Tiket dana (petak, 28.06.2024)

Tiket dana

Ni danas nema utakmica u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu i opet ćemo se fokusirati na ligaške duele iz zemalja gde se prvenstva igraju u ovo vreme. Kvote su važile na dan sastavljanja tiketa.

Oulu – KuPS – 2 @ 1.79 u King

Domaći tim je u solidnoj formi u četiri poslednja meča, dva u prvenstvu i dva kupu, i nije doživeo poraz. I pored plasmana u četvrtfinale Kupa Finske za tim iz Oulua je najvažnije da sačuva status prvoligaša. Neće to biti lako, trenutno su na 10. mestu i iza njih su samo Lahti i Ekenas. Još se niišta ne može predvideti, posle redovna 22 kola sledi plej-of i plej-aut, a izvesno je da će Oulu igrati u plej-autu. Samo 9 bodova su osvojili do sada, što nije ni čudo jer su zabeležili samo jedan trijumf od početka prvenstva, a da sve bude neverovatnije pobedili su jedino aktuelnog šampiona Helsinki. KuPS je na deobi prvog mesta sa Helsinkijem i VPS-om, sva tri kluba su osvojila po 25 bodova, s tim da branilac titule ima meč više odigran. U dva poslednja meča u Veikkaus ligi su poraženi i izgubili su priliku da se odvoje na vrhu. Da su se vratili u formu pokazali su u kupu kada su pet golova dali nižerazrednom rivalu PEPO-u. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.79.

Akranes – Valur – 2 @ 1.66 u King

Valur se vratio u trku za prvo mesto u islandskoj elitnoj ligi, i uz Breidablik i Vikingur, čini trojac koji će odlučiti kome će otići šampionski pehar. Ove dve preostale ekipe su bie šampioni u dve prethodne sezone i možda je sada vreme za Valur. Inače oni su čak 23 puta bili najbolji tim na Ostrvu ali se poslednji put to dogodilo 2020. godine. Poslednji put je Valur poražen još sredinom aprila, dok su u poslednjih 9 kola pobedili šest puta uz tri remija. Akranes je u odlično formi u poslednje vreme, nisu izgubili već tri kola a u prethodnom su odigrali nerešeno sa Breidablikom, i to na strani. Sve se to odrazilo i na tabelu i oni su sada na 4. poziciji sa 17 bodova iz 11 utakmica. Pobedom bi možda mogli da se priključe vodećoj trojci ali je realnije da se bore da zadrže ovu poziciju na kojoj su sada. U prvom delu prvenstva Valur je pobedio Akranes na svom terenu sa 2:0 i verujemo da može slaviti i u Akranesu. Za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.66.

Dandalk – Voterford – 1 @ 2.24 u King

Posle očajnog starta sezone Dandalk se malo pribrao i sada igra mnogo bolje, posebno kada je domaćin. I dalje se bivši šampion nalazi na nezavidnom 9. mestu i predstoji mu težak posao da se pomeri makar jedn mesto napred i izbegne neizvesni baraž za opstanak. Problem je što prvi tim ispred njih ima 5 bodova više ali i dva meča manje odigrana, radi se o Bohemijansu, pa bi njihova prva meta mogao da bude Slajgo Rovers koji je šest koraka ispred ali sa istim brojem utakmica. Upravo su Slajgo pobedili u prošlom kolu, a zanimljiv je podatak da Dandalk nije primio gol na svom terenu na poslednjih osam mečeva u kojima je tri puta slavio i pet puta igrao bez golova. Voterford je na deobi trećeg mesta ali je poražen dva puta u prethodna tri kola. Motiv je u ovom meču na strani Dandalka i verujemo u njegov trijumf. Za jedinicu se u kladionici King dobija koeficijent 2.24.

Sarpsborg – Bode/Glimt – 2 @ 1.70 u King

Šampion Norveške vraća se na teren utakmicom protiv Sarpsborga. Bode/Glimt je i sada na vrhu ali mu društvo pravi Bran sa istim brojem bodova, samo što tim iz Bergena ima meč više odigran. Bode će pokušati da se učvrsti na vrhu pre nego mu krenu kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima imaju velike ambicije i nadaju se novom plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja. U prvenstvu im nije išlo najbolje od starta, već su upisali jedan poraz i tri remija, ali su i dalje najveći favoriti za osvajanje još jedne krune. Sarpsborg je u poslednjih pet kola pred mini pauzu imao čak četiri porazza i samo jedan trijumf, doduše protiv snažnog Moldea. Pravu katastrofu su doživeli protiv Ham-Kama na svom terenu kada su poraženi sa čak 7:1 i tim su sa ubedljivo najviše primljenih golova, čak 25. Sarpsborg je poslednji put savladao Bode/Glimt još pre više od 8 godina a izgubio je poslednjih pet međusobnih mečeva. Izgubiće i šesti, a za dvojku se u kladionici King dobija koeficijent koji iznosi 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici King iznosi 11.31.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.