovoj zemlji, pa bi sve to mogla i morala da bude olakšavajuća okolnost za ovaj duel protiv Češke, koji će kao što smo već napomenuli nastupiti bez svog verovatno i najboljeg fudbelera, Patrika Šika.
Što se Turaka tiče, italijanski stručnjak neće moći da računa na Bardakčija, dok su Akajdin i Kahveči pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Pre svega, pošto će Turci sasvim sigurno igrati nešto zatvorenije jer im je dovoljan i bod, ne treba ovde očekivati previše pogodaka, pa vam zato toplo preporučujemo da se fokusirate na igru 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.83.

Česi su odigrali dosta dobar meč protiv Gruzije, a na kraju je ova selekcija i pored ogromnog broja propuštenih prilika mogla da ostane i bez boda, pošto su Gruzini imali nestvarnu šansu u poslednjim sekundama susreta. Turska je doživela težak poraz od Portugala, ali i pored toga smo mišljenja da se radi o jednoj izuzetno kvalitetnoj selekciji koja neće doživeti poraz na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom X2 uz kvotu 1.47 u Meridianu.

Za kraj, nije isključeno ni da se ovaj duel koji se igra u Hamburgu bude završen bez pobednika, što bi naravno dosta više odgovaralo turskom nacionalnom timu, pa vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa X uz fantastičnu kvotu 3.20 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.