MEČ DANA: Kolumbija – Kostarika: Na krilima dobre igre i jedni i drugi žele nove bodove u grupi!

Kolumbija i Kostarika će u okviru 2. kola Kopa Amerike grupe D odigrati meč koji je od izuzetnog značaja za obje ekipe. Kolumbija je u prvom kolu trijumfovala protiv Paragvaja rezultatom 2:1, dok je Kostarika neočekivano osvojila svoje prve bodove u duelu protiv Brazila. Utakmica će biti odigrana na Stejt Farm stadionu u Glendejlu, a na programu je u noći između petka i subote.

Kolumbija: Izgledaju moćno!

Bilo je ljeto 2014. godine, Mundijal u Brazilu i Kolumbija i Hames Rodrigez. Popularne Kafedžije su bile hit takmičenja, a mladi ofanzivac prvi strijelac turnira. Omađijao je fudbalsku planetu i natjerao Real Madrida da ga kupi za 80.000.000 evra. Tamo je sijao tek povremeno i krenuo je sunovrat karijere koja je trebalo da bude velika. Malo po malo se gasio, a nije oživio ni na pozajmicu u Bajernu. Uslijedile su neuspiješne epizode u Evertonu, Kataru, Olimpijakosu, da bi se prošle godine vratio na mjesto uspijeha i potpisao za brazilski Sao Paulo.
I oživio je! Doduše, u dresu reprezentacije.
Kolumbija i Hames opet igraju paklen fudbal kao prije 10 godina. Nakon neuspijeha u kvalifikacijama za Katar, preuzeo ih je Argentinac Nestor Lorenco u ljeto 2022. i od tada nije izgubio nijednu utakmicu! Lozanova Kolumbija je bez poraza na 23 meča. Zabilježila je 18 pobjeda i pet remija. Deveti uzastopni trijumf su upisali na startu Kopa Amerika u SAD. U prvom kolu grupe D, Kolumbijci su u Hjustonu tukli Paragvaj 2:1 uz dvije asistencije Hamesa Rodrigeza. U skoro domaćem ambijentu sa pretežno žutim tribinama ispunjenim kolumbijskim navijačima iz zemlje i dijaspore.
Istina, imaju i jak tim sa sa Lukumijem i Davinsonom Sančezom u odbrani, Lermom u vezi, Rodrigezom, Luisom Dijasom i Rafom Santos Boreom u napadu… Ali, ovakve rezultate niko nije mogao da očekuje. Pola sata se u Hjustonu vodila izjednačena borba, a onda je Hames Rodrigez sa dva fantatina centaršuta načeo tradicionalne defanzivne Paragvajce. Pronašao je Danija Munjoza i Džefersona Lermu koji su udarcima glavom obezbijedili mirnih 2:0 pred odlazak na poluvrijeme.
Kolumbijci su primili gol sredinom drugog poluvremena kada je talentovani Ensiso vratio nadu Paragvaju, ali to je bilo sve. Kolumbija je izdržala do kraja i upisala tri boda sa kojima je napravila veliki korak ka plasman u nokaut fazu. Slijedi meč protiv Kosatrike u kojem će biti favoriti, a onda i veliki okršaj sa Brazilom.

Kostarika: Bod protiv Brazila im je sigurno dao krila!

Došlo je vrijeme da za Tikose više ne igraju Brajan Ruiz, Kejlor Navas, Selso Borhes, Kristijan Bolanjos, Oskar Duarte, Marko Urenja… Kakav je to kostarikanski tim bio u Brazilu 2014, kompaktan do krajnjih granica, prava takmičarska ekipa, primjer kako jedna reprezenzacija treba da izgleda. Ništa joj nisu mogle ni Italija, ni Engleska, ni Urugvaj, a samo je Tim Krul svojim spektakularnim refleskima u penal-seriji spriječio da ekipa Horhea Luisa Pinta zaigra u polufinalu Svjetskog prvenstva prije deset godina. Bila je Kostarika prelijepa priča tog ljeta, ali su to sada davno prošla vremena. Džoel Kembel ostao je jedini kao relikt prelijepe prošlosti, a napadač Spartaka iz Moskve Manfred Ugalde projektovan za najveću uzadnicu u narednim godinama. Svi ostali igrači nastupaju mahom za domaće velikane (Saprisa, Alahuelense, Eredijano) ili u MLS ligi. Jesu Kostarikanci autsajderi u Grupi D, ali navikli su nas i ranije na iznenađenja i ne bi bilo senzacionalno da ponovo prebace plan.
Iskusni stručnjak Dorival Žunior je početkom godine dobio šansu da kao selektor predvodi Selesao nakon neuspijeha u pregovorima sa Karlom Anćelotijem i ne djeluje da je riješenje koje se tražilo. Sa svim svojim zvijezdama, Brazilci su očekivano bilo bolji od skromne Kostarike ali na kraju nisu uspijeli da zataresu mrežu nevjerovatnog Patrika Sekeire koji brani za španskog trećeligaša Ibicu i koji je odirgao utakmicu životu.
Uzalud su Brazilu u toj utakmici bila zvučna imena imena poput Vinisijusa, Rodriga, Pakete, Rafinje, Markinjosa, Militaa, Alisona… Uzalud su bili i ulasci sa klupe mladih zvijezda poput Savija, Endrika i Martinelija. Uzalud je bila i Nejmarova podrška sa tribina. Nije to ekipa koja autoritetom mrvi rivala, niti se zna ko je tu lider i ko treba da riješeva utakmice. Kostarikanci su održali lekciju Brazilcima šta su timski duh, borbenost i požrtvovanost do poslednje kapi znoja. Imao je Brazil loptu u posijedu skoro tri četvrtine utakmice, imao je 18 puteva od čega samo četiri u okvir gola. Kosatrika nije imala nijedan, ali su na kraju završili sa istim bodovnim plijenom.
Sekeiri i kostarikanskim defanzivcima su porasla krila i sve hrabije su ulazili u duele i odnosili Brazilce. Pritisak na kraju nije urodio plodom, autsajder je uspio da se odbrani i napravi veliko iznenađenje.
Kolumbija je prva u grupi nakon pobjede protiv Paragvaja koji je sledeći rival Brazila. Kostarikanci sa bodom imaju razloga za nadu o senzaciji i jednom od prva dva mjesta.

Naš prijedlog:

Kolumbija kao veliki favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihov trijumf u SuperBet kladionici iznosi 1.35. Pobjeda Kostarike plaća se kvotom 10.50, dok je za neriješen ishod ponuđena kvota 4.90.

Kolumbija se pokazala kao veoma ozbiljna ekipa u prvoj utakmici i mišljenja smo da će dati sve od sebe da u ovom meču pišu 3 veoma važna boda i tako se plasiraju u narednu fazu takmičenja. Pored trijumfa Kolumbije, vjerujemo i u nešto manje efikasnu utakmicu, naš prijedlog shodno tome je igra 1&0-4 po kvoti 1.62 u SuperBet kladionici. Takođe mišljenja smo da obje ekipe teško mogu do pogotka, pa vam predlažemo i igru NG po kvoti 1.58. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&0-2 po kvoti 3.15 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.