DERBI DANA: Nemačka – Danska: Hamletovska dilema i za Dance i za Nemce!

U subotu nas očekuju prva dva meča osmine finala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a za vas smo ovog puta analizirali duel između domaćina turnira Nemačke i selekcije Danske.
Panceri su stigli do prvog mesta u svojoj grupi i to posle prave drame protiv Švajcaraca, dok je Danska nakon remija sa Srbijom u poslednjem kolu grupne faze stigla do šanse da se bori za plasman u četvrtfinale, iako sve to neće biti nimalo lak zadatak, pošto ovu selekciju očekuje duel protiv domaćina turnira i jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka.
Ovaj duel se igra u Dortmundu na Signal Iduna Parku, a početak susreta je zakazan za 21h.

Nemačka: Mogu li Panceri uz pomoć domaćeg terena do naslova prvaka Evrope?

Nemačka se u prethodnom periodu nije preterano proslavila na velikim takmičenjima, a zaista poražavajuće zvuči podatak da je ova selekcija na dva poslednja Mundijala eliminisana u grupnoj fazi, što je svakako nešto što ovoj reprezentaciji ne sme da se dešava.
Između ta dva Mundijala nisu se Panceri preterano proslavili ni na prethodnom Evropskom prvenstvu, iako su Nemci stigli do plasmana u osminu finala, gde je ovaj tim eliminisan od Engleza koji su slavili sa 2:0 i kasnije stigli do velikog finala, gde je Gordi Albion poražen od Italijana nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Promene su prosto morale da se dogode, pa je na užarenu selektorsku klupu seo Julijen Nagelsman, a primarni cilj je bio samo jedan, i to je naravo pre svega plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva.
U prvom kolu na otvaranju šampionata su Panceri odigrali jedan fenomenalan meč protiv Škotske koja je bez većih problema savladana sa 5:1. U drugom kolu je usledio trijumf protiv nimalo naivnih Mađara, kada je bilo 2:0, i već posle dva kola su puleni Julijena Nagelsmana obezbedili plasman u nokaut fazu.
U poslednjem kolu su Nemačka i Švajcarska odigrale meč za prvo mesto u grupi, i Švajcarci su na tom duelu vodili dosta dugo, pošto je vođstvo Sajdžijama doneo Ndoj sredinom prvog dela igre, a bod Nemcima, a ujedno i prvo mesto u grupi doneo je Filkrug pogotkom glavom u drugom minutu sudijske nadoknade što je bio povod za veliko slavlje u Frankfurtu.
Voljom žreba će Panceri u osmini finala odmeriti snage protiv Danske, koja je na tri odigrana meča do sada ostvarila isto toliko remija.
Ako se osvrnemo malo na međusobne mečeve između ove dve selekcije, veoma je zanimljivo da Skandinavci imaju više pobeda, pošto su ove dve reprezentacije odmerile snage do sada devet puta i Danci su ostvarili četiri trijumfa, tri puta je bilo nerešeno, a samo dva puta su Nemci uspeli da zabeleže trijumf, uz napomenu da se to poslednji put dogodilo 2012. godina na Evropskom prvenstvu kada je bilo 2:1. Inače, poslednji meč je odigran pre tri godine, kada je bilo 1:1.

Danska: Teško je ponoviti uspeh sa prethodnog Evropskog prvenstva!

Za razliku od Nemaca koji imaju dosta problema u poslednje vreme na velikim takmičenjima, to se ne može reći za Dansku, koja ne samo da je redovni učesnik EURA i Mundijala, već ova selekcija u poslednje vreme ima kontinuitet kada je u pitanju plasman u narednu fazu, uz konstataciju, da na prošlom Svetskom prvenstvu to nije bio slučaj pošto su Skandinavci eliminisani već u grupnoj fazi, i to nakon nestvarno dobrih partija u kvalifikacijama.
Međutim, sigurno se svi sećaju poslednjeg Evropskog prvenstva, na kom su Danci imali status najprijatnijeg iznenađenja, pošto je ova selekcija potpuno neočekivano stigla do plasmana u polufinale, a i tu je danski nacionalni tim jedva eliminisan od Engleza, koji su na tom duelu imali i veliku pomoć sudija.
Bilo kako bilo, izabranici Kaspera Hjumlanda su do plasmana na tekuće Evropsko prvenstvo stigli nakon što su zauzeli prvo mesto u grupi uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Slovenija.
U prvom kolu EURA su upravo ove dve selekcije odmerile snage u duelu koji je završen bez pogodaka, a nakon toga su Danci odigrali svoj najbolji meč u dosadašnjem toku turnira i remizirali protiv favorizovane Engleske kada je bilo 1:1, uz napomenu da je Danska bila bolji rival na tom duelu.
Najzad u poslednjem kolu su Hjumlandovi puleni odigrali jedan solidan meč protiv na ovom turniru indisponirane Srbije, koji je na kraju završen bez pobednika i bez golova, pa su na kraju Skandinavci morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirana Slovenija.
Na tom poslednjem meču grupne faze parni žuti karton je zaradio Morten Hjumland, koji je inače bio najbolji fudbaler u duelu protiv Engleske i sigurno je da će on dosta nedostajati Dancima na sredini terena, u duelu protiv Pancera koji su upravo najjači u tom delu tima gde igraju fudbaleri poput Krosa, Gindogana, Virca i Musijale.
Najviše se i ovog puta očekuje naravno od Eriksena, koji igra na veoma visokom nivou na ovom takmičenju, dok ostaje da se vidi da li će fudbaler Mančester Junajteda Hojlund doći do svog prvog pogotka na turniru, što se u taboru Danaca željno isčekuje.

Naš predlog

Nemačka ima veliku pomoć na ovom turniru, a to su naravno navijači, dok se Danska pored one sjajne utakmice protiv Engleza za sada nije previše iskazala, i mišljenja smo zaista da su Panceri ogromni favoriti na ovom duelu zbog čega vam i savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Mozzartbet pripremila koeficijent 1.70.

Smatramo da će domaćin turnira od prvog minuta ovog susreta krenuti ofanzivno ka golu Danaca, zbog čega vam hrabro savetujemo da okušate sreću sa prelazom 1-1 koji kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 2.70.

Za kraj, poprilično je realno da izabranici Julijena Nagelsmana postignu makar dva pogotka na ovom duelu, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom D2+, a sve to uz kvotu 1.88 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.